Social Media
Light
Dark

SpaceX afslutter statisk brandtest af Booster 11

SpaceX Completes Static Fire Test for Booster 11

SpaceX gennemførte for nylig en vigtig milepæl i sit Starship-program ved at affyre alle 33 Raptor-motorer på Booster 11. Denne test kan finde sted så tidligt som i næste måned og er en optakt til den fjerde testflyvning. Den statiske affyring af Starship-programmet er endnu en stor udvikling for SpaceX. Med sine 33 motorer er Super Heavy løfteraketten afgørende for virksomhedens udforskning af rummet.

SpaceX: Forberedelse og testproces

SpaceX havde allerede testet Ship 29 med succes gennem to statiske affyringer før denne. Skib 29 blev derefter bragt tilbage til produktionsstedet for at færdiggøre de sidste forberedelser til opsendelsen. Ikke længe efter startede testen af Super Heavy-boosteren.

Highway 4 flyttede Booster 11 fra produktionsanlægget til opsendelsesstedet. Efter ankomsten til stedet blev der brugt spisepinde til at hejse raketten op på affyringsrampen, og en dag senere begyndte SpaceX at gøre de sidste forberedelser til testen.

Den statiske brandtest

Sikkerhedsfunktioner som FireX og vandslukningssystemer blev tændt under nedtællingen for at sprede gasser og beskytte affyringsrampen. Alle 33 Raptor-motorer brølede til live, da de blev tændt, og de fungerede i omkring 7-8 sekunder, før de slukkede. Kort efter testen offentliggjorde SpaceX droneoptagelser, der viste motorernes enorme kraft og afslørede chokbølger i udstødningsskyen.

Gennemgang efter testen og fremtidige planer

Efter den statiske brand vil SpaceX evaluere alle tilgængelige data for at beslutte, hvad de skal gøre nu. Det kan involvere forberedelse til den kommende fjerde testflyvning, der er planlagt til næste måned, eller endnu en statisk brand.

På produktionsstedet er Ship 29 i gang med de sidste checkouts, herunder udskiftning af varmeskjoldets fliser på rumfartøjets næse. Skib 29 vil blive bragt tilbage til opsendelsesstedet, når det er færdigt, for at blive integreret med Booster 11.

SpaceX håber, at Starships genanvendelighed vil gøre det lettere at udforske og kolonisere Mars og Månen på et lavt budget. NASA har allerede valgt Starship som sin primære bemandede lander til Artemis-programmet. Ture med besætning til månens sydpol vil begynde så tidligt som i september 2026.

Skriv et svar