Social Media
Light
Dark

Tesla Yoke-styrning: Väntar på uppgradering med horn

Tesla Yoke Steering: Awaiting the Horn Upgrade

Tesla Model S- och Model X-ägare som ivrigt väntar på airbaghornet på sina rattar har anledning att förvänta sig dess nära förestående ankomst. Bevis för denna efterlängtade funktion har dykt upp i källkoden för den senaste programuppdateringen.

En Tesla Yoke-ratt

Introduktionen av ok-ratten var en av de betydande förändringar som Tesla gjorde i 2021 års uppdateringsdesign för Model S och Model X. Istället för att använda ett traditionellt sfäriskt hjul använde Tesla en futuristisk ok-design. En ny era av fordonskontroll inleddes när växelspakarna och blinkersreglagen samtidigt ersattes av touchkontroller på ratten.

Å andra sidan medförde den nya okdesignen vissa svårigheter. Även om krockkudden var kvar i mitten flyttade Tesla signalhornet till en touchknapp, vilket förvirrade förare som var vana vid det konventionella arrangemanget. Att hitta signalhornet blev snart ett återkommande problem, särskilt när saker behövde hända direkt. Att övervinna muskelminnet av att automatiskt slå i mitten av oket visade sig vara svårt.

Tesla: Feedback från användarna ger upphov till förändring

Tesla Yoke Steering: Awaiting the Horn Upgrade

Som svar på feedback från användarna föreslog Tesla inledningsvis att alla knappar på höger sida av oket skulle täckas för att aktivera signalhornet. VD:n Elon Musk medgav till slut att det fanns utrymme för förbättringar och avslöjade i början av 2022 att alla Model S/X som tillverkats efter november 2021 hade en “push center horn”-funktion. Aktiveringen av den väntade dock på en programuppdatering.

Även om två år har gått sedan Elon Musks tillkännagivande har den förväntade programuppdateringen förblivit svårfångad. Tesla-entusiaster har oroligt väntat på aktiveringen av den utlovade “push center horn”-funktionen

En antydan till hopp

Tack vare den senaste utvecklingen i källkoden för programuppdateringen 2023.44.30.8 finns det hopp som upptäcktes av den välkända Tesla-hackaren @greentheonly. Ett“mekaniskt horn” som tillverkats speciellt för Model S och Model X nämns i koden.

Förväntan på avslöjandet

Det förflutna indikerar att sådana funktioner kanske inte är tillgängliga för användare på några veckor eller månader trots den spänning som detta fynd har väckt. Funktionen “mekaniskt horn” är något som Tesla-entusiaster är glada att se implementeras snart. Tesla-entusiaster förväntar sig ivrigt en snabb implementering av funktionen “mekaniskt horn”, som tillför ett avgörande element till den unika upplevelsen av okstyrning.

Äntligen kan väntan på airbaghornet i Teslas yoke-ratt ta slut, vilket ger lättnad för Model S- och Model X-kunder som har längtat efter denna kritiska säkerhetsfunktion.

Lämna ett svar