Social Media
Light
Dark

Tesla Semi Trucks på resa med Pepsico

Tesla Semi Trucks Journey with Pepsico

Ett av världens största dryckesföretag, PepsiCo, har tagit ett banbrytande steg mot hållbarhet. Företaget har bytt till en flotta avTesla Semi Trucks vid sin produktionsbas i Sacramento, Kalifornien. Denna framgångssaga inom hållbar logistik handlar om Tesla Semi Trucks, som har revolutionerat den kommersiella sektorn.

PepsiCo har varit en föregångare när det gäller att anamma batteridrivna elfordon (BEV) som en avgörande komponent i sin transportstrategi. Läskjätten har som mål att eliminera utsläppen från sin verksamhet till 2040.

Enligt Amanda DeVoe, Director of Transformation and Strategy på Pepsi, är införandet av BEV fast förankrat i företagets arbetscykel. En betydande andel av deras verksamhet fokuserar på dagliga leveranser inom en radie på 160 km, vilket innebär att fordonen används i ungefär 12 timmar per dag.

Tesla Semis regenerativa bromsning i aktion

Även om Pepsi använder tre Tesla Semi-lastbilar specifikt för långdistansrutter som täcker avstånd på upp till 450 miles, används majoriteten av deras Tesla Semi-lastbilar för leveranser inom en radie av 100 miles. Dejan Antunović, Pepsis Electrification Program Manager, sa:

“När vi åker över Donnar’s Pass och tillbaka från [Sacramento] till Nevada kan vi, på resan tillbaka, faktiskt nollställa laddningsstatus tack vare regenerativ bromsning … Det förlänger räckvidden för oss på ett sätt som är ovärderligt.”

Uttalandet förklarar hur Tesla Semis regenerativa bromsteknik är exceptionellt fördelaktig under resor från Sacramento till Nevada, särskilt när man korsar Donner Pass. Regenerativ bromsning är en funktion som gör att elfordonet kan återvinna och lagra energi när bromsarna aktiveras. När Tesla Semi kör i nedförsbacke och saktar in fångar det regenerativa bromssystemet upp den energi som annars skulle gå förlorad som värme vid traditionell inbromsning.

Under återresan från Nevada till Sacramento drar Tesla Semi stor nytta av den regenerativa bromsningen. Energin från den regenerativa inbromsningen används för att ladda upp fordonets batterier, vilket effektivt “nollställer” laddningstillståndet, vilket innebär att lastbilen får tillbaka en betydande mängd tidigare använd energi. Denna regenerativa process förlänger lastbilens räckvidd, så att den kan köra längre sträckor utan att behöva lika många externa laddningar. På långdistansresor anses förmågan att regenerera energi i nedförsbackar vara avgörande eftersom det ökar lastbilens allmänna effektivitet och maximerar dess räckvidd, vilket gör den till det perfekta valet för dessa ansträngande resor.

Tesla Semi Trucks laddningseffektivitet och integrering av megaladdare

Tesla har byggt 750 kW Megachargers på PepsiCo:s anläggningar för att tillgodose laddningskraven för sin expanderande elflotta, vilket möjliggör snabbladdning av Semi-lastbilarna. Megaladdarna kan ladda Tesla Semi till 80 % av sin kapacitet på cirka 45 minuter, vilket minimerar stilleståndstiden för lastbilarna.

De imponerande Tesla Semi-lastbilarna Energieffektivitet och kostnadsbesparingar

PepsiCo:s programchef för elektrifiering, Dejan Antunovic, berättade att Tesla Semi har uppnått en genomsnittlig effektivitet på 1,7 kWh per mil under de senaste månaderna, vilket är en imponerande prestation med tanke på de låga elpriserna i Sacramento. Denna effektivitetsnivå innebär en betydande minskning av bränslekostnaden med 23 kWh jämfört med de mest effektiva diesellastbilarna, vilket potentiellt kan leda till betydande besparingar för Pepsis stora lastbilsflotta över tid.

Glada Tesla Semi Truck-förare och framtida planer

Videon som visar Pepsis användning av Tesla Semi-lastbilar innehåller också flera Tesla Semi-lastbilsförare som uttrycker sin tillfredsställelse med ellastbilarnas prestanda. Trots att de är vana vid traditionella förbränningsmotorriggar (ICE) har Pepsis personal sömlöst anpassat sig till den elektriska flottan, vilket gör övergången smidig och effektiv.

PepsiCo:s partnerskap med Tesla och integrationen av Tesla Semi i sin flotta är ett viktigt steg mot att uppnå hållbarhetsmål och minska koldioxidutsläppen. Pepsis anläggning i norra Kalifornien har elektrifierats helt och drivs av solenergi, vilket är ett inspirerande exempel för den kommersiella industrin. Framgången med Pepsis Tesla Semi visar att en renare och mer hållbar framtid för logistiksektorn inte bara är möjlig utan också en praktisk verklighet. När fler företag följer efter kommer revolutionen inom lastbilstransporter att accelerera, vilket leder oss till en grönare och mer miljövänlig värld.

Lämna ett svar