Social Media
Light
Dark

Tesla China verwacht 18.500 verzekeringsregistraties

Tesla China expects 18,500 insurance registrations

Tesla vindt zijn marktimpuls terug in de registraties van verzekeringsmaatschappijen. De cijfers van december laten een overtuigend patroon zien, ondanks de discrete manier waarop Tesla de binnenlandse verkoop in China rapporteert. Van 18 tot 24 december werden 18.500 nieuwe verzekeringsvoertuigen geregistreerd, een stijging van 1,09% ten opzichte van de cijfers van de week ervoor. Deze cijfers, die worden gevolgd door waarnemers uit de sector, bieden een interessant inzicht in de prestaties van Tesla op de lokale automarkt.

Inzicht in de Chinese marktpositie van Tesla

Ongeacht Tesla’s discretie bij het rapporteren van binnenlandse verkopen in China, biedt het bijhouden van verzekeringsregistraties een proxy voor de positie van het bedrijf. Li Auto, een bekende Chinese EV-fabrikant, hield de registraties van Tesla bij. De gegevens lieten een consistente stijging zien in december, met 18.500 registraties in de laatste week, tegenover 18.300 in de derde week en 15.400 en 17.400 in de voorgaande weken.

Positieve gevolgen voor Tesla

De opwaartse trend in lokale registraties, geschat op ongeveer 60.200 voor 1-14 december, is een goed voorteken voor Tesla in China. Met nog een week te gaan in december heeft Tesla genoeg tijd om de leveringen aan klanten af te ronden. De komst van de verbeterde Model 3 en de opgefriste Model Y vergroot de interesse van consumenten in de regio.

Tesla: Levertijden en productiecapaciteiten

Bestellingen voor Giga Shanghai-geproduceerde Model 3- en Model Y-voertuigen wijzen op levertijden voor begin 2024. Tesla’s Giga Shanghai faciliteit heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 950.000 voertuigen en speelt een cruciale rol in het behalen van de wereldwijde doelstelling van 1,8 miljoen leveringen voor dit jaar.

Rol en recordbrekende prestaties van Giga Shanghai

Giga Shanghai is Tesla’s fabriek met de hoogste productie en een cruciaal onderdeel om de agressieve leveringsdoelen te halen. De huidige verzekeringsregistratiecijfers van het bedrijf naderen een record, wat duidt op een sterke vraag naar Tesla’s in China.

Tesla’s dominantie op de Chinese EV-markt wordt uitgedaagd door opkomende spelers zoals BYD, NIO en Li Auto. Aan de andere kant onderscheidt Tesla zich door zijn innovatieve tempo en productaanbod. De Amerikaanse auto-industrie heeft daarentegen moeite om de snelheid van Tesla te evenaren, met Rivian als uitschieter.

Implicaties en prognoses

De sterke vraag in China positioneert Tesla gunstig en biedt een aanzienlijke aanloop voor zijn nieuwe compacte auto. Analisten zijn klaar om hun voorspellingen voor Tesla’s leveringsaantallen voor het vierde kwartaal van 2023 te herzien, wat het potentieel van het bedrijf voor voortdurende groei in de regio onderstreept.

Door de toenemende verzekeringsregistraties en China’s groeiende EV-markt onderstrepen Tesla’s uitstekende prestaties in december zijn wereldwijde dominantie op de markt voor elektrische voertuigen. De snelheid, innovatie en consumentenvraag van het bedrijf maken de weg vrij voor toekomstige inspanningen in ‘s werelds grootste automarkt.

Geef een reactie