Social Media
Light
Dark

Elon Musk: Een reis door het vaderschap

Elon Musk: A Journey through Fatherhood

Elon Musk, de ongrijpbare ondernemer achter SpaceX en Tesla, staat bekend om zijn baanbrekende bijdragen aan technologie en ruimteverkenning en zijn gecompliceerde persoonlijke leven. Musks vaderschapstraject is fascinerend, van zijn begindagen met Justine Wilson tot zijn laatste gezinsuitbreiding met Grimes en Shivon Zilis.

Justine Wilson: De eerste partner van Elon Musk

Begin jaren 2000 begon Elon Musk zijn weg naar het moederschap met zijn eerste vrouw, de Canadese schrijfster Justine Wilson. De eerste zes kinderen van Musk werden geboren tijdens hun huwelijk van 2000 tot 2008. Wilson verwees in een openhartig essay voor Marie Claire sarcastisch naar zichzelf als Musk’s starter wife, wat licht werpt op de dynamiek van hun huwelijk.

Grimes – Een muzikale passage

Een ander cruciaal hoofdstuk in Musks romantische verhaal ontstond met de Canadese zangeres en muzikante Grimes. Ondanks hun wisselende relatie kregen Musk en Grimes drie kinderen. In mei 2020 werd X Æ A-Xii geboren, gevolgd door Exa Dark Siderael en het nieuwste lid, Techno Mechanicus (Tau). Ze verklaarde dat daten met Musk de ‘beste stage ooit‘ was

Grimes gaf commentaar op haar tijd met Elon Musk en noemde het een goede leerervaring. Ze benadrukte de eer om het revolutionaire werk van SpaceX van dichtbij mee te maken en prees Musk’s buitengewone leiderschap en technische bekwaamheid. Ondanks hun breuk blijven Musk en Grimes op goede voet, waarbij Grimes diepe genegenheid uit voor Musk als haar beste vriend en de liefde van haar leven.

Shivon Zilis: Een professionele en persoonlijke unie

Elon Musk en Shivon Zilis, een topman bij zijn bedrijf Neuralink, verwelkomden een tweeling in november 2021, waardoor de grenzen tussen hun werk en privéleven vervaagden. Deze ontwikkeling vond plaats tijdens Musks emotionele verwikkelingen met Grimes, waardoor er nog een laag werd toegevoegd aan zijn complexe persoonlijke verhaal. In juli 2022, toen er berichten verschenen over de kinderen van Zilis en Musk, ging de ondernemer naar Twitter en zei: “Ik doe mijn best om de onderbevolkingscrisis te helpen. Een instortend geboortecijfer is verreweg het grootste gevaar voor de beschaving.”

Elon Musk Huwelijk met Talulah Riley

Naast zijn opmerkelijke partnerschappen met Wilson, Grimes en Zilis, is Elon Musk twee keer getrouwd geweest met actrice Talulah Riley. De eerste verbintenis duurde van 2010 tot 2012, met een korte onderbreking, en het tweede huwelijk duurde van 2013 tot 2016. Ondanks hun relatie kregen Musk en Riley geen kinderen, waardoor hun verhaal open blijft voor interpretatie (totdat toekomstige biografieën anders laten zien).

In slechts twee decennia heeft Elon Musk, de visionair achter Tesla, een vaderschapsreis ondernomen met drie verschillende vrouwen en 11 kinderen in zijn leven verwelkomd. Vanaf de geboorte van zijn eerste kind in 2002 tot de meest recente aanwinst in 2023 is het gezin van Musk blijven groeien, waarbij elk kind zijn eigen unieke verhaal en ervaringen met zich meebrengt.

Nevada Alexander: Het tragische verlies

Nevada Alexander, de eerste zoon van Elon Musk en zijn eerste vrouw Justine Wilson, werd geboren in 2002. De tragedie sloeg echter toe toen Nevada stierf toen hij slechts tien weken oud was aan de gevolgen van plotselinge wiegendood (SIDS). Wilson beschreef de gruwelijke beproeving, inclusief het moment dat Nevada stopte met ademen en de keuze om hem van de beademing af te halen.

