Social Media
Light
Dark

Patent på Teslas banebrydende kabelstyringssystem

Tesla, verdens største producent af elbiler, har taget endnu et skridt i retning af at revolutionere bilindustrien med sin seneste patentansøgning på kabelstyringsteknologi. Ved kun at bruge elektriske eller elektromekaniske teknologier eliminerer denne banebrydende teknologi mekaniske led i styresystemet. Med adskillige fordele i forhold til konventionelle styresystemer repræsenterer servostyringssystemer et betydeligt fremskridt inden for køretøjsdesign.

Fordele ved Steer-by-Wire-teknologi

Steer-by-wire-teknologi kan øge effektiviteten, muliggøre bedre styrekombinationer og skabe muligheder for avanceret cockpitdesign ved at eliminere mekaniske forbindelser. Produktionstiden for elektriske køretøjer kan reduceres drastisk med færre dele, hvilket øger produktionseffektiviteten. Derudover giver denne teknologi en bedre køreoplevelse ved at eliminere de vibrationer og ujævne overfladeeffekter, der normalt overføres gennem rattet. Denne funktion forbedrer køresikkerheden og komforten, hvilket er særligt nyttigt for ældre eller handicappede bilister.

Bilproducenten skrev i sammendraget af patentansøgningen:

Der leveres et kabelsystem til styring af køretøjets sideværts bevægelse. Systemet omfatter en rattets momentfeedback-aktuator med to controllere, en forreste rattets styreaktuator med to motorer og controllere, der er isoleret efter zone, to separate strømforsyningsenheder, to separate køretøjskommunikationsnetværk i separate ledningsnet og tre private systemkommunikationsnetværk mellem hver styresystemknude. De redundante komponenter er isoleret efter zone, så almindelige årsager til fejl ikke udsætter systemet for risiko, når en eller flere af komponenterne svigter. Systemet kan omfatte en differentialtandhjulsaktuator, der giver absolut hjulposition. Systemet kan også omfatte et sæt positionssensorer, herunder to magnetiske sensorer og en induktiv sensor.

Præcist styreforhold og forbedret manøvredygtighed

Et servostyringssystems evne til at producere præcise styreforhold er en af dets vigtigste fordele. Teknologien reagerer på forskellige kørefaktorer og skaber en mere reguleret og nuanceret køreoplevelse. For eksempel reduceres den hjulrotation, der kræves i snævre sving ved lav hastighed, som f.eks. på parkeringspladser, betydeligt, hvilket eliminerer behovet for hånd-i-hånd-styring. Denne funktion forbedrer mobiliteten og gør manøvrer ved lav hastighed lettere og mere naturlige for føreren.

Overvinde lovgivningsmæssige udfordringer

Selvom servostyringsteknologien har mange fordele, står den over for lovgivningsmæssige forhindringer på mange markeder. For at et køretøj kan erklæres i overensstemmelse med vejreglerne i visse regioner, skal der være mekaniske forbindelser i styresystemet. Direkte mekaniske forbindelser mellem rattet og dækkene foretrækkes af disse love på baggrund af de nuværende sikkerhedsstandarder. Lovene forventes dog at blive ændret for at tage højde for udviklingen inden for servostyringssystemer, efterhånden som teknologien bliver mere udbredt og accepteret.

Teslas fremskridt og fremtidige implementering

Det er ikke første gang, Tesla har kigget på servostyringsteknologi. Ifølge rapporter fra 2020 var virksomheden ved at opbygge et team i Austin for at skabe et fastgjort styresystem. Senere bekræftede CEO Elon Musk virksomhedens fokus på progressiv styring ved hjælp af denne banebrydende teknologi, mens han understregede, at det stadig ville tage flere år at rulle det ud. Med den seneste patentansøgning har Tesla taget et stort skridt i retning af at nå sit mål om at inkorporere kabelstyringsteknologi i sine elektriske køretøjer.

Tesla forventes at være på forkant med implementeringen af denne revolutionerende teknologi, efterhånden som konkurrencen på markedet for elbiler intensiveres. Med sit innovative kabelstyringssystem er Tesla klar til at transformere bilindustrien endnu en gang. Virksomhedens fokus på elbiler, selvkørende biler og vedvarende energi har allerede gjort den til førende i branchen. Teslas engagement i innovation og bæredygtighed vil sikre, at den forbliver en stor kraft i bilverdenen ( ).

Skriv et svar