Social Media
Light
Dark

Tesla Lithium-partnerskab med Yahua Group

Tesla, den førende producent af elbiler, har for nylig underskrevet en fornyet kontrakt med kinesiske Yahua Industrial Group, der sikrer en kontinuerlig litiumforsyning til deres elbilbatterier. Den forlængede aftale med Tesla omfatter en betydelig stigning i mængden af litium, der skal leveres, og strækker sig over fem år eller indtil 2030.

Litium i batterier til elbiler

Litium er et meget reaktivt metal, der er kendt for sin store kapacitet til energilagring og lette vægt. Det bruges til at drive elektriske køretøjer på forskellige måder, herunder lithium-ion (Li-ion) og lithium-jernfosfat (LiFePO4) batterier. Lithium-ion-batterier er det mest populære valg på grund af deres høje energitæthed, lange levetid og evne til hurtig opladning.

  • Sammenlignet med andre batterityper har lithium-ion-batterier en bemærkelsesværdig energitæthed. Potentielle ejere af elbiler får længere rækkevidde på grund af denne egenskab, da det letter rækkeviddeangsten.
  • Lithium-ion-batteriernes holdbarhed er en stor fordel for elbilejere. Disse batterier kan modstå adskillige opladnings- og afladningscyklusser, før de viser tegn på nedbrydning.
  • Litium-ion-batteridrevne elbilers CO2-fodaftryk er meget lavere end konventionelle køretøjer med forbrændingsmotor. Brug af lithium-ion-batterier øger bæredygtigheden og reducerer udledningen af drivhusgasser, hvilket hjælper i kampen mod klimaforandringer.

Detaljer om indkøb af litium til Tesla

Under den fornyede kontrakt vil Tesla købe en betydelig mængde lithiumhydroxid af batterikvalitet, i alt mellem 207.000 og 301.000 tons. Datoerne for dette indkøb er 1. august 2023 til 31. december 2030. Den tidligere aftale, som var gældende indtil 2025, krævede en leverance på 63.000 til 88.000 tons over fem år, hvilket var en meget lavere mængde.

Teslas fleksible leveringsaftale

Yahua Industrial Group præciserede, at intervallet på 94.000 tons eksisterer på grund af aftalens fleksible karakter. Det er mere en rammeaftale end en rigid leveringskontrakt, fordi mængden af leverancer og de tilhørende priser vil blive besluttet efter gensidig aftale. Denne tilpasningsevne sikrer et problemfrit partnerskab og gør det muligt for begge virksomheder at tilpasse sig skiftende markedsforhold.

Litiumproduktion og -anvendelse

Yahua driver i øjeblikket et anlæg til produktion af lithiumsalte i Sichuan-provinsen i Kina, som kan producere op til 73.000 tons lithiumforbindelser om året. Det omfatter lithiumhydroxid og lithiumcarbonat i batterikvalitet, som er vigtige komponenter i elbilbatterier. Ved udgangen af 2025 håber Yahua at have mere end fordoblet sin produktionskapacitet og nå op på 173.000 tons. Mens litiumkarbonat ofte bruges til LFP-batterier, bruges litiumhydroxid typisk til NCM/NCA-batterier, som sandsynligvis er beregnet til Teslas variationer af lang rækkevidde og ydeevne.

Tesla Lithium’s indvirkning på Yahua Groups salg

Tesla er et populært valg blandt Yahuas kunder og står for en betydelig del af det kinesiske selskabs salg. Ifølge en kinesisk finansrapport købte Tesla materialer fra Yahua for 2,4 milliarder yuan (ca. 370 millioner USD) i 2022 eller 17% af Yahuas samlede salg.

Bemærkelsesværdige kunder hos Yahua ud over Tesla og Future Ventures

Ud over Tesla tæller Yahuas andre bemærkelsesværdige kunder de koreanske batteriproducenter SK og LG. Virksomheden planlægger at forsyne SK New Energy med 20.000 til 30.000 tons lithiumhydroxid fra 2023 til 2025 og LG Energy Solution med op til 30.000 tons i samme periode. Derudover har Yahua og LG Energy Solution samarbejdet om at producere lithiumhydroxid i Marokko, hvilket indikerer fremtidig ekspansion og diversificering af lithiumforsyningsmarkedet.

Efterspørgslen efter batterier stiger, hvilket kræver en betydelig stigning i lithiumforsyningen på grund af Teslas utrolige årlige vækst på over 50 %. Gennem denne udvidede kontrakt med Yahua sikrer Tesla sig en stabil og ensartet litiumkilde, som er afgørende for at understøtte deres voksende flåde af elektriske køretøjer. Litiumpriser og -mængder er underlagt gensidige aftaler, og den faktiske værdi af kontrakten kan variere fra de beregnede 10,6 milliarder euro, men den styrker Teslas engagement i bæredygtig og grøn transport.


Skriv et svar