Social Media
Light
Dark

Gigafactory Texas bereikt 20 miljoenste 4680 batterijcel

Gigafactory Texas achieves 20 millionth 4680 battery cell

Tesla haalt de krantenkoppen met de bevestiging van een belangrijke doorbraak in de productie van 4680 batterijcellen in Gigafactory Texas. Het bedrijf heeft de ongelooflijke mijlpaal bereikt door in slechts vier maanden tijd de 20 miljoenste batterijcel te produceren in deze geavanceerde fabriek. Deze prestatie betekent een enorme vooruitgang voor Tesla en zijn ambitieuze initiatieven voor elektrische voertuigen, met name de Cybertruck waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.

De baanbrekende 4680 batterijcel

De 4680 batterijcel is een baanbrekende uitvinding die is ontwikkeld om het bereik, het vermogen en de levensduur van de elektrische voertuigen van Tesla te verbeteren. De cel werd onthuld tijdens Tesla’s Battery Day in 2020. De autofabrikant werkt er hard aan om dit nieuwe batterijontwerp op grote schaal in productie te nemen. Het potentieel om de batterijkosten met meer dan 50% te verlagen is een game-changer in de elektrische auto-industrie.
Tot nu toe heeft Tesla de productiesnelheid van de 4680 batterijcellen nauwlettend in de gaten gehouden. De recente aankondiging werpt echter licht op de productiemogelijkheden van het bedrijf. Tesla produceert naar schatting gemiddeld 625.000 cellen per week. Gezien de voortdurende verbeteringen en optimalisaties in de productie wordt aangenomen dat de huidige productiesnelheid dit aantal overschrijdt. Het kan zelfs meer dan 800.000 cellen per week zijn.

We hebben zojuist onze 20 miljoenste 4680 cel gebouwd in Giga, Texas! pic.twitter.com/6PCD6UC9PS

– Tesla (@Tesla) 11 oktober 2023

Het potentieel van de Gigafactory Texas ontsluiten

In de Gigafactory Texas produceert Tesla elke week ongeveer 80 megawattuur (MWh) 4680 batterijcellen, waarbij elke cel een capaciteit heeft van ongeveer 26 ampère-uur (Ah). Met een accupakketcapaciteit van 65 kilowattuur (kWh) is dit productievolume voldoende om wekelijks meer dan 1200 auto’s te bouwen. Dit aantal zou gehalveerd kunnen worden voor de aankomende Cybertruck, die een groter accupakket zou kunnen hebben, maar het potentieel is nog steeds groot.

Gigafactory Texas achieves 20 millionth 4680 battery cell

Elektrische dromen komen uit

Deze historische prestatie toont Tesla’s toewijding aan op het gebied van elektrische auto-innovatie. De huidige mijlpaal is een stap in de goede richting, want CEO Elon Musk benadrukte het belang van 4680 accu’s voor de toekomstige ambities van het bedrijf. Verschillende batterijchemistries, zoals 4680-cellen voor voertuigen met een groter bereik en utility-voertuigen en LFP-cellen voor auto’s met een standaardbereik, tonen Tesla’s aanpassingsvermogen en toewijding om aan verschillende behoeften van klanten te voldoen.

Strategische keuzes

Terwijl in sommige Model Y-voertuigen van Texaanse makelij al 4680 cellen zijn geïnstalleerd, bewaart Tesla mogelijk doelbewust een aanzienlijk percentage voor de toekomstige Cybertruck. De productie en levering van deze elektrische pick-up truck staat gepland voor het einde van het jaar, waardoor het een voor de hand liggende toepassing is voor de baanbrekende 4680 cellen. Natuurlijk is dit slechts gissen, maar het past in Tesla’s doel om het batterijverbruik te maximaliseren.

Tesla’s prestatie om 20 miljoen 4680 batterijcellen te produceren in de Gigafactory Texas is een opmerkelijke mijlpaal die de elektrische auto-industrie de toekomst in stuwt. Terwijl Tesla blijft innoveren en de grenzen van EV-technologie blijft verleggen, zal de beschikbaarheid van 4680 cellen een cruciale rol spelen bij het realiseren van de ambitieuze doelen van het bedrijf. Met deze laatste prestatie is Tesla weer een stap dichter bij de elektrificatie van het transport in de wereld en de verwezenlijking van duurzame energie.

Geef een reactie