Social Media
Light
Dark

New England sluit zich aan bij de kolenvrije staten

New England Joins the Ranks of Coal-Free States

New England neemt afscheid van kolencentrales, een belangrijke stap in de richting van schonere energie in de regio. Met de sluiting van beide kolencentrales in de staat is New England klaar om de tweede kolenvrije regio in de Verenigde Staten te worden.

Tijdlijn voor sluiting

Het Environmental Protection Agency (EPA), Granite Shore Power, de eigenaar van de centrale, en andere overheidsinstanties zijn tot een schikking gekomen die onder meer voorziet in de sluiting van de kolencentrales in New Hampshire. Andere partijen die bij de schikking betrokken zijn, zijn milieugroeperingen zoals de Sierra Club en The Conservation Law Foundation.

In respectievelijk 2028 en 2025 moeten de kolengestookte eenheden van Merrimack en Schiller Station met pensioen gaan. Schiller Station, een locatie aan de kust, zal worden omgebouwd tot een centrum voor hernieuwbare energie met zonne-energie en batterijopslag.

New England: Een verschuiving naar hernieuwbare energie

Deze actie wordt niet alleen de 16e staat die kolen afschaft, maar benadrukt ook de trend in New England om hernieuwbare energiebronnen te gebruiken. Met ongeveer 33 gigawatt (GW) aan geplande zonne-, wind- en opslagcapaciteit is de regio klaar om deze hernieuwbare energiebronnen te omarmen.

De sluiting van alle kolengestookte energiecentrales in New England zal de koolstofuitstoot aanzienlijk verminderen – meer dan 3,1 miljoen auto’s minder per jaar. Deze vermindering van de kolencapaciteit met 2,9 GW is een belangrijke stap in de goede richting om de klimaatverandering tegen te gaan.

Louisiana’s avontuur in koolstofafvang

In het zuidwesten van Louisiana ondersteunt het Ministerie van Energie Project Cypress, dat kooldioxide rechtstreeks uit de lucht opvangt en opslaat. Hoewel dit project potentieel heeft, zijn sommige leden van de gemeenschap sceptisch en zal het aanzienlijk moeten worden opgeschaald om de hoge koolstofuitstoot van Louisiana te verminderen.

De sluiting van kolencentrales in New Hampshire geeft een nationale trend aan. De Beyond Coal-campagne van de Sierra Club en Beyond Carbon van Bloomberg Philanthropies zijn cruciaal geweest voor de sluiting van kolengestookte energiecentrales in het hele land.

New York loopt voorop met congestieheffingen

De Metropolitan Transportation Authority van New York neemt het voortouw in het beprijzen van files met als doel het verkeer in Manhattan te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Deze strategie is veelbelovend gebleken in het verminderen van gezondheidsproblemen gerelateerd aan auto-emissies in verschillende steden wereldwijd.

Biden regering pakt methaanuitstoot aan

De regering Biden heeft een regel aangenomen om de methaanuitstoot van olie- en gasbedrijven aan banden te leggen. Deze actie zal naar verwachting het milieu ten goede komen en de federale overheid meer geld opleveren.

Volvo neemt afscheid van diesel

Volvo’s beslissing om te stoppen met de productie van dieselauto’s geeft aan dat de auto-industrie overstapt op elektrische auto’s (EV’s). Volvo’s plan om tegen 2030 over te schakelen op een volledig elektrische line-up is bespoedigd door het aanscherpen van recente studies die de verreikende effecten van milieudegradatie benadrukken door te speculeren dat klimaatverandering invloed kan hebben op hoe de tijd wereldwijd wordt bijgehouden. Dit herinnert ons er op alarmerende wijze aan hoe dringend het is om de klimaatverandering wereldwijd aan te pakken. Hieruit blijkt de toenemende vraag van consumenten naar schoner transport.

Samen met andere projecten in het hele land betekent de sluiting van de kolenfaciliteiten in New Hampshire een belangrijke stap in de richting van milieuduurzaamheid en schonere energie. De overgang naar een koolstofneutrale toekomst wordt steeds beter mogelijk als belanghebbenden samenwerken en innoveren, wat hoop geeft voor een gezonde planeet en toekomstige generaties.

Geef een reactie