Social Media
Light
Dark

Uusi Englanti liittyy hiilettömien valtioiden joukkoon

New England Joins the Ranks of Coal-Free States

Uusi Englanti on jättämässä hyvästit hiilivoimalle, mikä on merkittävä askel kohti puhtaampaa energiaa alueella. Osavaltion molempien hiilivoimaloiden sulkemisen myötä Uudesta Englannista on tulossa Yhdysvaltojen toinen hiilivapaa alue.

Sulkemisen aikataulu

Ympäristönsuojeluvirasto (Environmental Protection Agency, EPA), Granite Shore Power, voimalan omistaja, ja muut valtion virastot ovat päässeet sopimukseen, joka sisältää New Hampshiren hiilivoimaloiden sulkemisen. Sovintoratkaisuun osallistuu myös ympäristöjärjestöjä, kuten Sierra Club ja The Conservation Law Foundation.

Merrimack- ja Schiller-voimaloiden hiilivoimalat on määrä poistaa käytöstä vuoteen 2028 mennessä ja vuonna 2025 mennessä. Rannikolla sijaitseva Schillerin asema muutetaan uusiutuvan energian keskukseksi, jossa käytetään aurinkoenergiaa ja akkuvarastoja.

Uusi Englanti: New England: Siirtyminen kohti uusiutuvaa energiaa

Sen lisäksi, että tästä toimesta tulee 16. osavaltio, joka luopuu hiilestä, se korostaa Uuden-Englannin suuntausta uusiutuvien energialähteiden käyttöön. Alueella on suunnitteilla noin 33 gigawattia (GW) aurinko-, tuuli- ja varastointikapasiteettia, joten se on valmis ottamaan nämä uusiutuvat energialähteet käyttöön.

Kaikkien Uuden-Englannin hiilivoimaloiden poistaminen käytöstä vähentää hiilidioksidipäästöjä merkittävästi – yli 3,1 miljoonaa autoa poistuu teiltä vuosittain. Tämä hiilikapasiteetin vähentäminen 2,9 GW:lla on merkittävä askel oikeaan suuntaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Louisianan yritys hiilidioksidin talteenottoon

Lounais-Louisianassa energiaministeriö tukee Project Cypress -hanketta, jossa hiilidioksidia otetaan talteen ja varastoidaan suoraan ilmasta. Vaikka hankkeessa on potentiaalia, jotkut yhteisön jäsenet suhtautuvat siihen epäilevästi, ja sitä on laajennettava merkittävästi, jotta Louisianan suuria hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää.

Hiilivoimaloiden sulkeminen New Hampshiressa on osoitus kansallisesta suuntauksesta. Sierra Clubin Beyond Coal -kampanja ja Bloomberg Philanthropiesin Beyond Carbon -kampanja ovat olleet ratkaisevassa asemassa varmistettaessa hiilivoimaloiden käytöstä poistamista ympäri maata.

New York on ruuhkamaksujen edelläkävijä

New Yorkin Metropolitan Transportation Authority on edelläkävijä ruuhkien hinnoittelussa, jonka tavoitteena on vähentää liikennettä ja parantaa ilmanlaatua Manhattanilla. Tämä strategia on osoittautunut lupaavaksi autojen päästöihin liittyvien terveysongelmien vähentämisessä eri kaupungeissa ympäri maailmaa.

Bidenin hallinto tähtää metaanipäästöihin

Bidenin hallinto on viimeistellyt säännön öljy- ja kaasutoiminnan metaanipäästöjen rajoittamiseksi, mikä on osoitus sitoutumisesta ympäristönsuojeluun. Tämän toimen odotetaan hyödyttävän ympäristöä ja tuovan lisää rahaa liittovaltion hallitukselle.

Volvo jättää hyvästit dieselille

Volvon päätös lopettaa dieselautojen valmistus on osoitus autoteollisuuden siirtymisestä sähköautoihin. Volvon suunnitelmaa siirtyä täyssähköiseen mallistoon vuoteen 2030 mennessä on vauhdittanut viimeaikaisten tutkimusten kiristyminen, jotka korostavat ympäristön pilaantumisen kauaskantoisia vaikutuksia spekuloimalla, että ilmastonmuutos voi vaikuttaa siihen, miten aikaa pidetään maailmanlaajuisesti. Tämä on hälyttävä muistutus siitä, miten kiireellistä on puuttua ilmastonmuutokseen maailmanlaajuisesti. Tämä osoittaa kuluttajien kasvavan kysynnän puhtaammalle liikenteelle.

Muiden valtakunnallisten hankkeiden ohella New Hampshiren hiililaitosten sulkeminen merkitsee tärkeää askelta kohti ympäristön kestävyyttä ja puhtaampaa energiaa. Siirtyminen hiilineutraaliin tulevaisuuteen on yhä enemmän mahdollista, kun sidosryhmät tekevät yhteistyötä ja innovoivat, mikä antaa toivoa terveelle planeetalle ja tuleville sukupolville.

Vastaa