Social Media
Light
Dark

Texasin Gigafactory valmistaa 20 miljoonannen 4680-akkukennon

Gigafactory Texas achieves 20 millionth 4680 battery cell

Tesla on päässyt otsikoihin vahvistamalla merkittävän läpimurron 4680-akkukennon tuotannossa Gigafactory Texasissa. Yritys on saavuttanut uskomattoman virstanpylvään, sillä se on valmistanut 20 miljoonannen akkukennon tässä huipputehtaassa vain neljässä kuukaudessa. Saavutus on valtava edistysaskel Teslalle ja sen kunnianhimoisille sähköajoneuvoaloitteille, erityisesti odotetulle Cybertruckille.

Uraauurtava 4680 akkukenno

4680-akkukenno on uraauurtava keksintö, jonka tarkoituksena on parantaa Teslan sähköajoneuvojen toimintasädettä, tehoa ja pitkäikäisyyttä. Se esiteltiin Teslan Battery Day -tapahtumassa vuonna 2020. Autonvalmistaja on työskennellyt hellittämättä tämän uuden akkusuunnittelun saattamiseksi täysimittaiseen tuotantoon. Sen mahdollisuus alentaa akkukustannuksia yli 50 prosenttia on ollut käänteentekevä tekijä sähköautoteollisuudessa.
Tähän asti Tesla on pitänyt 4680-akkukennon tuotantomäärät tarkasti salassa. Tuore ilmoitus valottaa kuitenkin yhtiön tuotantokapasiteettia. Arvioiden mukaan Tesla on tuottanut keskimäärin 625 000 kennoa viikossa. Kun otetaan huomioon tuotannon jatkuvat edistysaskeleet ja optimoinnit, uskotaan todennäköisesti, että nykyinen valmistusnopeus ylittää tämän luvun. Se saattaa ylittää 800 000 kennoa viikossa.

Rakensimme juuri 20 miljoonannen 4680-kennon Gigassa, Texasissa! pic.twitter.com/6PCD6UC9PS

– Tesla (@Tesla) 11. lokakuuta 2023

Gigafactory Texasin potentiaalin vapauttaminen

Gigafactory Texasissa Tesla valmistaa viikoittain noin 80 megawattituntia (MWh) 4680-akkukennoja, ja kunkin kennon kapasiteetti on noin 26 ampeerituntia (Ah). Kun akkupaketin kapasiteetti on 65 kilowattituntia (kWh), tämä tuotantomäärä riittää yli 1 200 auton rakentamiseen viikossa. Tämä määrä saatetaan puolittaa tulevan Cybertruckin osalta, jossa saattaa olla suurempi akkupaketti, mutta potentiaali on silti suuri.

Gigafactory Texas achieves 20 millionth 4680 battery cell

Sähköiset unelmat toteutuvat

Tämä historiallinen saavutus osoittaa Teslan omistautumista sähköautojen innovointiin. Nykyinen virstanpylväs on askel oikeaan suuntaan, sillä yrityksen toimitusjohtaja Elon Musk korosti 4680 akun merkitystä yrityksen tulevaisuuden tavoitteissa. Erilaiset akkukemiat, kuten 4680-kennot pidemmän kantaman ja hyötyajoneuvoihin keskittyville ajoneuvoille ja LFP-kennot vakiokantaman ajoneuvoille, osoittavat Teslan sopeutumiskykyä ja sitoutumista erilaisten asiakastarpeiden tyydyttämiseen.

Strategiset valinnat

Vaikka joihinkin Texasissa valmistettuihin Model Y -ajoneuvoihin on jo asennettu 4680-kennoja, Tesla saattaa tarkoituksella säästää huomattavan osan tulevaan Cybertruckiin. Tämän sähkökäyttöisen pickup-kuorma-auton tuotanto ja toimitukset on tarkoitus aloittaa vuoden loppuun mennessä, joten se on ilmeinen sovellus uraauurtaville 4680-kennoille. Tämä on tietysti vain arvailua, mutta se sopii Teslan tavoitteeseen maksimoida akkujen kulutus.

Teslan saavutus valmistaa 20 miljoonaa 4680-akkukennoa Gigafactory Texasissa on merkittävä virstanpylväs, joka vie sähköautoteollisuutta tulevaisuuteen. Kun Tesla jatkaa innovointia ja sähköautoteknologian rajojen pidentämistä, 4680-kennojen saatavuus on keskeisessä asemassa yhtiön kunnianhimoisten tavoitteiden toteuttamisessa. Tämän viimeisimmän saavutuksen myötä Tesla on askeleen lähempänä maailman liikenteen sähköistämistä ja kestävän energian toteuttamista.

Vastaa