Social Media
Light
Dark

Peter Blades, ledare för Teslas inredningsdesign, ansluter till Skyryse

Tesla Yoke Steering: Awaiting the Horn Upgrade

Teslas chefsinredningsdesigner Peter Blades har lämnat elfordonsjätten efter nio år för att gå med i Skyryse, som återuppfinner helikopterdesign. Blades avgång representerar ett skifte mot en ny gräns inom transportinnovation.

Blades tid på Tesla präglades av innovativt tänkande och visionär design. Han började på Tesla 2014. Han blev Principal Design Lead för Model 3:s interiör och etablerade Teslas framtida designspråk. Hans ansvarsområden växte till att omfatta hantering av de kreativa designteamen för Semi och Model Y och utveckling av de interiörkoncept som skulle definiera dessa banbrytande bilar.

En mångfacetterad portfölj

Blades effekt sträckte sig längre än till fordon. Han var en viktig del i utformningen av interiören i andra generationens Roadster, som kommer att lanseras med specifikationer som saknar motstycke. Hans talanger sträckte sig dessutom längre än till markbundna fordon, och han bidrog till inredningen av SpaceX Crew Dragon-kapsel, vilket visar på hans mångsidighet och effekt.

Ett nytt kapitel på Skyryse

Skyryse, ett nystartat företag som arbetar med att förbättra helikoptertekniken, har utsett Blades till sin nya Vice President of Design. Han siktar på att revolutionera helikopterinteriörer med sin omvälvande inställning till design, som han demonstrerade i fordonsinteriörer med Model 3.

En karriär definierad av innovation

Innan Blades började på Tesla vässade han sina kunskaper på branschjättar som Nissan och General Motors. Hans bidrag till GM inkluderade designarbete på klassiska fordon som Camaro, Impala och C7 Corvette, vilket visar hans omfattande erfarenhet av fordonsdesign.

Tjuvjakt på talanger från Tesla

Skyryses förvärv av Peter Blades är en stor kupp för företaget, som vill etablera sig som en ledare inom nästa generations helikopterdesign. Blades erfarenhet och vision förväntas bidra till Skyryses önskan att förändra landskapet för luftburna transporter.

Blades vision för framtiden

När Blades reflekterade över sin övergång till Skyryse uttryckte han entusiasm över möjligheten att kombinera banbrytande teknik med nya kreativa synsätt. Hans anställning som VP of Design visar på Skyryses engagemang för innovation och Blades ständiga passion för att tänja på gränserna för perfekt design.

“Peter Blades, den ledande inredningsdesignern för båda generationerna av Model 3, Model Y, Semi concept och Roadster (2017), har börjat på Skyryse som VP of Design”.

Blades kommenterade:

“Att börja på Skyryse är en fantastisk möjlighet. Att återigen få chansen att matcha den här typen av omvälvande teknik med ett nytt och fräscht perspektiv på design är en fantastisk och ödmjuk möjlighet.”

Peter Blades övergång från Tesla till Skyryse är en vattendelare inom transportdesign. När han nu inleder sin nya fas kommer hans arv från Tesla och vision för framtiden inom helikopterdesign att göra honom till en revolutionerande kraft som förändrar hur vi förflyttar oss, både på marken och i luften. Skyryses djärva drag att anställa en sådan expert visar på företagets ambition och engagemang att flytta fram gränserna för innovation inom flygtransporter.

Lämna ett svar