Social Media
Light
Dark

Tesla Kina sigter mod opførelse af megafabrik i Shanghai

Tesla China Sets Sights on Shanghai Megafactory Construction

Tesla Kinas præsident Allan Wang har annonceret planer om snart at påbegynde opførelsen af Shanghai Megafactory med fokus på energilagringsprodukter. Dette strategiske træk fra Tesla China er en del af den globale ekspansion og vil imødekomme den voksende efterspørgsel efter energilagringsløsninger. Her er, hvad du har brug for at vide om Teslas seneste satsning i Kina.

Aftale underskrevet i april af Tesla China

Den 9. april 2023 blev Tesla og Shanghais Lingang Special Area Administration enige om at udvikle Megafactory, hvilket satte scenen for dette massive projekt. Dette var et afgørende skridt i Teslas ekspansion på markedet for energilagring.

Byggeriet begynder i 3. kvartal 2023

Byggeriet af Shanghai Megafactory er planlagt til at gå i gang ved udgangen af tredje kvartal. I slutningen af september kan vi forvente, at Tesla China begynder at bygge sin lokale megafabrik.

Teslas mål er at påbegynde produktionen på Shanghai Megafactory i andet kvartal af 2024. Den anslåede indledende produktionskapacitet for Megapack-fabrikken i Kina er 10.000 enheder om året eller ca. 40 GWh.

Energilagring til eksport

Præsident Wang understregede, at Megafactory i Shanghais Lingang-område primært vil fokusere på at fremstille energilagringsprodukter til eksport. Teslas Megapack-batterier er blandt disse produkter. Disse batterier er beregnet til de samme globale markeder, som Giga Shanghais elektriske køretøjer eksporteres til.

Utrolig udvikling inden for energilagring med Tesla China

Tesla meddelte, at deres energisektors batterilagring er vokset med forbløffende 360 % år for år og nåede op på 3,9 GWh i april 2023. Teslas Megafactory i Lathrop, Californien, tilskrives æren for denne betydelige udvidelse. Tesla skrev i sit opdateringsbrev for 1. kvartal 2023:

“Implementeringen af energilagring steg med 360 % i forhold til året før i 1. kvartal til 3,9 GWh, det højeste niveau af implementeringer, vi har opnået på grund af den igangværende Megafactory-rampe. Rampen på vores 40 GWh Megapack-fabrik i Lathrop, Californien, har været en succes, men der er stadig plads til at nå fuld kapacitet.”

En global strategi for energilagring

Teslas beslutning om strategisk at placere en Megapack-fabrik i Kina har en række fordele. For det første vil det i høj grad udvide produktionskapaciteten, hvilket er afgørende for at kunne tilfredsstille den stigende efterspørgsel. For det andet kan Tesla ved at fremstille batterier i Kina distribuere dem hurtigt og billigt til Europa, Australien, Afrika og de omkringliggende territorier.

Teslas vedholdende støtte til Kina

Teslas tilstedeværelse i Kina er vokset hurtigt. Wang understregede, hvordan det kinesiske markeds indledende mistillid til elektriske køretøjer er blevet til en lidenskabelig omfavnelse på under et årti. Wang understregede også nødvendigheden af lokalt samarbejde og hjælp til traditionelle bilproducenter, der ønsker at få succes i Kinas NEV-virksomheder (New Energy Vehicle). Det afspejler Teslas løfte om at købe mere end 95% af komponenterne til sin produktion i Shanghai fra lokale partnere. Derudover har Tesla været afgørende for at hjælpe omkring 60 af disse partnere med at komme ind på det globale marked.

Mens Teslas vision om bæredygtig energi fortsætter med at udvikle sig, står Megafabrikken i Shanghai til produktion af Megapacks som et monument over virksomhedens globale engagement i at fremme rene energiløsninger. Følg med i udviklingen af dette fascinerende projekt for opdateringer; det første spadestik vil blive taget i løbet af de kommende uger.


Skriv et svar