Social Media
Light
Dark

Ford öppnar Tesla Supercharger Access med gratis adapter

Ford Opens Tesla Supercharger Access with Free Adapter

Ford meddelade i maj att man kommer att använda Teslas laddkontakt, officiellt känd som North American Charging Standard (NACS), vilket innebär en vattendelare för laddningstekniken för elbilar. Detta innebär en fundamental förändring av elbilssektorn och skapar nya möjligheter för elbilsägare.

Fords åtagande att integrera Teslas laddkontakt omfattar att implementera den i framtida elfordon och att tillhandahålla gratis adaptrar till nuvarande Ford-elfordonsägare. Syftet med adaptern är att förbättra tillgängligheten och bekvämligheten för Fords elbilsanvändare, i linje med företagets engagemang för kundnöjdhet och innovation.

Tillgänglighet för gratis adaptrar

Kvalificerade Mustang Mach-E- och F-150 Lightning-ägare kan få en gratis CCS- till NACS-omvandlare. De första leveranserna är planerade att börja i mars, vilket markerar en viktig milstolpe i Fords övergång till elektrifiering. Detta program visar Fords proaktiva inställning till att uppfylla de ökande kraven från sina kunder. Ford säger:

“Idag är Ford F-150 Lightning och Mustang Mach-E detaljhandelskunder de första av alla icke-Tesla biltillverkare att få tillgång till Tesla Superchargers över hela USA och Kanada,”.

Lås upp stöd för Tesla Supercharger

Ford släpper också en mjukvaruuppgradering som möjliggör Tesla Supercharger-funktionalitet för Mach-E- och Lightning-fordon. Denna uppdatering markerar en viktig milstolpe, eftersom Ford blir den första icke-Tesla-biltillverkaren som ger sina kunder tillgång till Tesla Superchargers i hela USA och Kanada.

Beställningsprocess

Förare av Mustang Mach-E och F-150 Lightning kan köpa adaptern genom att besöka Fords webbplats och logga in med sitt Ford-konto för att kontrollera att de är berättigade. Registrering i BlueOval Charge Network, som är gratis att ansluta sig till, är också nödvändig. Detta förkortade tillvägagångssätt är avsett att göra det lättare för Ford EV-ägare att få tag på adaptern.

Specifikationer för adaptern

Adaptern är avsedd att möjliggöra snabbladdning vid Tesla V3 Superchargers, med en laddningshastighet på upp till 150 kW. Adaptern fungerar dock inte med Tesla V2 Superchargers eller Destination Chargers. Ford prioriterar säkerhet genom att inkludera åtgärder som ett spärrlås för att förhindra urkoppling och temperatursensorer.

Kompatibilitet med Teslas superladdare

Tesla Superchargers kommer att erbjuda Plug & Charge för Ford EV, vilket ger sömlösa laddningsupplevelser. Förare kan hitta Tesla Superchargers med stöd genom att använda antingen FordPass-appen eller Charge Assist-appen på sina mobila enheter. På Teslas webbplats finns nu ett NACS-filtreringsalternativ som visar laddarnas tillgänglighet för olika elbilsmodeller.

Utbyggnad av laddningsnätverket

Fords engagemang för elektrifiering går utöver tillhandahållandet av adaptrar och programuppdateringar. BlueOval Charge Network, Fords offentliga laddningsnätverk, har över 126 000 laddare fördelade på 35 000 platser, inklusive 28 000 DC-snabbladdare. Detta omfattande nätverk uppmuntrar elbilsanvändning och förbättrar förarnas tillgång till laddstationer.

Fords antagande av Teslas laddningskontakt och erbjudande om gratis adaptrar markerar en vattendelare på elbilsmarknaden. Fords anammande av samarbete och innovation förbättrar laddningsupplevelsen för sina konsumenter och påskyndar övergången till elektrisk mobilitet. I takt med att fordonslandskapet utvecklas bidrar insatser som dessa till att bana väg för en mer hållbar och eldriven framtid.

Lämna ett svar