Social Media
Light
Dark

Patentti Teslan peliä muuttavalle kaapeliohjausjärjestelmälle

Tesla, maailman suurin sähköautojen valmistaja, on ottanut uuden askeleen kohti autoteollisuuden vallankumousta uusimmalla patenttihakemuksellaan, joka koskee kaapeliohjausteknologiaa. Tämä huipputeknologia, jossa käytetään ainoastaan sähköistä tai sähkömekaanista teknologiaa, poistaa mekaaniset yhteydet ohjausjärjestelmästä. Ohjaustehostinjärjestelmillä on lukuisia etuja perinteisiin ohjausjärjestelmiin verrattuna, ja ne ovat merkittävä edistysaskel ajoneuvojen suunnittelussa.

Steer-by-Wire-tekniikan edut

Steer-by-wire-tekniikka voi lisätä tehokkuutta, mahdollistaa paremmat ohjausyhdistelmät ja luoda mahdollisuuksia kehittyneeseen ohjaamon suunnitteluun poistamalla mekaaniset yhteydet. Sähköajoneuvojen valmistusaika voi lyhentyä huomattavasti, kun osia on vähemmän, mikä lisää valmistuksen tehokkuutta. Lisäksi tämä tekniikka tarjoaa paremman ajokokemuksen, koska se poistaa tärinät ja epätasaisen pinnan vaikutukset, jotka yleensä välittyvät ohjauspyörän kautta. Tämä ominaisuus parantaa ajoturvallisuutta ja -mukavuutta, mikä on erityisen hyödyllistä iäkkäille tai vammaisille kuljettajille.

Autonvalmistaja kirjoitti patenttihakemuksen tiivistelmässä:

Tarjolla on vaijerilla toimiva ajoneuvon ohjausjärjestelmä ajoneuvon sivuttaisliikkeen ohjaamiseen. Järjestelmä sisältää ohjauspyörän vääntömomentin takaisinkytkentätoimilaitteen, jossa on kaksi ohjainta, etuohjauspyörän ohjaustoimilaitteen, jossa on kaksi moottoria ja ohjaimet, jotka on eristetty vyöhykkeittäin, kaksi erillistä virtalähdekokoonpanoa, kaksi erillistä ajoneuvon viestintäverkkoa erillisissä johdinsarjakokoonpanoissa ja kolme yksityistä järjestelmän viestintäverkkoa kunkin ohjausjärjestelmän solmun välillä. Redundantit komponentit on eristetty vyöhykkeittäin, jotta yhteiset vikaantumissyyt eivät vaaranna järjestelmää yhden tai useamman komponentin vikaantuessa. Järjestelmään voi kuulua tasauspyörästön pyörän toimilaite, joka antaa absoluuttisen pyörän asennon. Järjestelmään voi myös kuulua joukko asentoantureita, mukaan lukien kaksi magneettista anturia ja induktiivinen anturi.

Tarkka ohjaussuhde ja parempi ohjattavuus

Ohjaustehostimen kyky tuottaa tarkka ohjaussuhde on yksi sen tärkeimmistä eduista. Tekniikka reagoi erilaisiin ajotekijöihin, mikä luo säädellympää ja vivahteikkaampaa ajokokemusta. Esimerkiksi tiukoissa, hidaskäyntisissä kaarteissa, kuten pysäköintialueilla, tarvittava pyörän kierto vähenee merkittävästi, jolloin käsinohjausta ei tarvita. Tämä ominaisuus parantaa liikkuvuutta ja tekee hidaskäyntisistä manööveristä helpompia ja luonnollisempia kuljettajalle.

Lainsäädännön haasteiden voittaminen

Vaikka ohjaustehostinteknologialla on monia etuja, se kohtaa lainsäädännöllisiä esteitä monilla markkinoilla. Jotta ajoneuvo voitaisiin julistaa tietyillä alueilla tieliikennemääräysten mukaiseksi, ohjausjärjestelmässä on oltava mekaaniset linkit. Nämä lait suosivat nykyisten turvallisuusstandardien perusteella suoria mekaanisia yhteyksiä ohjauspyörän ja renkaiden välillä. Lakien odotetaan kuitenkin muuttuvan, jotta ohjaustehostinjärjestelmien kehitys voidaan ottaa huomioon, kun tekniikka kehittyy ja yleistyy.

Teslan edistyminen ja tuleva täytäntöönpano

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Tesla tarkastelee ohjaustehostinteknologiaa. Vuonna 2020 julkaistujen raporttien mukaan yhtiö oli rakentamassa Austiniin tiimiä, jonka tehtävänä oli luoda kytketty ohjausjärjestelmä. Myöhemmin toimitusjohtaja Elon Musk vahvisti yhtiön keskittyvän progressiiviseen ohjaukseen tämän uraauurtavan teknologian avulla, mutta korosti samalla, että sen käyttöönotto veisi vielä useita vuosia. Viimeisimmän patenttihakemuksen myötä Tesla on ottanut merkittävän askeleen kohti tavoitettaan sisällyttää vaijeriohjaustekniikka sähköajoneuvoihinsa.

Teslan odotetaan olevan eturintamassa tämän vallankumouksellisen teknologian käyttöönotossa, kun kilpailu sähköajoneuvomarkkinoilla kiristyy. Innovatiivisen kaapeliohjausjärjestelmänsä ansiosta Tesla on jälleen kerran muuttamassa autoteollisuutta. Yrityksen keskittyminen sähköajoneuvoihin, autonomiseen ajamiseen ja uusiutuvaan energiaan on jo tehnyt siitä alan johtavan yrityksen. Teslan sitoutuminen innovointiin ja kestävyyteen varmistaa, että se pysyy merkittävänä voimana automaailmassa ( ).

Vastaa