Social Media
Light
Dark

Täysin uusi Tesla Model 3 Facelift -malli

The All-New Tesla Model 3 Facelift

Tesla Model 3 Facelift, innovatiivisen sähköautovalmistajan uusin mestariteos, on saanut autoteollisuuden innostumaan. Vuoden 2024 Tesla Model 3 pyrkii pitämään paikkansa sähköautovallankumouksen eturintamassa kantaman, hienostuneisuuden ja muotoilun parannuksilla. Tämä helppokäyttöisyydestään ja vaikuttavasta toimintasäteestään tunnettu sähköauto on kokenut merkittävän uudistuksen pysyäkseen kilpailijoiden edellä. Model 3 on näistä muutoksista huolimatta edelleen selvästi Tesla.

Tesla on sitoutunut kuuntelemaan asiakkaitaan; vuoden 2024 Model 3 osoittaa tämän sitoumuksen. Tesla väittää, että yli 50 prosenttia Model 3:n osista on päivitetty kuluttajien palautteen perusteella. Mukavuuden, yleisen suorituskyvyn ja hienostuneisuuden parantamiseksi.

Hanke Highland

Vuoden 2022 loppupuolelta lähtien päivitetty Model 3 on aiheuttanut paljon hypeä nimellä “Project Highland”, ja huhut ovat lentäneet kaikkialla. On huomattava, että Project Highland on pikemminkin nykyisen Model 3:n laajennus kuin aivan uusi Tesla-auto, millä voi olla seurauksia Model Y:lle. Autoteollisuus oli hermostunut sen jälkeen, kun autosta löydettiin naamioituja prototyyppejä ja vuotavia kuvia. Tesla piti kuitenkin tavaramerkkinsä salassapidon viralliseen julkistukseen asti.

Tesla Model 3 Faceliftin silmiinpistävä uusi ilme

Vuoden 2024 Model 3:n jyrkästi muuttunut etuosa on huomattavin muutos. Tämän uudistuksen erilaisiin hyötyihin kuuluu aerodynaamisen vastuksen pienentäminen kantaman lisäämiseksi ja tuulen melun vähentäminen matkalla. Tesla korostaa nopeasti, että se on säilyttänyt Model 3:n virtaviivaisen ja mutkattoman ulkonäön, joka on auttanut sitä nousemaan bestselleriksi maailmanlaajuisesti.

Etunäköä on parannettu uusilla ajovaloilla ja päivitetyllä alemmalla puskurilla. Loppuosa autosta on säilynyt olennaisesti muuttumattomana lukuun ottamatta uusien C-muotoisten takavaloryppäiden sisällyttämistä tavaratilan kanteen.

Parannettu aerodynamiikka ja tehokkuus

Tesla on aina ollut sähköautojen tehokkuuden eturintamassa, eikä vuoden 2024 Model 3 ole poikkeus. Kun etusumuvalot on poistettu tyylikkäämmän ulkonäön aikaansaamiseksi ja konepellin takareunaan on lisätty uusi ilmaverho, Model 3:n ilmanvastuskerroin on nyt 0,219, kun se oli jo ennestään vaikuttava 0,23. Tämä ilmanvastuksen väheneminen lisää merkittävästi toimintasädettä, joka vaihtelee mallista riippuen 5-8 prosenttia. Lähteiden mukaan uusissa ajovaloissa käytetään Matrix LED -tekniikkaa. Tesla ei kuitenkaan ole vahvistanut huhua.

Auto näyttää aerodynaamisemmalta etupään yläosassa olevan uuden vaakasuoran linjan ja keskellä, aivan ilmanottoaukon yläpuolella olevan ylöspäin suuntautuvan vaakasuoran linjan ansiosta. Uudesta Teslasta on jätetty pois sumuvalot, mikä takaa puhtaamman ulkonäön. Uudelleen suunniteltu etupuskuri on perinteisempi ja vähemmän monimutkainen. Myös etäturvatyynyt on sisällytetty suojaamaan matkustajia törmäystilanteessa. Uuden Tesla Model 3:n kuolleen kulman varoitusvalot lisäävät merkittävästi ajoturvallisuutta.

Tesla Model 3 Faceliftin tyylikäs sivuprofiili

Yksi merkittävä piirre vuoden 2024 Model 3:ssa on pitkulaiset leikkaukset, jotka on suunniteltu vastaanottamaan sivussa olevat Autopilot-kamerat. Nämä leikkaukset ulottuvat sujuvasti etuovista ja sulautuvat ajoneuvon yleiseen muotoiluun. Vaikka näiden kameroiden kotelot eivät näytä merkittävästi erilaisilta, niiden sijoittelu ja integrointi auton muotoiluun lisäävät sen tyylikästä ja futuristista ilmettä.

