Social Media
Light
Dark

Tesla China zet zijn zinnen op de bouw van de megafabriek in Shanghai

Tesla China Sets Sights on Shanghai Megafactory Construction

Tesla China‘s president Allan Wang kondigde plannen aan om binnenkort te beginnen met de bouw van de Megafabriek in Shanghai, gericht op energieopslagproducten. Deze strategische stap van Tesla China maakt deel uit van de wereldwijde expansie en zal tegemoet komen aan de groeiende vraag naar oplossingen voor energieopslag. Dit is wat je moet weten over Tesla’s nieuwste onderneming in China.

Overeenkomst ondertekend in april door Tesla China

Op 9 april 2023 kwamen Tesla en Shanghai’s Lingang Special Area Administration overeen om de Megafactory te ontwikkelen, waarmee de basis werd gelegd voor dit enorme project. Dit was een cruciale stap in de uitbreiding van Tesla op de markt voor energieopslag.

De bouw begint in het derde kwartaal van 2023

De bouw van de Shanghai Megafactory zal aan het eind van het derde kwartaal beginnen. Eind september kunnen we verwachten dat Tesla China begint met de bouw van zijn lokale megafabriek.

Tesla wil in het tweede kwartaal van 2024 beginnen met de productie in de Megafabriek in Shanghai. De geschatte initiële productiecapaciteit voor de Megapack-fabriek in China is 10.000 eenheden per jaar of ongeveer 40GWh.

Energieopslag voor export

President Wang benadrukte dat de Megafactory in het Lingang-gebied in Shanghai zich voornamelijk zou richten op de productie van energieopslagproducten voor de export. De Megapack-opslagbatterijen van Tesla behoren tot deze producten. Deze accu’s zijn bestemd voor dezelfde wereldwijde markten waar de elektrische voertuigen van Giga Shanghai worden geëxporteerd.

Ongelooflijke ontwikkeling in energieopslag met Tesla China

Tesla kondigde aan dat de batterijopslag in zijn energiesector jaar na jaar met een verbazingwekkende 360% is gegroeid, tot 3,9 GWh in april 2023. Tesla’s Megafactory in Lathrop, Californië, is verantwoordelijk voor deze aanzienlijke uitbreiding. Tesla schreef in zijn Q1 2023 Update Brief:

“De inzet van energieopslag steeg in Q1 met 360% YoY tot 3,9 GWh, het hoogste niveau van inzet dat we hebben bereikt dankzij de voortdurende Megafactory ramp. De uitbreiding van onze Megapack-fabriek van 40 GWh in Lathrop, Californië, is succesvol verlopen en er is nog ruimte om de volledige capaciteit te bereiken”.

Een wereldwijde strategie voor energieopslag

Tesla’s beslissing om de Megapack-fabriek strategisch in China te vestigen heeft een aantal voordelen. Ten eerste wordt de productiecapaciteit enorm uitgebreid, wat essentieel is om aan de stijgende vraag te voldoen. Ten tweede kan Tesla door de productie van batterijen in China deze snel en goedkoop distribueren naar Europa, Australië, Afrika en omliggende gebieden.

Tesla’s aanhoudende steun voor China

Tesla’s aanwezigheid in China is snel gegroeid. Wang benadrukte hoe het aanvankelijke wantrouwen van de Chinese markt ten opzichte van elektrische voertuigen in minder dan tien jaar plaats heeft gemaakt voor een hartstochtelijke omarming. Wang benadrukte ook de noodzaak van lokale samenwerking en hulp voor traditionele autofabrikanten die succesvol willen zijn in China’s handel in nieuwe energievoertuigen (NEV’s). Dit weerspiegelt Tesla’s belofte om meer dan 95% van de onderdelen voor de productie in Shanghai te betrekken van lokale partners. Bovendien heeft Tesla een cruciale rol gespeeld bij het helpen van ongeveer 60 van deze partners om de wereldmarkt te betreden.

Terwijl Tesla’s visie op duurzame energie zich blijft ontwikkelen, staat de Megafabriek voor Megapack-productie in Shanghai als een monument voor de wereldwijde toewijding van het bedrijf aan het bevorderen van schone energieoplossingen. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van dit fascinerende project; de openingsceremonie zal in de komende weken plaatsvinden.


Geef een reactie