Social Media
Light
Dark

Tesla Yoke Steering: Horn-päivitystä odotellessa

Tesla Yoke Steering: Awaiting the Horn Upgrade

Tesla Model S:n ja Model X:n omistajilla, jotka odottavat innokkaasti turvatyynyn äänitorvea ikean ohjauspyöräänsä, on syytä odottaa sen välitöntä saapumista. Viimeisimmän ohjelmistopäivityksen lähdekoodista on löytynyt todisteita tästä kauan odotetusta ominaisuudesta.

Tesla Yoke-ohjauspyörä

Yoke-ohjauspyörän käyttöönotto oli yksi Teslan merkittävistä muutoksista Model S:n ja Model X:n vuoden 2021 päivityssuunnittelussa. Perinteisen pallomaisen ohjauspyörän sijaan Tesla käytti futuristista yoke-mallia. Ajoneuvon hallinnan uusi aikakausi alkoi, kun vaihteen ja vilkun varret korvattiin samalla ohjauspyörän kosketusohjaimilla.

Toisaalta uusi ohjauspyörän muotoilu tuotti tiettyjä vaikeuksia. Vaikka turvatyyny pysyi keskellä, Tesla siirsi torven kosketusnäppäimelle, mikä hämmensi perinteiseen järjestelyyn tottuneita kuljettajia. Torven löytämisestä tuli pian säännöllinen ongelma, varsinkin kun asioita piti hoitaa heti. Lihasmuistin voittaminen siitä, että keskelle ohjauspyörää osuu automaattisesti, osoittautui vaikeaksi.

Tesla: Tesla: Käyttäjiltä saatu palaute saa aikaan muutoksia

Tesla Yoke Steering: Awaiting the Horn Upgrade

Käyttäjäpalautteen perusteella Tesla ehdotti aluksi, että kaikki painikkeet, joilla äänitorvi aktivoidaan, peitettäisiin ohjauspyörän oikealta puolelta. Toimitusjohtaja Elon Musk myönsi lopulta, että parantamisen varaa oli, ja paljasti vuoden 2022 alussa, että jokaisessa vuoden 2021 marraskuun jälkeen valmistetussa Model S/X -mallissa oli “push center horn” -ominaisuus. Sen aktivointi odotti kuitenkin ohjelmistopäivitystä.

Vaikka Elon Muskin ilmoituksesta on kulunut kaksi vuotta, odotettu ohjelmistopäivitys on jäänyt saamatta. Tesla-harrastajat ovat odottaneet innokkaasti luvatun “push center horn” -ominaisuuden aktivointia

Toivon häivähdys

Kiitos viimeaikaisen kehityksen 2023.44.30.8-ohjelmistopäivityksen lähdekoodissa, on toivoa, jonka tunnettu Tesla-hakkeri @greentheonly löysi. Koodissa mainitaan erityisesti Model S:ää ja Model X:ää varten tehty“mekaaninen torvi“.

Julkistamista odotellessa

Menneisyys viittaa siihen, että tällaiset ominaisuudet eivät välttämättä ole käyttäjien saatavilla muutamaan viikkoon tai kuukauteen, vaikka tämä löytö on herättänyt suurta innostusta. “Mekaaninen torvi”-ominaisuus on asia, jonka Tesla-harrastajat odottavat innolla toteutuvan pian. Tesla-harrastajat odottavat innokkaasti “mekaanisen torven” ominaisuuden pikaista käyttöönottoa, sillä se lisää ratkaisevan tärkeän elementin ainutlaatuiseen ohjauskokemukseen.

Vihdoinkin turvatyynyn torven odotus Teslan ikean ohjauspyörään saattaa päättyä, mikä helpottaa Model S- ja Model X -asiakkaita, jotka ovat kaivanneet tätä kriittistä turvallisuusominaisuutta.

Vastaa