Lisäksi Tesla on esitellyt valikoiman uusia kevytmetallivanteita ja renkaita, jotka on räätälöity parantamaan Model 3:n suorituskykyä useilla keskeisillä osa-alueilla. Perusvaihtoehto, 18-tuumaiset Photon-vanteet, erottuvat paitsi silmiinpistävän muotoilunsa myös aerodynaamisten ominaisuuksiensa ansiosta. Nämä vanteet on suunniteltu huolellisesti minimoimaan ilmanvastus, joka on ratkaiseva tekijä sähköauton tehokkuuden kannalta. Tuloksena on muotoilu, joka maksimoi auton toimintasäteen yhdellä latauksella, on samalla esteettisesti miellyttävä ja vähentää merkittävästi ilmanvastusta.

Model 3 -malliin 2024 on mahdollista asentaa Photon-vanteet talvirenkailla niille, jotka haluavat vielä paremman mukautuvuuden. Tämä innovaatio parantaa auton kykyä sopeutua sääolosuhteisiin, jolloin kuljettajat voivat kulkea luottavaisesti vaikeassa maastossa suorituskyvystä tinkimättä.

Takimmainen C-muotoinen muodonmuutos

Uudelleen suunnitellut, C-muotoiset takavalot tekevät vuoden 2024 Tesla Generation 3:sta nykyistä sukupolvea urheilullisemman näköisen. Nämä valot eivät ainoastaan täytä tarpeellista tehtävää, vaan ne myös antavat auton yleiseen muotoiluun hieman lisää elinvoimaa. Tesla on valinnut aikaisemmanT-logon sijasta lohkokirjaimella varustetun merkkikirjaimen.

Uudistettu puskurin muotoilu lisää takaosan siistiä ja kiillotettua ulkonäköä. Vuoden 2024 Model 3:n valoheijastimia on siirretty, ja ne sijaitsevat nyt puskurin alapäässä olevassa mustassa osassa.

Tesla Model 3 Facelift: Kamera- ja anturipäivitykset

Useissa viesteissä kerrottiin, että vuoden 2024 Model 3:ssa olisi Hardware 4 ja uusi Autopilot-tietokone. Tämä teknologinen harppaus merkitsee Teslan sitoutumista pysyä autonomisen ajamisen ominaisuuksien eturintamassa. Vaikka tarkempia yksityiskohtia näistä edistysaskeleista ei ole vielä vahvistettu virallisesti, niiden läsnäolo viittaa parannettuun prosessointitehoon ja kykyihin, joita voi vain kuvitella.

Toinen merkittävä muutos on Model 3:n lämpötila-anturin poistaminen. Sen sijaan päivitetyn auton kerrotaan näyttävän ulkolämpötilan GPS-sijainnin perusteella reaaliaikaisten säätietojen avulla. Tämä hienovarainen mutta käytännöllinen muutos varmistaa, että kuljettajat ovat aina ajan tasalla auton ulkopuolisista olosuhteista riippumatta siitä, mihin he ovat pysäköineet autonsa. Parannettu GPS-moduuli on toinen ominaisuus, joka lupaa lisää tarkkuutta navigoinnissa ja sijaintiin perustuvissa palveluissa.

Tesla Model 3 Facelift: Tesla: Uudistettu matkustamo

Vuoden 2024 Tesla Model 3 ei tyydy vain ulkoisiin päivityksiin, vaan se laajentaa muodonmuutoksensa matkustamoon ja luo ympäristön, jossa mukavuus ja huipputeknologia yhdistyvät saumattomasti.

Tyylikäs kojelaudan muodonmuutos: Uuden Model 3:n kojelauta näyttää paljon siistimmältä. Se on sileä ja moderni. Siistiä on se, miten se yhdistyy sujuvasti oviin, mikä tekee sisätilasta tyylikkään ja viihtyisän tuntuisen.

Ympäristön valaistusjärjestelmä: Yksi vuoden 2024 Model 3:n sisätilojen erottuva piirre on ympäristön valaistusjärjestelmän käyttöönotto. Toisin kuin edeltäjänsä, tämä ympäristön valaistusjärjestelmä tuo matkustamoon lisää tunnelmaa ja tyyliä. Se myös parantaa auton yhtenäistä ja upottavaa tunnelmaa korostamalla hienovaraisesti kojelaudan ja ovien kohtaamispaikkoja.

