Social Media
Light
Dark

Tesla Semi Trucks på rejse med Pepsico

Tesla Semi Trucks Journey with Pepsico

En af verdens største drikkevarevirksomheder, PepsiCo, har taget et banebrydende skridt i retning af bæredygtighed. Den har skiftet til en flåde afTesla Semi Trucks på sin produktionsbase i Sacramento, Californien. Denne succeshistorie om bæredygtig logistik handler om Tesla Semi Trucks, som har revolutioneret den kommercielle sektor.

PepsiCo har været en af de første til at omfavne batterielektriske køretøjer (BEV) som en afgørende del af sin transportstrategi. Sodavandsgiganten har sat sig for at eliminere emissioner fra sine aktiviteter inden 2040.

Ifølge Amanda DeVoe, Director of Transformation and Strategy hos Pepsi, er indførelsen af BEV’er fast forankret i virksomhedens arbejdscyklus. En stor del af deres forretning fokuserer på daglige leverancer inden for en radius af 160 km, hvor køretøjerne er i drift i omkring 12 timer dagligt.

Tesla Semis regenerative bremsning i aktion

Selvom Pepsi bruger tre Tesla Semi-lastbiler specifikt til langdistanceruter, der dækker afstande på op til 450 miles, bruges størstedelen af deres Tesla Semi-lastbiler til leverancer inden for en radius af 100 miles. Dejan Antunović, Pepsis Electrification Program Manager, sagde:

“Når vi kører over Donnar’s Pass og tilbage fra [Sacramento] til Nevada, kan vi på turen tilbage faktisk nulstille opladningstilstanden på grund af regenerativ bremsning … Det udvider rækkevidden for os på en måde, der er uvurderlig.”

Erklæringen forklarer, hvordan Tesla Semis regenerative bremseteknologi er usædvanligt gavnlig under ture fra Sacramento til Nevada, især når man krydser Donner Pass. Regenerativ bremsning er en funktion, der gør det muligt for elbilen at genvinde og lagre energi, når bremserne aktiveres. Når Tesla Semi kører ned ad bakke og bremser ned, opsamler det regenerative bremsesystem den energi, der ellers ville gå tabt som varme under traditionel opbremsning.

På turen tilbage fra Nevada til Sacramento har Tesla Semi stor gavn af regenerativ bremsning. Den energi, der høstes fra regenerativ bremsning, bruges til at genoplade bilens batterier, hvilket effektivt “nulstiller” opladningstilstanden, hvilket betyder, at lastbilen får en betydelig mængde tidligere brugt energi tilbage. Denne regenerative proces forlænger lastbilens rækkevidde, så den kan tilbagelægge længere afstande uden at skulle have så mange eksterne opladninger. På langdistancekørsel er evnen til at regenerere energi, mens man kører ned ad bakke, afgørende, fordi det øger lastbilens generelle effektivitet og maksimerer dens rækkevidde, hvilket gør den til det perfekte valg til disse anstrengende ture.

Tesla Semi Trucks opladningseffektivitet og integration af megaladestandere

Tesla har bygget 750 kW Megachargers på PepsiCo’s anlæg for at opfylde opladningskravene for deres voksende elektriske flåde, hvilket giver mulighed for hurtig opladning af Semi-lastbilerne. Megachargerne kan oplade Tesla Semi til 80 % af dens kapacitet på ca. 45 minutter, hvilket minimerer lastbilens nedetid.

De imponerende Tesla Semi-lastbilers energieffektivitet og omkostningsbesparelser

PepsiCo’s programleder for elektrificering, Dejan Antunovic, fortalte, at Tesla Semi har opnået en gennemsnitlig effektivitet på 1,7 kWh pr. kilometer i løbet af de sidste par måneder, hvilket er en imponerende bedrift, når man tænker på elpriserne uden for spidsbelastningsperioderne i Sacramento. Dette effektivitetsniveau betyder en betydelig reduktion af brændstofomkostningerne sammenlignet med de mest effektive diesellastbiler, hvilket potentielt kan føre til betydelige besparelser for Pepsis store flåde af lastbiler over tid.

Glade Tesla Semi-lastbilchauffører og fremtidsplaner

Videoen, der viser Pepsis brug af Tesla Semi-lastbiler, viser også flere Tesla Semi-lastbilchauffører, der udtrykker tilfredshed med de elektriske lastbilers ydeevne. På trods af at de er vant til traditionelle lastbiler med forbrændingsmotor, har Pepsis personale problemfrit tilpasset sig den elektriske flåde, hvilket har gjort overgangen smidig og effektiv.

PepsiCo’s partnerskab med Tesla og integrationen af Tesla Semi i sin flåde markerer et vigtigt skridt i retning af at nå bæredygtighedsmål og reducere CO2-udledningen. Pepsis fabrik i det nordlige Californien er blevet fuldt elektrificeret og drevet af solenergi, hvilket er et inspirerende eksempel for den kommercielle industri. Succesen med Pepsis Tesla Semi viser, at en renere og mere bæredygtig fremtid for logistiksektoren ikke bare er mulig, men også en praktisk realitet. Efterhånden som flere virksomheder følger trop, vil revolutionen inden for lastbiltransport accelerere og føre os til en grønnere og mere miljøvenlig verden.

Skriv et svar