Vivian Jenna Wilson en Griffin: Een helende reis voor Elon Musk

Na de dood van Nevada wilden Musk en Wilson hun gezin uitbreiden. Ze bevielen van een tweeling Vivian Jenna Wilson en Griffin, met behulp van in-vitrofertilisatie. Op 18 april werd bij Vivian Jenna Wilson een petitie ingediend voor een wettelijke naamsverandering. Vivian’s moeder, Justine Wilson, droeg de naam Wilson voor haar huwelijk. Vivian wilde ook graag geïdentificeerd worden als vrouw en eiste een nieuwe geboorteakte om deze ontwikkelingen weer te geven.

Vivian beweerde in het verzoekschrift dat haar verzoek voor de wijzigingen voortkwam uit haar genderidentificatie en de wens om alle banden met haar biologische vader te verbreken, met wie ze niet meer leeft en op geen enkele manier verbonden wil zijn.

Kai, Saxon en Damian: Een groeiende familie

De toenmalige vrouw van Elon Musk, de Canadese schrijfster Justine Wilson, kreeg drie zonen: Kai, Saxon en Damian Musk. Dit jaar werd de drieling 17 jaar. Ondanks hun bekendheid hebben Wilson en Elon vermeden om de drieling uitgebreid in het openbaar te bespreken. Wilson verklaarde echter in 2017 in een TedTalk dat het trio via IVF is ontstaan.

Musk en Wilson zijn in 2008 gescheiden. In een opiniestuk van Business Insider uit 2010 beweerde Musk dat hij $20.000 per maand aan kinderalimentatie aan zijn ex-vrouw betaalt, en daarnaast ook Wilson’s kosten voor levensonderhoud en het salaris van de kinderoppas betaalt. Hij benadrukte dat hij graag tijd met zijn kinderen wilde doorbrengen en merkte op dat de voogdij over zijn vijf kinderen gelijk verdeeld was en dat zijn kinderen het middelpunt van zijn leven waren.

X Æ A-Xii: Een unieke naam en vroege avonturen

In mei 2020 verwelkomden Musk en zangeres Grimes hun eerste kind, X Æ A-Xii. Het koppel zorgde voor opschudding door hun unieke naam, die geïnspireerd was door zowel technologische vooruitgang als persoonlijk belang. Ondanks hun publieke scheiding blijven Musk en Grimes co-ouderschap houden over hun zoon, die zijn vader al heeft vergezeld in een aantal publieke engagementen, wat wijst op een groeiende interesse in ruimteverkenning.

Hij toonde zich trots op zijn rol en zei dat “A-12 [zijn] bijdrage was”, hoewel hij Grimes de eer gaf voor het bedenken van de naam. Grimes ging verder in op de betekenis van de naam in een gedetailleerde uitleg op haar Twitter-account.

Een tweeling met Shivon Zilis en Exa Dark Sideræl: Verruimende horizonten

In een verrassende wending kreeg Musk in november 2021 een tweeling, Strider en Azure, met Shivon Zilis, als toevoeging aan zijn groeiende familie. Grimes kondigde ook de geboorte aan van hun dochter, Exa Dark Siderael, via een draagmoeder in december 2021. De naam en het verhaal van elk kind dragen bij aan het rijke mozaïek van Musks gezinsleven.

Techno Mechanicus (Tau): De nieuwste aanwinst

Het nieuwste lid van de groeiende familie van Elon Musk is Techno Mechanicus, ook bekend als Tau. Tau, aan het publiek voorgesteld door Walter Isaacson’s biografie, is Musk’s elfde kind en voegt zich daarmee bij de familiegeschiedenis van innovatie en exploratie.

Elon Musk heeft in de loop van twee decennia 11 kinderen verwekt bij verschillende vrouwen. Elk kind draagt zijn eigen verhaal en ervaringen bij aan het gezinsleven van Musk. Van het hartzeer van het verlies van zijn eerste zoon, Nevada Alexander, tot de vreugde van het verwelkomen van tweeling Justine Wilson en Shivon Zilis, Musk’s familieverhaal vertegenwoordigt de hoogte- en dieptepunten van het leven. Zijn toewijding om een betrokken en aanwezige vader te zijn blijft een blijvend aspect van zijn karakter, ondanks zijn constante drang naar innovatie in zijn werk.

Geef een reactie