Social Media
Light
Dark

Tesla Cybertruck: Gedurfde sprong met een fris wielontwerp

Tesla Cybertruck: Bold Leap with a Fresh Wheel Design

Terwijl de opwinding over de aanstaande levering van de Tesla Cybertruck groeit, hebben liefhebbers en bewonderaars een onverwachte verrassing ontvangen: een geheel nieuw wielontwerp. Vlak voordat de Tesla Cybertruck de straat op gaat, krijgt hij een nieuw uiterlijk. Hij staat bekend om zijn geavanceerde functies en futuristische design.

De evolutie van de Tesla Cybertruck wielen

Het Cybertruck-idee, dat Tesla in 2019 presenteerde, omvatte aerodynamische wielbekledingen die 20″ split-spaakwielen verborgen. Net als de covers op andere Tesla-voertuigen zorgden deze covers voor een verbeterde aerodynamica, wat de actieradius van de auto ten goede kwam. Deze welbekende kenmerken zijn ook te zien op recente testvoertuigen van de Fremont Pilot-productielijn en op Cybertrucks van Giga, Texas.

Innovatief nieuw wielontwerp van Tesla Cybertruck

Tesla heeft ervoor gekozen om een nieuw wielontwerp te onthullen nu de officiële leverdatum van de Cybertruck nadert. De eerste aanwijzing voor deze wijziging was een foto op Instagram van een Cybertruck op een gesloten trailer. Zwarte wielen met dikkere spaken en een karakteristieke vierkante vorm in het midden waren een gloednieuwe stijl voor deze truck. Er waren ook twee vreemd gevormde plastic sierstukken te zien, maar later werd ontdekt dat deze geen deel uitmaakten van het gloednieuwe wielontwerp.

Tesla Cybertruck: Bold Leap with a Fresh Wheel Design

Verbeterde Tesla Cybertruck wielen te zien

Een andere foto, geplaatst door een Cybertruck-fan, toonde een Cybertruck met dezelfde bijgewerkte wielen, maar dit keer zonder de plastic sierstukken. Aangezien Tesla zijn auto’s meestal levert met de wielen open en de bekleding binnenin, is het opmerkelijk dat deze waarnemingen de Cybertruck zonder de aerodynamische wielkappen lieten zien. Hoewel tests modificaties zoals een vlakke aero cover aan het licht hebben gebracht, is het zeer waarschijnlijk dat de originele prototypebekledingen zullen worden gebruikt voor het eindproduct. Dit wordt bevestigd door Tesla’s recente patenttoestemming voor dit ontwerp.

De rol van de wielen in prestaties

Tesla zal naar verwachting een basisconfiguratie voor de Cybertruck leveren met aerodynamische wielen om de aerodynamische efficiëntie te maximaliseren, wat vergelijkingen trekt met de Model 3 en Model Y. Deze wielen kunnen afneembare deksels hebben, zodat eigenaars een compromis kunnen vinden tussen aerodynamica en individuele smaak. De ontdekking van een luchtmondstuk voor banden doet vermoeden dat Tesla een autonoom systeem voor het oppompen van banden zal inbouwen, wat de off-roadprestaties van de auto zou kunnen verbeteren.

De banden van de Cybertruck moeten een balans vinden tussen robuuste duurzaamheid voor ruw terrein en efficiëntie voor de beste rijdynamiek. Tesla moet banden ontwerpen die zowel prestaties als efficiëntie leveren, aangezien de combinatie van wielen en banden beide aanzienlijk kan beïnvloeden.

Aanpassings- en aftermarketpotentieel

Eigenaars van de Cybertruck zullen dezelfde mogelijkheid hebben om aftermarket wielen te gebruiken als eigenaars van andere Tesla-modellen, waardoor ze hun voertuigen verder kunnen personaliseren. Voor het officiële marktdebuut van de truck waren bedrijven zoals Unplugged Performance al bezig met het maken van aftermarket wielen voor de Cybertruck. Ze benadrukken de aanpassings- en personaliseringsopties die beschikbaar zijn voor het voertuig.

Nu de eerste leveringen van de Tesla Cybertruck naderen, verhoogt de introductie van een nieuw wielontwerp de anticipatie. Elk onderdeel van het ontwerp van de Cybertruck, zelfs de wielen, toont Tesla’s toewijding aan innovatie en precisie. De tijd zal leren of Elon Musks bewering dat“Tesla Cybertruck kan drijven als een boot” waar is.


Geef een reactie