Social Media
Light
Dark

Stellantis tutkii Teslan NACS-laturia

Stellantis, maailmanlaajuinen autoteollisuuden jättiläinen, jolla on 14 johtavaa tuotemerkkiä ja kaksi liikkuvuusyhtiötä, on lähtenyt vallankumoukselliselle matkalle kohti kehittynyttä teknologiaa ja kestävää liikkuvuutta. Stellantisin tavoitteena on saavuttaa nollahiilijalanjälki vuoteen 2038 mennessä ja tuottaa merkittävää lisäarvoa kaikille sidosryhmille. Tämä tavoite on osa yhtiön Dare Forward 2030 -strategiasuunnitelmaa.

Stellantis on omistautunut luomaan innovaatioita sähköajoneuvojen, ohjelmistokehityksen ja kestävän liikenteen eri osa-alueilla. Se on ilmaissut kiinnostuksensa tämän latausjärjestelmän arviointiin ja mahdolliseen käyttöönottoon, kun otetaan huomioon Fordin ja General Motorsin äskettäiset ilmoitukset Teslan Pohjois-Amerikan latausstandardin (NACS) käyttöönotosta, mikä on osoitus sen sitoumuksesta tarjota asiakkailleen poikkeuksellinen latauskokemus.

Stellantisin visio kestävästä liikkuvuudesta

Kunnianhimoinen Dare Forward 2030 -suunnitelma on Stellantisin vision perusta, kun se kehittyy kestävän liikkuvuuden teknologiayritykseksi. Yrityksen tavoitteena on olla edelläkävijä ohjelmistokehityksessä ja sähköistämisessä integroimalla huipputeknologiaa tuotteisiinsa ja palveluihinsa.

Stellantis pyrkii keksimään uudelleen liikkuvuuden kaikissa muodoissaan keskittyen itsenäiseen, yhdistettyyn, sähköiseen, jaettuun, käytettyyn, mikroliikkuvaan ja hyötyajoneuvoihin.

Latausinfrastruktuurin merkitys

Stellantis pyrkii tarjoamaan asiakkailleen optimaalisen latauskokemuksen ja tunnustaa vankan latausinfrastruktuurin ratkaisevan tärkeyden. Yhteistyössä latauspalvelujen tarjoajien kanssa Stellantis varmistaa, että sen asiakkailla on käytössään luotettavia ja laajalti saatavilla olevia latausratkaisuja sekä kotona että matkoilla.

Teslan Pohjois-Amerikan latausstandardi (NACS) on noussut suosikkivaihtoehdoksi, kun autoteollisuudessa sähköajoneuvot yleistyvät, ja johtavat autonvalmistajat, kuten Ford ja General Motors, ovat jo tukeneet sitä.

Stellantisin arvio Teslan NACS-järjestelmästä

Stellantis julkaisi hiljattain lausunnon, jossa se ilmaisi suhtautuvansa myönteisesti Teslan NACS-järjestelmään.

“Jatkamme tällä hetkellä NACS:n arviointia ja odotamme innolla, että voimme keskustella siitä lisää. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaalle paras mahdollinen latauskokemus. Free2Move Charge -brändimme tarjoaa yksinkertaisia, saumattomia ratkaisuja kotona tai liikkeellä ollessamme latauspalveluntarjoajien kanssa solmittujen kumppanuuksien kautta.

Stellantisin sähköistymistä edistäviin Dare Forward 2030 -ohjelmiin kuuluu Free2MOve. Yhtiö on ilmoittanut sitoutuvansa olemaan hiilineutraali vuoteen 2038 mennessä. Konserni on myös ilmaissut innostuneisuutensa konseptin käyttöönotosta Yhdysvalloissa.

Stellantis aikoo analysoida tätä latausstandardia ja tutkia mahdollisia keskusteluja tulevasta yhteistyöstä, kun otetaan huomioon, että muut autonvalmistajat ovat ottaneet NACS:n käyttöön. Stellantis pyrkii parantamaan latausinfrastruktuuriaan hyödyntämällä Teslan NACS:n etuja osana sitoumustaan tarjota mahdollisimman mielekäs latauskokemus. Stellantis voi integroida sähköautonsa saumattomasti latausekosysteemiin noudattamalla alan standardeja ja liittymällä muihin johtaviin valmistajiin, jotka ovat ottaneet NACS:n käyttöön.

Fordin ja General Motorsin esimerkkiä seuraten

Fordin ja General Motorsin valinta Teslan NACS-järjestelmään on osoitus tämän latausstandardin kasvavasta kannatuksesta. Stellantis huomaa, että NACS:n käyttöönotto on järkevä seuraava askel, kun se arvioi vaihtoehtojaan. Vaikka Stellantis jatkaa yhteistyötä riippumattomien latausyritysten kanssa, Fordin ja General Motorsin saavutukset osoittavat Teslan NACS:ään liittymisen edut. Stellantis voi vakiinnuttaa asemansa sähköautomarkkinoiden hallitsevana voimana seuraamalla heitä ja vauhdittamalla sähköistämispyrkimyksiään.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Teslan ja mahdollisten NACS:n käyttöönottajien välillä käydään todennäköisesti neuvotteluja, mutta Stellantis ei ehkä ole vielä aloittanut näitä keskusteluja. Stellantisin tulevat tavoitteet tuoda markkinoille erilaisia sähköajoneuvoja tunnettujen tuotemerkkiensä, kuten Chryslerin, Dodgen, Jeepin ja Ramin, alla tekevät NACS:n käyttöönotosta kuitenkin yhä ilmeisempää. Stellantis hyötyy siitä, että se seuraa esimerkkiä, kun NACS:stä tulee nopeasti normi Pohjois-Amerikassa. Ottamalla vastaan NACS:n höyryjyrä ja tarjoamalla saumattoman latauskokemuksen tuleville sähköajoneuvoilleen Stellantis voi menestyä, kun autoteollisuus jatkaa matkaansa kohti sähköistymistä.

Vastaa