Social Media
Light
Dark

Tesla Kiina tähtää Shanghain megatehtaan rakentamiseen

Tesla China Sets Sights on Shanghai Megafactory Construction

Teslan Kiinan pääjohtaja Allan Wang ilmoitti, että pian aloitetaan Shanghain megatehtaan rakentaminen, jossa keskitytään energian varastointituotteisiin. Tämä Tesla Kiinan strateginen siirto on osa maailmanlaajuista laajentumista, ja sillä vastataan energian varastointiratkaisujen kasvavaan kysyntään. Seuraavassa kerrotaan, mitä sinun on tiedettävä Teslan uusimmasta hankkeesta Kiinassa.

Tesla China allekirjoitti sopimuksen huhtikuussa

Huhtikuun 9. päivänä 2023 Tesla ja Shanghain Lingangin erityisalueen hallinto sopivat Megafactoryn kehittämisestä, mikä luo pohjan tälle massiiviselle hankkeelle. Tämä oli ratkaiseva askel Teslan laajentumisessa energiavarastointimarkkinoille.

Rakentaminen alkaa vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä

Shanghain Megafactoryn rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kolmannen vuosineljänneksen loppuun mennessä. Syyskuun loppuun mennessä voimme odottaa, että Tesla China aloittaa paikallisen Megafactoryn rakentamisen.

Teslan tavoitteena on aloittaa tuotanto Shanghain megatehtaalla vuoden 2024 toiseen neljännekseen mennessä. Kiinan megatehtaan arvioitu alkuperäinen tuotantokapasiteetti on 10 000 kappaletta vuodessa eli noin 40 GWh.

Energiavarastointi vientiä varten

Presidentti Wang korosti, että Shanghain Lingangin alueella sijaitseva megatehdas keskittyisi ensisijaisesti energian varastointituotteiden valmistukseen vientiä varten. Teslan Megapack-varastointiakut kuuluvat näihin tuotteisiin. Nämä akut on tarkoitettu samoille maailmanlaajuisille markkinoille, joille Giga Shanghain sähköajoneuvoja viedään.

Uskomatonta kehitystä energiavarastoinnissa Teslan Kiinan kanssa

Tesla ilmoitti, että sen energiasektorin akkuvarastojen käyttöönotot ovat kasvaneet hämmästyttävät 360 prosenttia vuodesta toiseen ja saavuttaneet 3,9 GWh huhtikuussa 2023. Teslan Megafactory Lathropissa, Kaliforniassa, on hyvitetty tästä merkittävästä laajentumisesta. Tesla kirjoitti Q1 2023 Update Letter -kirjeessään:

“Energiavarastojen käyttöönotot kasvoivat 360 % vuositasolla Q1:llä 3,9 GWh:iin, mikä on korkein käyttöönottojen taso, jonka olemme saavuttaneet meneillään olevan Megafactoryn rampin ansiosta. Kalifornian Lathropissa sijaitsevan 40 GWh:n Megapack-tehtaamme ramppi on ollut menestyksekäs, ja täyteen kapasiteettiin on vielä matkaa.”.

Energian varastointia koskeva maailmanlaajuinen strategia

Teslan päätöksellä sijoittaa Megapack-valmistus strategisesti Kiinaan on useita etuja. Ensinnäkin se laajentaa huomattavasti tuotantokapasiteettia, mikä on välttämätöntä kasvavan kysynnän tyydyttämiseksi. Toiseksi valmistamalla akkuja Kiinassa Tesla voi toimittaa niitä nopeasti ja edullisesti Eurooppaan, Australiaan, Afrikkaan ja ympäröiville alueille.

Teslan jatkuva tuki Kiinalle

Teslan läsnäolo Kiinassa on kasvanut nopeasti. Wang korosti, miten Kiinan markkinoiden alun perin sähköautoja kohtaan tuntema epäluulo on alle vuosikymmenessä vaihtunut intohimoiseen hyväksyntään. Wang korosti myös paikallisen yhteistyön ja avun tarpeellisuutta perinteisille autonvalmistajille, jotka haluavat menestyä Kiinan uuden energian ajoneuvojen (NEV) liiketoiminnassa. Se heijastaa Teslan lupausta hankkia yli 95 prosenttia Shanghain tuotantonsa komponenteista paikallisilta kumppaneilta. Lisäksi Tesla on auttanut ratkaisevasti noin 60:tä näistä kumppaneista pääsemään maailmanmarkkinoille.

Kun Teslan näkemys kestävästä energiasta kehittyy edelleen, Shanghain megapakkausten tuotantoon tarkoitettu megatehdas on muistomerkki yrityksen maailmanlaajuisesta sitoutumisesta puhtaiden energiaratkaisujen edistämiseen. Pysy kuulolla, kun tämä kiehtova hanke kehittyy; pohjanlaskuseremonia järjestetään tulevina viikkoina.


Vastaa