Social Media
Light
Dark

Ford opent Tesla Supercharger toegang met gratis adapter

Ford Opens Tesla Supercharger Access with Free Adapter

Ford verklaarde in mei dat het de oplaadconnector van Tesla, officieel bekend als de North American Charging Standard (NACS), zou omarmen, wat een keerpunt in de oplaadtechnologie voor EV’s betekent. Deze stap betekent een fundamentele verschuiving in de EV-sector en creëert nieuwe mogelijkheden voor EV-eigenaars.

Ford zet zich in voor de integratie van Tesla’s oplaadconnector door deze te implementeren in toekomstige EV-voertuigen en gratis adapters te leveren aan huidige Ford EV-eigenaren. Deze adapter is bedoeld om de toegankelijkheid en het gemak voor Ford EV-gebruikers te verbeteren, in lijn met de toewijding van het bedrijf aan klanttevredenheid en innovatie.

Beschikbaarheid gratis adapters

In aanmerking komende Mustang Mach-E en F-150 Lightning-eigenaars kunnen een gratis CCS-naar-NACS-converter ontvangen. De eerste leveringen zijn gepland voor maart en vormen een belangrijke mijlpaal in de overgang van Ford naar elektrificatie. Dit programma toont de proactieve aanpak van Ford om aan de toenemende eisen van zijn klanten te voldoen. Ford verklaart:

“Vandaag zijn Ford F-150 Lightning en Mustang Mach-E retailklanten de eersten van alle niet-Tesla autofabrikanten die toegang krijgen tot Tesla Superchargers in de VS en Canada,”.

Tesla Supercharger-ondersteuning ontgrendelen

Ford brengt ook een software-upgrade uit die Tesla Supercharger-functionaliteit mogelijk maakt voor Mach-E en Lightning-voertuigen. Deze update markeert een belangrijke mijlpaal, aangezien Ford de eerste niet-Tesla autofabrikant wordt die zijn klanten toegang biedt tot Tesla Superchargers in de Verenigde Staten en Canada.

Bestelproces

Mustang Mach-E en F-150 Lightning bestuurders kunnen de adapter aanschaffen door naar de website van Ford te gaan en in te loggen met hun Ford account om te controleren of ze in aanmerking komen. Inschrijven voor het BlueOval Charge Network, dat gratis is, is ook noodzakelijk. Deze verkorte aanpak is bedoeld om het gemakkelijker te maken voor Ford EV-eigenaars om de adapter te verkrijgen.

Specificaties adapter

De adapter is bedoeld om snelladen mogelijk te maken bij Tesla V3 Superchargers, met een laadsnelheid tot 150kW. De adapter werkt echter niet met Tesla V2 Superchargers of Destination Chargers. Ford geeft prioriteit aan veiligheid door maatregelen op te nemen zoals een vergrendeling om loskoppelen te voorkomen en temperatuursensoren.

Tesla Supercharger compatibiliteit

Tesla Superchargers bieden Plug & Charge voor Ford EV’s, wat zorgt voor een naadloze oplaadervaring. Bestuurders kunnen ondersteunde Tesla Superchargers vinden met behulp van de FordPass app of de Charge Assist app op hun mobiele apparaten. De website van Tesla heeft nu een NACS-filteroptie die de beschikbaarheid van laders voor verschillende EV-modellen toont.

Uitbreiding van oplaadnetwerk

De inzet van Ford voor elektrificatie gaat verder dan het leveren van adapters en software-updates. Het BlueOval Charge Network, het openbare oplaadnetwerk van Ford, heeft meer dan 126.000 opladers verspreid over 35.000 locaties, waaronder 28.000 DC-snelladers. Dit uitgebreide netwerk stimuleert het gebruik van EV’s en verbetert de toegang van bestuurders tot oplaadstations.

Ford’s adoptie van Tesla’s oplaadconnector en het aanbod van gratis adapters markeren een keerpunt in de EV-markt. Ford’s omarming van samenwerking en innovatie verbetert de oplaadervaring voor zijn consumenten en versnelt de overgang naar elektrische mobiliteit. Terwijl het autolandschap evolueert, helpen inspanningen zoals deze de weg vrij te maken voor een duurzamere en meer elektrische toekomst.

Geef een reactie