Social Media
Light
Dark

Tesla jukbesturing: In afwachting van de hoorn upgrade

Tesla Yoke Steering: Awaiting the Horn Upgrade

Tesla Model S- en Model X-eigenaars die reikhalzend uitkijken naar de airbagclaxon op hun jukstuurwiel, hebben reden om te anticiperen op de komst ervan. Bewijs van deze langverwachte functie is opgedoken in de broncode van de nieuwste software-update.

Een Tesla jukstuur

De introductie van het jukstuurwiel was een van de belangrijke veranderingen die Tesla aanbracht in het vernieuwingsontwerp van 2021 voor de Model S en Model X. In plaats van een traditioneel bolvormig stuurwiel gebruikte Tesla een futuristisch jukontwerp. Een nieuw tijdperk van voertuigbediening begon toen de versnellingspook en richtingaanwijzers tegelijkertijd werden vervangen door aanraakbediening op het stuurwiel.

Aan de andere kant bracht het nieuwe jukontwerp bepaalde problemen met zich mee. Hoewel de airbag in het midden bleef, verplaatste Tesla de claxon naar een tiptoets, wat bestuurders die gewend waren aan de conventionele opstelling in verwarring bracht. Het vinden van de claxon werd al snel een regelmatig terugkerend probleem, vooral als er iets direct moest gebeuren. Het overwinnen van het spiergeheugen om automatisch het midden van het juk aan te raken bleek moeilijk.

Tesla: Feedback van gebruikers brengt verandering

Tesla Yoke Steering: Awaiting the Horn Upgrade

Als reactie op de feedback van gebruikers stelde Tesla aanvankelijk voor om alle knoppen aan de rechterkant van het stuur te bedekken om de claxon te activeren. Elon Musk, de CEO, gaf uiteindelijk toe dat er ruimte was voor verbetering en onthulde begin 2022 dat elke Model S/X die na november 2021 werd gefabriceerd een “push center horn” functie had. De activering ervan wachtte echter op een software-update.

Hoewel er al twee jaar is verstreken sinds de aankondiging van Elon Musk, blijft de verwachte software-update uit. Tesla-liefhebbers wachten met smart op de activering van de beloofde “push center horn”

Een sprankje hoop

Dankzij recente ontwikkelingen in de broncode van software-update 2023.44.30.8 is er hoop, ontdekt door de bekende Tesla-hacker @greentheonly. Een“mechanische claxon” speciaal gemaakt voor de Model S en Model X wordt genoemd in de code.

Anticiperen op de onthulling

Het verleden wijst erop dat dergelijke functies mogelijk pas over enkele weken of maanden beschikbaar zullen zijn voor gebruikers, ondanks de opwinding die deze vondst heeft veroorzaakt. De “mechanische claxon” is iets dat Tesla-liefhebbers graag snel geïmplementeerd willen zien. Tesla-liefhebbers kijken reikhalzend uit naar de snelle implementatie van de “mechanische claxon”, die een cruciaal element toevoegt aan de unieke jukbesturingservaring.

Eindelijk kan er een einde komen aan het wachten op de airbagclaxon in Tesla’s jukstuur, waardoor Model S- en Model X-klanten worden ontlast die hebben verlangd naar deze cruciale veiligheidsfunctie.

Geef een reactie