Social Media
Light
Dark

Tesla Semi Trucksin matka Pepsicon kanssa

Tesla Semi Trucks Journey with Pepsico

Yksi maailman suurimmista juomayhtiöistä, PepsiCo, on ottanut uraauurtavan askeleen kohti kestävyyttä. Se on siirtynyt käyttämään Kalifornian Sacramentossa sijaitsevassa tuotantotukikohdassaanTesla Semi Truck -autoja. Tämä kestävän logistiikan menestystarina liittyy Tesla Semi Trucksiin, joka on mullistanut kaupallisen alan.

PepsiCo on ollut edelläkävijä akkusähköajoneuvojen (BEV) käyttöönotossa keskeisenä osana kuljetusstrategiaansa. Limsajätti on pyrkinyt poistamaan toimintansa päästöt vuoteen 2040 mennessä.

Pepsin transformaatio- ja strategiajohtajan Amanda DeVoen mukaan BEV-ajoneuvojen käyttöönotto on vahvasti kiinni yrityksen toimintasuunnitelmassa. Huomattava osa heidän liiketoiminnastaan keskittyy päivittäisiin toimituksiin 100 mailin säteellä, jolloin ajoneuvoja käytetään noin 12 tuntia päivässä.

Tesla Semin regeneratiivinen jarrutus toiminnassa

Vaikka Pepsi käyttää kolmea Tesla Semi -kuorma-autoa nimenomaan pitkän matkan reitteihin, jotka kattavat jopa 450 mailin matkat, suurin osa sen Tesla Semi -kuorma-autoista käytetään toimituksiin 100 mailin säteellä. Dejan Antunović, Pepsin sähköistämisohjelman johtaja, sanoi:

“Kun ajamme Donnar’s Passin poikki ja takaisin [Sacramentosta] Nevadaan, pystymme paluumatkalla itse asiassa nollaamaan lataustilan, joka paranee regeneratiivisen jarrutuksen ansiosta… Se pidentää kantamaa meille korvaamattomalla tavalla.”

Lausunnossa kerrotaan, miten Tesla Semin regeneratiivinen jarrutustekniikka on poikkeuksellisen hyödyllinen Sacramentosta Nevadaan suuntautuvilla matkoilla, erityisesti Donner Passin ylityksessä. Regeneratiivinen jarrutus on ominaisuus, jonka avulla sähköauto voi ottaa energiaa talteen ja varastoida sitä, kun jarruja käytetään. Kun Tesla Semi kulkee alamäkeen ja hidastaa vauhtia, regeneratiivinen jarrujärjestelmä ottaa talteen energiaa, joka muutoin menetettäisiin lämpönä perinteisen jarrutuksen aikana.

Paluumatkalla Nevadasta Sacramentoon Tesla Semi hyötyy merkittävästi regeneratiivisesta jarrutuksesta. Regeneratiivisesta jarrutuksesta kerätty energia käytetään ajoneuvon akkujen lataamiseen, jolloin varaustila käytännössä “nollautuu”, mikä tarkoittaa, että kuorma-auto saa takaisin huomattavan määrän aiemmin käytettyä energiaa. Tämä regeneratiivinen prosessi pidentää kuorma-auton toimintasädettä, jolloin se voi kulkea pidemmän matkan ilman, että se tarvitsee yhtä monta ulkoista latauskertaa. Pitkillä matkoilla kyky palauttaa energiaa alamäessä pidetään ratkaisevan tärkeänä, koska se lisää kuorma-auton yleistä tehokkuutta ja maksimoi sen toimintasäteen, mikä tekee siitä täydellisen valinnan näille rasittaville matkoille.

Tesla Semi Trucksin lataustehokkuus ja Mega Charger -integraatio

Tesla on rakentanut 750 kW:n megalatauslaitteita PepsiCon toimipaikkoihin palvelemaan sen kasvavan sähköautokannan lataustarpeita, mikä mahdollistaa Semi-trukkien nopean lataamisen. Megalataajat voivat ladata Tesla Semi -auton 80 prosenttiin sen kapasiteetista noin 45 minuutissa, mikä minimoi kuorma-auton seisonta-ajan.

Vaikuttava Tesla Semi -kuorma-autojen energiatehokkuus ja kustannussäästöt

PepsiCon sähköistämisohjelmapäällikkö Dejan Antunovic kertoi, että Tesla Semi on saavuttanut viime kuukausina keskimäärin 1,7 kWh:n hyötysuhteen kilometriä kohden, mikä on vaikuttava saavutus, kun otetaan huomioon Sacramenton sähkön huippuhintojen ulkopuoliset hinnat. Tämä hyötysuhde merkitsee merkittävää kustannusten vähenemistä verrattuna tehokkaimpiin dieselkuorma-autoihin, mikä saattaa johtaa Pepsin suuren kuorma-autokannan huomattaviin säästöihin ajan mittaan.

Onnellisia Tesla Semi Trucks -kuljettajia ja tulevaisuuden suunnitelmia

Pepsin Tesla Semi -kuorma-autojen käyttöä esittelevällä videolla esiintyy myös useita Tesla Semi -kuorma-auton kuljettajia, jotka ilmaisevat tyytyväisyytensä sähkökuorma-autojen suorituskykyyn. Vaikka Pepsin henkilökunta on tottunut perinteisiin polttomoottoriautoihin, se on sopeutunut saumattomasti sähköautokalustoon, joten siirtyminen on ollut sujuvaa ja tehokasta.

PepsiCon kumppanuus Teslan kanssa ja Tesla Semi -merkkisen ajoneuvon integroiminen sen ajoneuvokantaan on merkittävä askel kohti kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista ja hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Pepsin Pohjois-Kalifornian tehdas on täysin sähköistetty ja toimii aurinkoenergialla, mikä on inspiroiva esimerkki kaupalliselle teollisuudelle. Pepsin Tesla Semin menestyksekäs käyttöönotto osoittaa, että puhtaampi ja kestävämpi tulevaisuus logistiikka-alalla ei ole vain mahdollinen vaan myös käytännön todellisuutta. Kun yhä useammat yritykset seuraavat esimerkkiä, kuorma-autoliikenteen vallankumous kiihtyy ja johtaa meidät vihreämpään ja ympäristöystävällisempään maailmaan.

Vastaa