Social Media
Light
Dark

De gloednieuwe Tesla Model 3 Facelift

The All-New Tesla Model 3 Facelift

De Tesla Model 3 Facelift, het meest recente meesterwerk van de innovatieve fabrikant van elektrische auto’s, heeft de auto-industrie in rep en roer gebracht. De Tesla Model 3 van 2024 wil zijn plaats in de voorhoede van de elektrische autorevolutie behouden met verbeteringen op het gebied van actieradius, verfijning en design. Dit elektrische voertuig, dat bekend staat om zijn toegankelijkheid en indrukwekkende actieradius, heeft een aanzienlijke revisie ondergaan om de concurrentie voor te blijven. De Model 3 is nog steeds duidelijk Tesla, zelfs met deze veranderingen.

Tesla is vastbesloten om naar zijn klanten te luisteren; de Model 3 van 2024 laat die toewijding zien. Tesla beweert dat meer dan 50% van de onderdelen van de Model 3 zijn bijgewerkt op basis van feedback van consumenten. Om het comfort, de algehele prestaties en het raffinement te verbeteren.

Project Highland

Sinds eind 2022 heeft de geüpgradede Model 3 veel hype gegenereerd onder de titel “Project Highland”, met geruchten die overal de ronde doen. Opgemerkt moet worden dat Project Highland een uitbreiding is van de huidige Model 3 in plaats van een gloednieuwe Tesla-auto, wat gevolgen kan hebben voor de Model Y. De auto-industrie stond op scherp nadat het voertuig werd ontdekt in gecamoufleerde prototypes en uitgelekte foto’s. Tesla hield echter haar handelsmerk geheim. Tesla hield echter haar handelsmerk geheim tot de formele onthulling.

Een opvallend nieuw uiterlijk van de Tesla Model 3 Facelift

De drastisch gewijzigde voorkant van de Model 3 uit 2024 is de meest opvallende verandering. De verschillende voordelen van deze opknapbeurt zijn onder andere het verlagen van de luchtweerstand om de actieradius te vergroten en het verminderen van windgeruis tijdens het cruisen. Tesla laat er geen misverstand over bestaan dat het het gestroomlijnde en ongecompliceerde uiterlijk van de Model 3 heeft behouden, waardoor het wereldwijd een bestseller is geworden.

De voorkant is verbeterd met nieuwe koplampen en een vernieuwde onderbumper. De rest van de auto is grotendeels ongewijzigd, behalve dat er nieuwe C-vormige achterlichtclusters in het kofferdeksel zijn verwerkt.

Verbeterde aerodynamica en efficiëntie

Tesla heeft altijd voorop gelopen op het gebied van efficiëntie van elektrische voertuigen en de Model 3 van 2024 is daarop geen uitzondering. Door de mistlampen aan de voorkant te verwijderen voor een slanker uiterlijk en door een nieuw luchtgordijn toe te voegen aan de achterrand van de vernieuwde motorkap, heeft de Model 3 nu een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,219, een daling ten opzichte van de al indrukwekkende 0,23. Deze vermindering van de luchtweerstand draagt aanzienlijk bij aan de efficiëntie van de auto. Deze vermindering van de luchtweerstand draagt bij aan een aanzienlijke verbetering van de actieradius, variërend van 5% tot 8%, afhankelijk van het model. De bronnen geven aan dat de nieuwe koplampen gebruik zullen maken van Matrix LED-technologie. Tesla heeft het gerucht echter niet bevestigd.

De auto ziet er aerodynamischer uit dankzij een nieuwe horizontale lijn bovenaan de voorkant en een meer oplopende horizontale lijn in het midden, net boven de luchtinlaat. Mistlampen zijn weggelaten uit de nieuwe Tesla, wat zorgt voor een schoner uiterlijk. De vernieuwde voorbumper is traditioneler en minder gecompliceerd. Er zijn ook airbags op afstand aangebracht om de inzittenden te beschermen bij een aanrijding. De dodehoekwaarschuwingslichten op de nieuwe Tesla Model 3 verhogen de rijveiligheid aanzienlijk.