Ei enää puukoristeita: Toisin kuin vanhemmassa mallissa, uudessa 2024 Model 3:ssa ei ole puukoristeita. Sen sijaan se pyrkii moderniin ja tyylikkääseen ulkonäköön. Se on kuin vaihtaisi hienot puukoristeet siistiin ja tyylikkääseen muotoiluun, josta monet pitävät.

Suurempi ja parempi kosketusnäyttö: Auton keskellä oleva suuri näyttö on nyt entistäkin suurempi ja tarkempi. Se ei ole vain 15 tuumaa, vaan tarkempi 15,4 tuumaa. Se tekee kosketusnäytön käytöstä entistä helpompaa ja tarkempaa.

The All-New Tesla Model 3 Facelift

Uskomaton äänentoistojärjestelmä: Jos rakastat musiikkia, olet tyytyväinen uuteen Model 3:een. Siinä on fantastinen äänijärjestelmä, jossa on 17 kaiutinta, mukaan lukien kaksi subwooferia ja kaksi vahvistinta. Se on jopa parempi kuin vanhassa mallissa, jossa oli 14 kaiutinta. Se saa autosi tuntumaan kuin pyörillä liikkuvalta konserttisalilta.

Viihde takamatkustajille: Model 3:n takaosassa on nyt 8-tuumainen kosketusnäyttö, joka sijaitsee kätevästi keskikonsolin takaosassa. Tämä lisäys on suunniteltu palvelemaan takamatkustajien tarpeita, ja se tarjoaa heille viihdevaihtoehtoja ja ilmastointitoimintojen hallintaa.

Tesla Model 3 Facelift: Parannettu mukavuus ja hallintalaitteet

Vuoden 2024 Model 3 tuo mukanaan lukuisia parannuksia, jotka parantavat aikaa ratin takana.

Ylelliset istuimet: Tesla suunnitteli vuoden 2024 Model 3:n istuimet uudelleen pehmeämmillä ja tyylikkäämmillä materiaaleilla. Erinomainen käsityötaito takaa ylellisen ja mukavan istuinkokemuksen. Uudessa mallissa on myös tuuletetut etuistuimet, joissa on älypuhelimella ohjattava esijäähdytys, joka lisää mukavuuttasi kuumina päivinä.

Kristallinkirkkaat keskustelut: Tesla on ryhtynyt toimiin parantaakseen autossa tapahtuvaa viestintäkokemusta. Vuoden 2024 Model 3:ssa on parannetut mikrofonit, jotka takaavat, että puhelut ovat selkeämpiä ja luonnollisempia myös liikkeellä ollessa.

Hiljainen ja seesteinen: Tesla on toteuttanut uudessa Model 3:ssa 360º akustiset lasit, jotka luovat rauhallisen sisäympäristön. Tämä innovatiivinen lasitus vähentää merkittävästi ulkoista melua, minkä ansiosta matkustamo on hiljaisempi ja rauhallisempi, ja ajokokemus on keskeytymätön.

Uudistettu ohjauspyörä: Tesla on antanut Model 3:lle uuden ohjauspyörän osana keskisyklin päivitystä. Keskityyny, puolat, painikkeet ja vierityspyörät on mallinnettu Tesla Cybertruckin tyypillisestä oravanpyörän muotoisesta ohjauspyörästä, kun taas kehä on samanlainen kuin Tesla Semin ohjauspyörä. Tämä muotoilun kehitys lupaa mukavampaa ja visuaalisesti houkuttelevampaa käyttöliittymää.

Värivaihtoehdot

Vuoden 2024 Model 3:een on saatavilla useita huomiota herättäviä värivaihtoehtoja.

Pearl White Multi-Coat: Tämä ajaton ja klassinen valkoinen sävy huokuu eleganssia ja hienostuneisuutta. Se sopii täydellisesti niille, jotka arvostavat puhdasta ja kiillotettua ilmettä.

Deep Blue Metallic: Deep Blue Metallic -vaihtoehto tuo Model 3:een ripauksen syvyyttä ja rikkautta, ja se tuo Model 3:een ylellisyyttä.

Stealth Grey (uusi): Stealth Grey on upouusi tarjonta, jossa on salaperäinen, nykyaikainen tunnelma. Tämä sävy antaa Model 3:lle erottuvan ja modernin särmän ja sulautuu samalla moitteettomasti sen tyylikkääseen muotoon.

