Social Media
Light
Dark

Tesla FSD Beta V12: Testen en uitdagingen bij de overgang

Tesla FSD Beta V12: Testing and Transition Challenges

Tesla FSD (Full Self-Driving) bètaversie 12.1 veroorzaakt rimpelingen nu een bredere release nadert. De recente updates van Elon Musk werpen licht op de extra tests die deze update ondergaat en wekken de interesse en scepsis van liefhebbers en critici.

Extra tests voor FSD Beta V12

Elon Musk heeft onlangs aangekondigd dat de FSD Beta V12 update uitgebreid wordt getest voordat deze beschikbaar wordt gesteld aan het publiek. Ondanks het feit dat het al goed werkt in Californië, maakt deze update gebruik van een andere architectuur, waardoor verdere herziening nodig is. Musk benadrukte het belang van meer training, vooral in gebieden met meer neerslag.

Tesla FSD: Overgang naar op neurale netwerken gebaseerde AI

FSD Beta V12 vertegenwoordigt een overgang van een op regels gebaseerd naar een op netwerkpaden gebaseerd AI-systeem. Verwacht wordt dat deze update zal vertrouwen op menselijke rijgegevens in plaats van voorgeprogrammeerde regels, waardoor autonoom rijden zonder botsingen mogelijk wordt, zelfs in ongestructureerde omgevingen.

Tesla FSD: Testen en uitrollen door werknemers

Sinds vorige maand testen Tesla-medewerkers bèta V12, waarbij een grotere groep de update in december ontvangt. Aan deze testfase hebben meer dan 15.000 Tesla-medewerkers deelgenomen, wat een algemene release eind januari 2024 impliceert.

Volgens recente berichten begint FSD-bèta v12.1 een deel van de voertuigen van Tesla-medewerkers in persoonlijk bezit te bereiken, een stap verder dan interne tests. Dit verhoogt de mogelijkheid van een publieke release in de nabije toekomst, mogelijk medio januari.

Uitdagingen en scepsis

Ondanks de beloften van een revolutionaire update, worden Tesla’s ambities op het gebied van zelfrijden met scepsis ontvangen. De vertragingen bij het behalen van deze mijlpalen houden aan, met zorgen over de prestaties van de software in verschillende weersomstandigheden, vooral in gebieden met zware regenval. Terwijl het bedrijf de test- en trainingsfasen doorloopt, blijven er twijfels bestaan over het vermogen om een echt zelfrijdend systeem af te leveren.

Elon Musk liet doorschemeren het label “bèta” te willen verwijderen, maar de onzekerheden blijven. De vertraging in de uitrol van FSD V12 zet vraagtekens bij de tijdlijn voor deze overgang en de werkelijke vooruitgang die wordt geboekt in het bereiken van een volledig autonoom aandrijfsysteem.

Tesla’s uitrol van FSD Beta V12.1 is een belangrijke stap voorwaarts, maar er blijven vragen over de bruikbaarheid en veiligheid. Hoewel de update revolutionaire veranderingen in autonoom rijden belooft, blijven er zorgen bestaan over de prestaties in wisselende omstandigheden. De autowereld kijkt reikhalzend uit naar verdere ontwikkelingen op het gebied van Full Self-Driving-mogelijkheden nu Tesla zijn reis voortzet om het label“bèta” te verwijderen.

Geef een reactie