Een gestroomlijnd zijprofiel van de Tesla Model 3 Facelift

Een opvallend kenmerk van de 2024 Model 3 zijn de langwerpige uitsparingen die ontworpen zijn om plaats te bieden aan de zijcamera’s van Autopilot. Deze uitsparingen lopen vloeiend door vanaf de voorportieren en passen in de algehele vormgeving van het voertuig. Hoewel de behuizing voor deze camera’s niet significant anders lijkt, dragen de plaatsing en integratie in het design van de auto bij aan het strakke, futuristische aspect.

Bovendien heeft Tesla een reeks nieuwe lichtmetalen velgen en banden geïntroduceerd die de prestaties van de Model 3 op een aantal belangrijke punten verbeteren. De basisoptie, de 18-inch Photon wielen, valt niet alleen op door hun opvallende design, maar ook door hun aerodynamische kracht. Deze wielen zijn zorgvuldig ontworpen om de luchtweerstand te minimaliseren, een cruciale factor in de efficiëntie van elektrische voertuigen. Het resultaat is een ontwerp dat de actieradius van de auto op één lading maximaliseert, esthetisch aantrekkelijk is en de luchtweerstand aanzienlijk vermindert.

De 2024 Model 3 biedt de optie om de Photon wielen uit te rusten met winterbanden voor wie op zoek is naar nog meer aanpassingsvermogen. Deze innovatie verbetert het vermogen van het voertuig om zich aan te passen aan weersomstandigheden, zodat bestuurders met vertrouwen over moeilijk terrein kunnen rijden zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

De C-vormige transformatie achteraan

De vernieuwde, C-vormige achterlichten op de Tesla Generation 3 van 2024 zorgen ervoor dat hij er sportiever uitziet dan de huidige generatie. Deze lichten vervullen niet alleen een noodzakelijke taak, maar geven het algehele design van de auto ook wat extra vitaliteit. Tesla heeft gekozen voor een blokletters op het merk in plaats van het vorige“T“-logo.

Een herzien bumperontwerp draagt bij aan het strakke en gepolijste uiterlijk van de achterkant. De lichtreflectoren op de Model 3 2024 zijn verplaatst en bevinden zich nu op het zwarte gedeelte aan de onderkant van de bumper.

Tesla Model 3 Facelift: Camera en sensor upgrades

In een reeks berichten werd gemeld dat de Model 3 van 2024 zou worden uitgerust met Hardware 4 en een nieuwe Autopilot-computer. Deze technologische sprong betekent Tesla’s toewijding om voorop te blijven lopen op het gebied van autonoom rijden. Hoewel specifieke details over deze verbeteringen nog niet officieel zijn bevestigd, wijst hun aanwezigheid op een verbeterde verwerkingskracht en mogelijkheden die je je alleen maar kunt voorstellen.

Een andere opmerkelijke verschuiving is de verwijdering van de temperatuursensor van de Model 3. In plaats daarvan is de Model 3 uitgerust met een temperatuursensor. In plaats daarvan zal de vernieuwde auto naar verluidt de buitentemperatuur weergeven op basis van de GPS-locatie met behulp van real-time weergegevens. Deze subtiele maar praktische verandering zorgt ervoor dat bestuurders altijd op de hoogte zijn van de omstandigheden buiten de auto, ongeacht waar ze geparkeerd staan. De verbeterde GPS-module is een andere functie die meer nauwkeurigheid belooft bij navigatie en locatiegebaseerde diensten.

Tesla Model 3 Facelift: Een vernieuwde cabine

De 2024 Tesla Model 3 stopt niet bij de upgrades aan de buitenkant, maar breidt zijn transformatie uit naar het interieur, waar comfort en geavanceerde technologie naadloos in elkaar overvloeien.

Strak Dashboard Makeover: Het dashboard in de nieuwe Model 3 ziet er veel cooler uit. Het is helemaal glad en modern. Het mooie is dat het naadloos aansluit op de deuren, waardoor de binnenkant strak en gezellig aanvoelt.