Kiinteä musta: Solid Black on valinta, joka merkitsee hienostuneisuutta ja nykyaikaisuutta. Se on tyylikäs ja hienovarainen.

Ultra Red (uusi): Ultra Red on elinvoimainen ja huomiota herättävä lisä Model 3:n väripalettiin. Se on rohkea valinta niille, jotka haluavat erottua ja antaa lausuntoja tien päällä.

Vakiovalikoima RWD

Vuoden 2024 Model 3 Standard Range RWD -mallin nopeus 0-100 km/h (0-62 mph) on 6,1 sekuntia, aivan kuten vanhemmallakin versiolla.

  • Sen huippunopeus on laskenut 201 kilometriin tunnissa edellisen mallin 225 kilometrin tunnissa tunnissa olevasta huippunopeudesta.
  • Se pystyy lataamaan jopa 170 kW:n teholla, mikä on ennallaan edelliseen malliin verrattuna.
  • Sen WLTP-luokituksen mukainen toimintasäde on huomattavasti parempi, 554 km (344 mailia) 18-tuumaisilla pyörillä tai 513 km (319 mailia) 19-tuumaisilla pyörillä, kun se vanhemmassa mallissa oli 510 km (317 mailia) 18-tuumaisilla pyörillä tai 491 km (305 mailia).

Pitkän toimintasäteen AWD

  • Vuoden 2024 Model 3 Long Range AWD -mallin kiihtyvyys 0-100 km/h (0-62 mph) on 4,4 sekuntia, eli sama kuin vanhemman mallin (6,1 sekuntia).
  • Myös sen huippunopeus on laskenut aiemman mallin 233 km/h:sta 201 km/h:iin.
  • Huippulatausteho on edelleen 250 kW, mikä on verrattavissa vanhempaan malliin.
  • Long Range AWD -vaihtoehdon WLTP-luokituksen mukainen toimintasäde kasvaa huomattavasti: se on jopa 678 km (421 mailia) 18-tuumaisilla renkailla tai 629 km (390 mailia) 19-tuumaisilla renkailla, mikä ylittää vanhemman mallin 626 km (389 mailia) 18-tuumaisilla renkailla tai 602 km (374 mailia) 19-tuumaisilla renkailla.

Julkaisupäivä

Tesla Model 3 on nyt tilattavissa useissa paikoissa. Sitä voi tilata Saksasta, muista Euroopan maista, Australiasta, Kiinasta, Israelista, Japanista, Uudesta-Seelannista ja Arabiemiraateista. Nämä maat saavat auton päivitetyn version Kiinan Shanghaissa sijaitsevasta Gigafactorysta. Ne alkavat toimittaa autoja asiakkaille pian.

Hinta

2024 Tesla Model 3 tuo sähköautoilun lähemmäs sinua rikkomatta pankkia. Tesla ymmärtää, miten tärkeää on tehdä sähköautoista helposti saatavilla olevia, ja nämä hinnat heijastavat sen sitoutumista kohtuuhintaisen sähköautoilun tarjoamiseen.

Saksassa 2024 Model 3:n saa alkaen 42 990 eurolla Standard Range RWD -versiosta ja 51 990 eurolla Long Range AWD -versiosta.

Jos olet Yhdysvalloissa, Tesla pyrkii pitämään uuden Model 3:n hinnan lähellä edellistä mallia, alkaen noin 41 000 dollarista. Esimerkkinä mainittakoon, että lähtevän Model 3:n hinta on 40 240 dollaria Standard Range RWD -versiosta, 47 240 dollaria Long Range AWD -versiosta ja 53 240 dollaria Performance-vaihtoehdosta.

Upouusi Tesla Model 3 Facelift on vahva kilpailija sähköautoissa. Se on jo nyt luokkansa suosituin sähköauto, ja viimeaikaiset päivitykset ovat lisänneet kuluttajien kiinnostusta entisestään. Tesla osoittaa omistautumisensa erinomaisen sähköisen ajokokemuksen tarjoamiseen tyylikkäällä muotoilullaan, ylivoimaisella elektroniikalla, paremmalla laadulla ja tehokkaammalla moottorilla. Selkeänä vaihtoehtona Hyundai Ioniq 6:lle, VW ID.7:lle, Mercedes CLA Electricille ja Nissan EV:lle, jotka on suunniteltu vuodelle 2025, Model 3 asettaa uudet standardit laadulle ja kestävyydelle.


Vastaa