Social Media
Light
Dark

Tesla Software Update met nieuwe functies voor verbeterd rijden

Tesla Software Update with New Features for Enhanced Driving

Tesla Software Update is weer in het nieuws. Deze keer resulteert het voortdurende streven om zijn voertuigen te verbeteren door middel van over-the-air upgrades in een langverwachte functie. Terwijl de Model S en Model X in 2021 werden opgefrist, misten ze Bluetooth koptelefooncompatibiliteit, waardoor achterpassagiers konden genieten van gepersonaliseerde audio zonder de voorpassagiers te storen.

De meest recente update, 2023.38.8, pakt dit probleem aan door Model 3-gebruikers in staat te stellen maximaal twee paar Bluetooth-koptelefoons aan te sluiten. Hoewel de Model S en Model X deze update nog niet hebben ontvangen, is het een positieve indicatie voor toekomstige verbeteringen.

Tesla Software-update: Single Pull Autosteer

De Single Pull Autosteer functie is een ander hoogtepunt van de 2023.38.8 release. Je kunt Autosteer nu eenvoudig activeren met één ruk aan de versnellingspook. Afhankelijk van de configuratie van de auto, vergemakkelijkt deze update de activering van Autopilot of Full Self-Driving (FSD) Beta.

Deze nieuwe strategie gaat echter ten koste van de mogelijkheid om Traffic-Aware Cruise Control (TACC) te gebruiken. Gebruikers die vaak gebruik maken van TACC willen misschien de oude instellingen behouden, die een dubbele ruk vereisen om Autostuur in te schakelen en een enkele ruk om TACC te activeren. Deze verandering weerspiegelt hoe Autosteer wordt geactiveerd in de Model S en Model X met één druk op een stuurwielknop. Hoewel het gebruiksgemak toeneemt, is het essentieel om rekening te houden met de afweging tussen functionaliteiten wanneer je deze functie inschakelt.

Tesla software-update: Autopilot eenvoudiger activeren

De update maakt het ook eenvoudiger om Autopilot te activeren. Met een nieuwe optie in Controls > Autopilot kunnen gebruikers kiezen of ze Autopilot willen activeren met één tik of met de gebruikelijke twee tikken op de rechterhendel.

Het gebruik van één tik vereenvoudigt het proces, maar lijkt de TACC-toegang uit te schakelen. Deze verandering kan sommige bestuurders in verwarring brengen omdat de bediening verschilt van de eerdere instellingen. Deze aanpassing is meer in lijn met voertuigen zoals de Model S, die Autopilot activeert met een enkele klik op het scrollwiel.

Verbeterde audio-ervaring voor passagiers achterin

Tesla’s update richt zich op de achterpassagiers van de nieuwe Model 3 met een scherm achterin om de muziekervaring in de auto te verbeteren. Met deze functie kunnen ze een Bluetooth-koptelefoon aansluiten en content op het scherm achterin bekijken zonder de audio van de voorpassagiers te verstoren.

Deze toevoeging is een opmerkelijke upgrade voor gebruikers die zich bezighouden met de Theater-app op het scherm achterin, en biedt onafhankelijke audio voor de achterpassagiers terwijl de voorpassagiers luisteren via de luidsprekers van de auto.

De toelichting bij de release van deze functie vermeldt:

Passagiers op de achterbank kunnen luisteren via een draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon wanneer ze de Theater-app bekijken op het touchscreen achterin. De rest van de auto kan naar andere audio voorin blijven luisteren. Koppel je hoofdtelefoon via App Launcher > Rear Display > Instellingen > Nieuwe hoofdtelefoon toevoegen. Om te luisteren zet je de hoofdtelefoon aan (maximaal twee), open je een Theater-app op het scherm achteraan en druk je op play.

Versie 2023.38.8 zet Tesla’s streven naar verbetering van zijn auto’s door middel van software-updates voort. De toevoeging van Bluetooth-mogelijkheden voor de Model 3, een eenvoudigere activering van Autosteer en een verbeterde audio-ervaring voor achterpassagiers toont Tesla’s toewijding om zowel het rijden als het entertainment in de auto voor zijn klanten te verbeteren. Omdat Tesla blijft innoveren, zijn deze aanpassingen een voorbode van spannende toekomstige verbeteringen voor alle auto’s.

Geef een reactie