Systeem voor sfeerverlichting: Een opvallend kenmerk van het interieur van de Model 3 2024 is de introductie van een sfeerverlichtingssysteem. In tegenstelling tot zijn voorganger voegt dit sfeerverlichtingssysteem extra sfeer en stijl toe aan het interieur. Het versterkt ook het uniforme en meeslepende gevoel in de auto door de plaatsen waar het dashboard en de deuren samenkomen subtiel te accentueren.

Geen houtdecoraties meer: In tegenstelling tot het oudere model heeft de nieuwe Model 3 2024 geen houtdecoraties. In plaats daarvan gaat hij voor een moderne en strakke look. Het is alsof je het mooie hout inruilt voor een strak en stijlvol ontwerp dat veel mensen mooi vinden.

Groter en beter touchscreen: Het grote scherm in het midden van de auto is nu nog groter en nauwkeuriger. Het is niet gewoon 15 inch, maar een exactere 15,4 inch. Dit maakt het gebruik van het touchscreen nog gemakkelijker en nauwkeuriger.

The All-New Tesla Model 3 Facelift

Ongelooflijk geluidssysteem: Als je van muziek houdt, zul je blij zijn met de nieuwe Model 3. Hij heeft een fantastisch geluidssysteem met 17 luidsprekers, inclusief twee subwoofers en twee versterkers. Dat is nog beter dan het oude model, dat 14 speakers had. Het geeft je auto het gevoel van een concertzaal op wielen.

Entertainment voor de achterpassagier: De achterkant van de Model 3 heeft nu een 8-inch touchscreen dat handig achterin de middenconsole is geplaatst. Deze toevoeging is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van de achterpassagiers en biedt hen entertainmentopties en controle over de klimaatfuncties.

Tesla Model 3 Facelift: Verbeterd comfort en bediening

De Model 3 van 2024 brengt een heleboel verbeteringen om je tijd achter het stuur nog aangenamer te maken.

Luxe stoelen: Tesla heeft de stoelen in de Model 3 2024 opnieuw ontworpen met zachtere en elegantere materialen. Het uitstekende vakmanschap garandeert een luxueuze en comfortabele zitervaring. Het nieuwe model bevat ook geventileerde voorstoelen met smartphonegestuurde voorkoeling om je comfort op warme dagen te verhogen.

Kristalheldere gesprekken: Tesla heeft stappen ondernomen om de communicatie in de auto te verbeteren. De Model 3 uit 2024 heeft verbeterde microfoons, zodat je telefoongesprekken duidelijker en natuurlijker zijn, zelfs onderweg.

Stil en rustig: Tesla heeft 360º akoestische beglazing geïmplementeerd in de nieuwe Model 3 om een rustige binnenomgeving te creëren. Deze innovatieve beglazing vermindert het geluid van buitenaf aanzienlijk, wat resulteert in een stillere en meer serene cabine voor een ononderbroken rijervaring.

Vernieuwd stuurwiel: Tesla heeft het Model 3 een nieuw stuur gegeven als onderdeel van de mid-cycle refresh. De centrale pad, spaken, knoppen en scrollers zijn gemodelleerd naar het karakteristieke eekhoornvormige stuurwiel van de Tesla Cybertruck, terwijl de rand vergelijkbaar is met het stuurwiel van de Tesla Semi. Deze ontwerpevolutie belooft een comfortabelere en visueel aantrekkelijkere rijinterface.

De kleuropties

Er zijn verschillende opvallende kleuren beschikbaar voor de Model 3 van 2024.

Parelwitte Multi-Coat: Deze tijdloze en klassieke witte tint straalt elegantie en verfijning uit. Perfect voor wie houdt van een strakke en gepolijste look.

Deep Blue Metallic: Voor een vleugje diepte en rijkdom voegt de optie Deep Blue Metallic een laagje luxe toe aan uw Model 3.

