Social Media
Light
Dark

Tesla’s volgende generatie elektrische auto’s gebouwd in Texas, niet in Mexico

Tesla van Elon Musk heeft besloten om de productie van zijn volgende generatie voertuigen te verplaatsen naar Giga Texas in plaats van Giga Mexico. Deze strategische verschuiving staat voor Tesla’s vastberadenheid om een baanbrekende robotaxi en een toegankelijk elektrisch voertuig van 25.000 dollar op de markt te brengen. Het gaat verder dan alleen het verplaatsen van de productie. Het is van grote invloed op de toekomst van elektrische voertuigen en de auto-industrie in het algemeen.

Het idee van de robotaxi

In november 2021 ontmoette Elon Musk zijn topingenieurs in Austin, Texas, om de toekomst van Robotaxi te bespreken. Tijdens deze bijeenkomst concludeerden ze dat de auto betaalbaarheid en een groot productievolume boven pure snelheid en luxe moest stellen. Musk verklaarde: “Volume moet onze belangrijkste focus zijn.” Er werd gesproken over zijn enorme doel om jaarlijks 20 miljoen auto’s te produceren, wat de auto-industrie drastisch zou kunnen veranderen.

Elon Musk heeft al lang een wereld voor ogen waarin auto’s mensen zelfstandig naar hun bestemming kunnen brengen, wat een nieuw tijdperk van mobiliteit inluidt. Tesla werkt eraan om zijn auto’s uit te rusten met Full Self-Driving (FSD) mogelijkheden om dit doel te bereiken. FSD wil Tesla’s volledig automatiseren, zodat er geen stuur, pedalen en spiegels meer nodig zijn. Musks verlangen om de grenzen van automatisering en technologie te verleggen heeft hem geïnspireerd tot de gedurfde ambitie om een “schone Robotaxi” te bouwen

Von Holzhausen gaf Musk in februari 2023 modellen van een robotaxi en een auto van 25.000 dollar naast elkaar. Hij was gewonnen door de futuristische Cybertruck vibe die beide deelden. Hij voorspelde dat wanneer een van beide om een hoek zou verschijnen, mensen zouden geloven dat ze getuige waren van een visioen uit de toekomst.

De verschuiving naar Giga Texas

Aanvankelijk was Tesla van plan om zijn volgende generatie auto’s te bouwen in Giga, Mexico, een locatie die strategisch was gekozen om te profiteren van de nabijheid van de Amerikaanse markt en lagere productiekosten. Het plan impliceerde het gebruik van sterk geautomatiseerde productietechnieken. Er deed zich echter een belangrijk probleem voor: Tesla’s beste ingenieurs weigerden naar Mexico te verhuizen, waardoor het moeilijk werd om het succes van dit enorme project te garanderen.

Andere plannen

Elon Musk nam de beslissing om de assemblage van de volgende generatie auto’s in mei 2023 te verplaatsen naar Giga, Texas, Austin. De aanwezigheid van Musk en zijn technische topexpertise in de regio had invloed op deze keuze. Het hele productieproces werd in de zomer van 2023 verbeterd. Ze wijdden de zomer van 2023 aan het verfijnen van elk aspect van het productieproces. Hun doel was om de efficiëntie op elk station van de assemblagelijn te optimaliseren en bij elke stap kostbare milliseconden te besparen.

Gevolgen van de beslissing

Deze verschuiving van Giga Mexico naar Giga Texas is geruststellend nieuws, zeker gezien de mogelijke vertragingen bij de bouw van de nieuwe fabriek in Mexico. Tesla’s volgende generatie auto’s, waaronder het betaalbare model van $25.000, zijn klaar om als eerste te profiteren van dit innovatieve productieproces. De baanbrekende robotaxi maakt ook deel uit van deze baanbrekende onderneming. De beslissing ondersteunt Tesla’s ambitieuze plan om tegen 2030 jaarlijks 20 miljoen auto’s te produceren, een doel dat de autosector fundamenteel zou kunnen veranderen.

Tesla wil een auto maken die de geschiedenis verandert en de manier waarop we reizen. Ze willen auto’s maken die zelfstandig kunnen rijden. Tesla wil een auto maken die de geschiedenis verandert en de manier waarop we reizen. Hoewel de verschuiving van Giga Mexico naar Giga Texas een verandering in de plannen betekent, is het een goed voorteken voor de toekomstige ambities van Tesla en het realiseren van de robotaxi-droom.


Geef een reactie