Social Media
Light
Dark

Rivian laat zich gelden met zijn pick-up in RV-stijl

Rivian onthulde een “camper” op basis van zijn R1T elektrische pick-up. Het concept is het eerste elektrische voertuig in de geschiedenis van het Overland Expo festival in 10 jaar.

Résultat de recherche d'images pour "festival Overland Expo"

Het festival vindt elk jaar plaats in Arizona en brengt duizenden liefhebbers van zelfstandig wonen in de wildernis en reizen aan boord van Pick-Up samen. Sinds de oprichting heeft Rivian twee modellen aangeboden, een SUV en een Pick-Up

Résultat de recherche d'images pour "Rivian"

De Pick-Up was uitgerust met een geïntegreerde tent die over de dumpster van de pickup kon worden geplaatst en voldoende ruimte bood voor twee personen. Daarnaast heeft de Rivian R1T een extra bagagerek gekregen, waar een speciaal gereedschap is gemonteerd om off-road obstakels te overwinnen, zoals zandpaden, grote cilinders, etc. De Rivian R1T is ook uitgerust met een extra dakdrager, die boven de pick-up body kan worden geplaatst en voldoende ruimte biedt voor twee personen.

Rivian zei dat deze pick-ip is uitgerust met een van de grootste autoaccu’s op de planeet. Volgens de berekeningen van de makers is de 180-kilowatt-batterij in staat om het fornuis, de oven en het verlichtingssysteem in het kamp van stroom te voorzien. Tegelijkertijd zal het slechts 11% van zijn energievoorraad voor een week gebruiken.
De Rivian R1T is uitgerust met vier motoren – één voor elk wiel – die tot 760 pk en 1.120 Nm koppel ontwikkelen. De luchtvering kan de bodemvrijheid van de pick-up verhogen tot 355 mm.
Officieel wordt de R1T nog steeds beschouwd als een concept, maar volgens de geruchten wordt verwacht dat de verkoop in de VS dit jaar zal beginnen. Zoals verwacht zal de prijs van de basisversie iets meer dan 60.000 dollar bedragen.

Geef een reactie