Stealth Grey (nieuw): Stealth Grey is gloednieuw en heeft een mysterieuze, eigentijdse uitstraling. Deze tint geeft het Model 3 een onderscheidend en modern tintje terwijl het perfect past bij zijn elegante vorm.

Effen Zwart: Effen zwart is een keuze die staat voor verfijning en moderniteit. Het is strak en subtiel.

Ultra Rood (nieuw): Ultra Red is een levendige en opvallende toevoeging aan het kleurenpalet van de Model 3. Het is een gedurfde keuze voor wie wil opvallen en een statement wil maken op de weg.

Standaard Range RWD

De 2024 Model 3 Standard Range RWD kan van 0 naar 100 km/u gaan in 6,1 seconden, net als de oudere versie.

  • Zijn topsnelheid is gedaald naar 201 km/u (125 mph) ten opzichte van de topsnelheid van het vorige model van 225 km/u (140 mph).
  • Hij kan tot 170 kW aan tijdens het opladen, wat ongewijzigd blijft ten opzichte van het vorige model.
  • Hij biedt een aanzienlijk verbeterde WLTP actieradius van 554 km (344 mijl) met 18-inch wielen of 513 km (319 mijl) met 19-inch wielen, vergeleken met 510 km (317 mijl) met 18-inch wielen of 491 km (305 mijl) van het oudere model.

Lange afstand AWD

  • De 2024 Model 3 Long Range AWD heeft een acceleratietijd van 0-100 km/u (0-62 mph) van 4,4 seconden, hetzelfde als het oudere model (6,1 seconden).
  • De topsnelheid is ook verlaagd van 233 km/u (145 mph) van het vorige model naar 201 km/u (125 mph).
  • Het pieklaadvermogen blijft 250 kW, vergelijkbaar met het oudere model.
  • De Long Range AWD-variant biedt een aanzienlijke toename van de WLTP actieradius, tot 678 km (421 mijl) met 18-inch wielen of 629 km (390 mijl) met 19-inch wielen, en overtreft daarmee de 626 km (389 mijl) met 18-inch wielen of 602 km (374 mijl) met 19-inch wielen van het oudere model.

De releasedatum

De Tesla Model 3 is nu op verschillende locaties te bestellen. Je kunt hem bestellen in Duitsland, andere Europese landen, Australië, China, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Arabische Emiraten. Deze landen krijgen de bijgewerkte versie van de auto van de Gigafactory in Shanghai, China. Ze zullen de auto’s binnenkort aan klanten gaan leveren.

Prijs

De Tesla Model 3 uit 2024 brengt elektrisch rijden dichterbij zonder de bank te breken. Tesla begrijpt hoe belangrijk het is om elektrische auto’s toegankelijk te maken, en deze prijzen weerspiegelen het streven naar een betaalbare elektrische rijervaring.

In Duitsland kun je de 2024 Model 3 kopen vanaf 42.990 euro voor de Standard Range RWD-versie en 51.990 euro voor de Long Range AWD-versie.

In de VS wil Tesla de prijs van de nieuwe Model 3 dicht bij die van het vorige model houden, vanaf ongeveer 41.000 dollar. Om je een idee te geven: de uitgaande Model 3 is verkrijgbaar voor USD 40.240 voor de Standard Range RWD, USD 47.240 voor de Long Range AWD en USD 53.240 voor de Performance-variant.

De gloednieuwe Tesla Model 3 Facelift is een sterke concurrent op het gebied van elektrische auto’s. Het is nu al de populairste elektrische auto. Het is nu al de populairste elektrische auto in zijn klasse en recente upgrades hebben de interesse van de consument nog verder doen toenemen. Tesla toont zijn toewijding om een uitstekende elektrische rijervaring te bieden met zijn slanke design, superieure elektronica, hogere kwaliteit en efficiëntere motor. Als duidelijk alternatief voor de Hyundai Ioniq 6, VW ID.7, Mercedes CLA Electric en Nissan EV’s die gepland staan voor 2025, zet de Model 3 nieuwe standaarden voor kwaliteit en duurzaamheid.


Geef een reactie