Social Media
Light
Dark

Automatische ruitenwissers bij Tesla: een update op komst

Tesla Automatic Wipers an Update on the way

Tesla-eigenaren hebben lang gewacht op verbeteringen aan de automatische ruitenwisserfunctie, die een bron van frustratie is vanwege de slechte prestaties. Recente ontwikkelingen wijzen er echter op dat er verlichting op komst is.

Achtergrond

Begin 2018 voegde Tesla automatische ruitenwissers toe aan zijn Autopilot 2 hardwarevoertuigen. Deze functie miste echter de verfijning die mensen wilden. Ondanks pogingen om het te verbeteren, blijven er kritiek en opmerkingen over Tesla’s automatische ruitenwissers op sociale media zoals Twitter.

Elon Musk, CEO van Tesla, reageerde op de aanzienlijke ontevredenheid over de automatische ruitenwissers en verontschuldigde zich voor de slechte prestaties.

– Elon Musk (@elonmusk) 29 mei 2023

Tesla-eigenaren hebben verschillende verbeteringen voor de automatische ruitenwissers voorgesteld. Een van deze voorstellen is de mogelijkheid om de functie uit te schakelen terwijl Autopilot of Full Self-Driving (FSD) is ingeschakeld. Verder hebben mensen op platforms zoals de r/TeslaModel3 subreddit aanbevolen om het linker stuurwiel te gebruiken om de ruitenwissers direct te bedienen.

De automatische ruitenwisserfunctie van Tesla

De automatische ruitenwisserfunctie van Tesla probeert de noodzaak van handmatige bediening weg te nemen door sensoren te gebruiken om de optimale snelheid te bepalen om de regen van de voorruit te vegen. Ondanks dit doel hebben veel eigenaren gemerkt dat de functie minder effectief is dan verwacht. Volgens Senior AI Engineer Yun-Ta Tsai bereidt Tesla zich voor op een upgrade om de effectiviteit van de automatische ruitenwissers te verbeteren. Deze update is een reactie op de aanhoudende klachten van Tesla-rijders.

Aanhoudende problemen met Tesla ruitenwissers

Ondanks eerdere garanties van CEO Elon Musk dat de automatische ruitenwissers zullen worden gerepareerd, hebben eerdere pogingen niet aan de verwachtingen voldaan. Het is de vraag of de volgende update de kernproblemen wel zal oplossen. De frustratie over de automatische ruitenwissers is duidelijk onder Tesla-klanten, sommigen noemen de functie “stom en irritant” Gevallen waarin de ruitenwissers onnodig werkten, zelfs bij zonnig weer, hebben de woede verder aangewakkerd.

Een andere Tesla-eigenaar meldde het probleem dit weekend op X, en een Tesla AI-ingenieur, Yun-Ta Tsai, merkte op dat Tesla van plan is om “binnenkort” met wijzigingen te komen:

– Yun-Ta Tsai (@YunTaTsai1) 19 februari 2024

De uitdaging

Hoewel Tesla enorme vooruitgang heeft geboekt bij de ontwikkeling van geavanceerde functies zoals Full Self-Driving, zijn de automatische ruitenwissers een terugkerend probleem. Ondanks pogingen om de functionaliteit te verbeteren, is het nog steeds controversieel onder bestuurders.

Ondanks de voortdurende uitdagingen lijkt Tesla vastbesloten om de gebreken in de automatische ruitenwissers te verhelpen. Met de beloften van een aanstaande upgrade hopen eigenaars dat hun frustratie snel zal verdwijnen. Terwijl het bedrijf de grenzen blijft verleggen met technologieën zoals Full Self-Driving, benadrukt het aanpakken van problemen zoals automatische ruitenwissers het belang van het afstellen van belangrijke functionaliteiten voor een soepele rijervaring.

Geef een reactie