Social Media
Light
Dark

Gigafactory Texas producerer 4680-battericelle nummer 20 millioner

Gigafactory Texas achieves 20 millionth 4680 battery cell

Tesla skaber overskrifter og bekræfter et markant gennembrud i produktionen af 4680 battericeller på Gigafactory Texas. Virksomheden har nået den utrolige milepæl at skabe sin 20 millionte battericelle på dette banebrydende anlæg på bare fire måneder. Denne præstation repræsenterer et kæmpe fremskridt for Tesla og deres ambitiøse initiativer inden for elektriske køretøjer, især den længe ventede Cybertruck.

Den banebrydende 4680-battericelle

4680-battericellen er en banebrydende opfindelse, der er skabt til at forbedre Teslas elbilers rækkevidde, kraft og levetid. Den blev afsløret under Teslas batteridag i 2020. Bilproducenten har arbejdet utrætteligt på at bringe dette nye batteridesign i fuldskalaproduktion. Dets potentiale til at reducere batteriomkostningerne med over 50% har været en game-changer i elbilindustrien.
Indtil nu har Tesla holdt sine produktionsrater for 4680 battericeller tæt ind til kroppen. Men den seneste meddelelse kaster lys over virksomhedens produktionskapacitet. Det anslås, at Tesla i gennemsnit har produceret 625.000 celler om ugen. I betragtning af de fortsatte produktionsfremskridt og optimeringer er det sandsynligt, at den nuværende produktionshastighed overstiger dette tal. Den kan overstige 800.000 celler hver uge.

Vi har lige bygget vores 20 millionte 4680-celle i Giga, Texas! pic.twitter.com/6PCD6UC9PS

– Tesla (@Tesla) 11. oktober 2023

Udnyttelse af Gigafactory Texas’ potentiale

På Gigafactory Texas producerer Tesla ca. 80 megawatt-timer (MWh) 4680-battericeller hver uge, hvor hver celle har en kapacitet på ca. 26 ampere-timer (Ah). Med en batteripakkekapacitet på 65 kilowatt-timer (kWh) er denne produktionsmængde tilstrækkelig til at bygge mere end 1.200 biler om ugen. Dette tal vil måske blive halveret for den kommende Cybertruck, som måske har en større batteripakke, men potentialet er stadig stort.

Gigafactory Texas achieves 20 millionth 4680 battery cell

Elektriske drømme bliver til virkelighed

Denne historiske præstation viser Teslas dedikation til innovation inden for elbiler. Den nuværende milepæl er et skridt i den rigtige retning, da firmaets CEO Elon Musk understregede betydningen af 4680-batterier i firmaets fremtidige ambitioner. Forskellige batterikemier, såsom 4680-celler til køretøjer med længere rækkevidde og nyttefokus og LFP-celler til køretøjer med standardrækkevidde, viser Teslas tilpasningsevne og engagement i at tilfredsstille en række kundebehov.

Strategiske valg

Mens nogle Texas-fremstillede Model Y-køretøjer allerede har 4680-celler installeret, gemmer Tesla måske bevidst en betydelig procentdel til den fremtidige Cybertruck. Produktionen og leveringen af denne elektriske pickup er planlagt til at starte i slutningen af året, hvilket gør den til en oplagt anvendelse for de banebrydende 4680-celler. Det er selvfølgelig kun gisninger, men det passer med Teslas mål om at maksimere batteriforbruget.

Teslas præstation med at producere 20 millioner 4680-battericeller på Gigafactory Texas er en bemærkelsesværdig milepæl, der driver elbilindustrien ind i fremtiden. Da Tesla fortsætter med at innovere og skubbe grænserne for EV-teknologi, vil tilgængeligheden af 4680-celler spille en afgørende rolle i realiseringen af virksomhedens ambitiøse mål. Med denne seneste bedrift er Tesla et skridt tættere på at elektrificere verdens transport og gøre bæredygtig energi til en realitet.

Skriv et svar