Social Media
Light
Dark

New England ansluter sig till skaran av kolfria stater

New England Joins the Ranks of Coal-Free States

New England tar farväl av kolkraften och markerar därmed ett viktigt steg mot renare energi i regionen. I och med stängningen av de båda kolkraftverken i delstaten är New England på väg att bli den andra kolkraftsfria regionen i USA.

Tidslinje för stängning

Environmental Protection Agency (EPA), Granite Shore Power, anläggningsägaren, och andra myndigheter har nått en uppgörelse som innebär att New Hampshires kolkraftverk ska stängas. Andra parter i uppgörelsen är miljögrupper som Sierra Club och The Conservation Law Foundation.

År 2028 respektive 2025 ska de kolförbrännande enheterna vid Merrimack och Schiller Stations tas ur drift. Schiller Station, som ligger vid kusten, kommer att omvandlas till ett centrum för förnybar energi med solenergi och batterilagring.

Nya England: En övergång till förnybar energi

Förutom att New England blir den 16:e delstaten att sluta använda kol, belyser denna åtgärd även New Englands trend att använda förnybara energikällor. Med cirka 33 gigawatt (GW) planerad sol-, vind- och lagringskapacitet är regionen redo att ta till sig dessa förnybara energikällor.

Avvecklingen av alla kolkraftverk i New England kommer att minska koldioxidutsläppen avsevärt – mer än 3,1 miljoner bilar försvinner från vägarna varje år. Denna minskning av kolkapaciteten, som uppgår till 2,9 GW, är ett viktigt steg i rätt riktning för att motverka klimatförändringarna.

Louisianas satsning på koldioxidavskiljning

I sydvästra Louisiana stöder energidepartementet Project Cypress, som fångar upp och lagrar koldioxid direkt från luften. Även om det finns potential för detta projekt är vissa samhällsmedborgare skeptiska, och det kommer att behöva skalas upp betydligt för att minska Louisianas höga koldioxidutsläpp.

Stängningen av koleldade kraftverk i New Hampshire visar på en nationell trend. Sierra Clubs Beyond Coal-kampanj och Bloomberg Philanthropies Beyond Carbon har varit avgörande för att säkerställa att koleldade kraftverk stängs runt om i landet.

New York ledande inom prissättning av trängsel

New Yorks Metropolitan Transportation Authority är ledande inom trängselprissättning i syfte att minska trafiken och förbättra luftkvaliteten på Manhattan. Denna strategi har visat sig lovande när det gäller att minska hälsoproblem relaterade till bilutsläpp i olika städer världen över.

Biden-administrationen riktar in sig på metanutsläpp

Biden-administrationen har slutfört en regel för att begränsa metanutsläpp från olje- och gasverksamhet, vilket signalerar ett engagemang för miljöförvaltning. Denna åtgärd förväntas gynna miljön och inbringa mer pengar till den federala regeringen.

Volvo säger farväl till diesel

Volvos beslut att sluta tillverka dieselbilar är ett tecken på fordonsindustrins övergång till elbilar (EV). Volvos plan att övergå till en helt eldriven modellflotta 2030 har påskyndats genom att skärpa de senaste studierna som belyser de långtgående effekterna av miljöförstöring genom att spekulera i att klimatförändringarna kan påverka hur tiden hålls över hela världen. Detta är en alarmerande påminnelse om hur bråttom det är att ta itu med klimatförändringarna globalt. Detta visar konsumenternas ökande efterfrågan på renare transporter.

Tillsammans med andra projekt i hela landet innebär stängningen av New Hampshires kolanläggningar ett viktigt steg mot miljömässig hållbarhet och renare energi. Övergången till en koldioxidneutral framtid blir alltmer möjlig genom att intressenter arbetar tillsammans och är innovativa, vilket ger hopp om en frisk planet och framtida generationer.

Lämna ett svar