Social Media
Light
Dark

Italië verwelkomt Tesla’s V4 Superchargers en Model 3 Highland

Italy Welcomes Tesla's V4 Supercharger and Model 3 Highland

Italië sluit zich aan bij de revolutie van elektrische voertuigen met de introductie van Tesla’s geavanceerde V4 Supercharger stations. De meest recente Tesla V4 Superchargers zijn net geopend voor het publiek ten zuidoosten van Rome en markeren het debuut van Italië op de Tesla Supercharger-kaart. Deze nieuwe stations bieden V3 en V4 Supercharger plaatsen, waardoor Italiaanse Tesla-eigenaars nog snellere oplaadopties krijgen.

Het groeiende Supercharger netwerk in Europa

Italië is het nieuwste Europese land dat Tesla’s V4 Superchargers omarmt. Nederland nam het voortouw door deze snelle laders te introduceren in Harderwijk. Het Verenigd Koninkrijk (VK) ontving onlangs zijn eigen V4 Superchargers en haalde de krantenkoppen omdat het voor het eerst contactloze betaalopties aanbood.

Een verschuiving in oplaadbetalingen

Traditioneel communiceerden Tesla Superchargers voor betaling rechtstreeks met Tesla-voertuigen. In het Verenigd Koninkrijk kunnen klanten nu echter een QR-code scannen op het Supercharger-station, waardoor ze naar de Tesla-app worden geleid om te betalen. Als alternatief kunnen ze hun oplaadrekening betalen door met hun kaart op de betaallezer te tikken.

Onthulling van de kracht van V4 Superchargers

Eerder dit jaar bevestigde Tesla dat zijn V4 Superchargers een indrukwekkende laadsnelheid van 350 kilowatt hebben. Tesla-liefhebbers in Nederland meldden een toename van 31% in stroomsterkte tot 615A bij gebruik van V4-laadstations. Daarnaast merkten ze op dat de kabel van de V4 Supercharger aanzienlijk langer is dan de kabels van Tesla’s vorige laadstations.

Spannende tijden voor Tesla in Italië

Dit is een veelbewogen week geweest voor Tesla in Italië. De Tesla Model 3 Highland debuteerde in de Italiaanse showrooms, slechts enkele dagen voordat de V4 Superchargers toegankelijk werden voor het publiek. De leveringen van de vernieuwde Model 3 zullen naar verwachting de volgende maand beginnen. Tesla heeft aanzienlijke aanpassingen doorgevoerd als onderdeel van Project Highland en heeft 50% van de onderdelen van de Model 3 geüpgraded. De opgefriste Model 3 zal zeker in de smaak vallen bij zowel bestaande als nieuwe eigenaren.

Tesla Model 3 Highland Prijzen in Italië

De Tesla Model 3 Highland is in Italië verkrijgbaar voor verschillende prijzen. De basis Model 3 Highland RWD variant begint bij €42.490, terwijl de Model 3 Highland Long Range begint bij €49.990. Klanten die geïnteresseerd zijn in een trekhaak met een capaciteit van 1.000 kg kunnen er een krijgen voor €1.350.

Opties voor autonoom rijden in Italië

Tesla biedt Italiaanse klanten twee opties voor autonoom rijden: Enhanced Autopilot en Full Self-Driving (FSD). Enhanced Autopilot, inclusief navigeren op de automatische piloot en automatisch wisselen van rijstrook, is verkrijgbaar voor €3.800. Tesla is van plan om Auto Park, Summon en Smart Summon functies toe te voegen aan Enhanced Autopilot. Full Self-Driving (FSD) kost €7.500 en omvat alle functies van Basic en Enhanced Autopilot. In Italië omvat FSD ook de controle over verkeerslichten en stopborden, hoewel de Autosteer-functie op gewone straten nog niet beschikbaar is.

Incentives voor kopers van een Tesla Model 3

Er bestaan aantrekkelijke stimulansen voor wie overweegt een Tesla Model 3 aan te schaffen in Italië. Deze stimulansen zijn gebaseerd op de uitstoot en de verkoopprijs:

  • €3.000 (€5.000 met sloop) voor een elektrische auto (M1) met een uitstoot van ≤ 20g CO2/km en een verkoopprijs van ≤ €35.000 btw.
  • € 2.000 (€ 4.000 met sloop) voor een elektrische auto (M1) met een CO2-uitstoot van 21-60 g/km en een verkoopprijs van ≤ € 45.000 btw.

Nu Tesla zijn Model 3 Highland en V4 Superchargers in Italië introduceert, is het land klaar om een sterke toename in het gebruik van elektrische voertuigen te ervaren. Met deze investeringen maakt Tesla niet alleen elektrische auto’s toegankelijker, maar draagt het ook bij aan de groei van de Italiaanse EV-laadinfrastructuur.

Tesla heeft een aanzienlijke financiering van de Europese Unie gekregen om zijn Supercharger netwerk in Italië en heel Europa uit te breiden. Deze investering maakt de weg vrij voor een schonere, duurzamere toekomst op de Italiaanse wegen.

Geef een reactie