Social Media
Light
Dark

Stellantis onderzoekt de Tesla NACS-lader

Stellantis, een wereldwijde autogigant met 14 toonaangevende merken en twee mobiliteitsbedrijven, is begonnen aan een revolutionaire reis naar geavanceerde technologieën en duurzame mobiliteit. Stellantis streeft naar een CO2-voetafdruk van nul in 2038 en het leveren van aanzienlijke toegevoegde waarde voor alle belanghebbenden. Dit doel maakt deel uit van het strategische plan Dare Forward 2030 van het bedrijf.

Stellantis richt zich op het creëren van innovaties in elektrische voertuigen, softwareontwikkeling en verschillende gebieden van duurzaam transport. Stellantis heeft interesse getoond in het evalueren en mogelijk overnemen van dit oplaadsysteem in het licht van recente aankondigingen van Ford en General Motors om Tesla’s North American Charging Standard (NACS) over te nemen, waarmee Stellantis laat zien dat het zijn klanten een uitzonderlijke oplaadervaring wil bieden.

Stellantis’ visie op duurzame mobiliteit

Het ambitieuze plan Dare Forward 2030 vormt de basis van de visie van Stellantis, dat zich ontwikkelt tot een technologiebedrijf voor duurzame mobiliteit. Het bedrijf wil toonaangevend zijn op het gebied van softwareontwikkeling en elektrificatie door baanbrekende technologieën te integreren in zijn producten en diensten.

Stellantis wil mobiliteit in al zijn vormen opnieuw uitvinden, met een focus op onafhankelijke, verbonden, elektrische, gedeelde, tweedehands, micro-mobiliteit en commerciële voertuigen.

Het belang van oplaadinfrastructuur

Stellantis streeft ernaar zijn klanten een optimale oplaadervaring te bieden en erkent het cruciale belang van een robuuste oplaadinfrastructuur. Door samen te werken met laadproviders zorgt Stellantis ervoor dat zijn klanten toegang hebben tot betrouwbare en ruim beschikbare laadoplossingen, zowel thuis als onderweg.

Tesla’s North American Charging Standard (NACS) heeft zich ontpopt tot een voorkeursoptie nu de auto-industrie te maken krijgt met een toenemende adoptie van elektrische voertuigen. Toonaangevende autofabrikanten zoals Ford en General Motors ondersteunen het al.

Stellantis’ beoordeling van Tesla NACS

Onlangs gaf Stellantis een verklaring uit waarin het zijn mening gaf over Tesla NACS.

“Op dit moment blijven we NACS evalueren en we kijken ernaar uit om het verder te bespreken. Ons doel is om de klant de best mogelijke laadervaring te bieden. Ons Free2Move Charge merk zal eenvoudige, naadloze oplossingen bieden voor thuis of onderweg via partnerschappen met aanbieders van oplaaddiensten.

De Dare Forward 2030-programma’s van Stellantis, die elektrificatie bevorderen, omvatten Free2MOve. Het bedrijf heeft zijn streven aangekondigd om in 2038 koolstofneutraal te zijn. De groep heeft ook zijn enthousiasme uitgesproken om het concept in de Verenigde Staten te introduceren.

Stellantis is van plan om deze oplaadstandaard te analyseren en mogelijke discussies voor toekomstige samenwerking te verkennen, gezien de adoptie van NACS door andere autofabrikanten. Stellantis wil zijn laadinfrastructuur verbeteren door gebruik te maken van de voordelen van Tesla’s NACS als onderdeel van zijn streven om de meest zinvolle laadervaring te bieden. Stellantis kan zijn elektrische voertuigen naadloos integreren in het oplaadecosysteem door zich te houden aan de industrienormen en zich aan te sluiten bij andere toonaangevende fabrikanten die NACS hebben geadopteerd.

Het voorbeeld van Ford en General Motors volgen

De selectie van Tesla NACS door Ford en General Motors toont de groeiende steun voor deze oplaadstandaard aan. Stellantis ontdekt dat het aannemen van NACS een verstandige volgende stap is terwijl het zijn alternatieven evalueert. Hoewel Stellantis blijft werken met onafhankelijke laadbedrijven, tonen de verwezenlijkingen van Ford en General Motors de voordelen aan van het aansluiten bij Tesla’s NACS. Stellantis kan zich vestigen als een dominante kracht in de markt van elektrische voertuigen door hen te volgen en zijn elektrificatie-inspanningen te versnellen.

Samenvattend kunnen we stellen dat er waarschijnlijk onderhandelingen zullen plaatsvinden tussen Tesla en potentiële toetreders tot het NACS, maar dat Stellantis deze gesprekken misschien nog niet is begonnen. De toekomstige ambities van Stellantis om verschillende elektrische voertuigen te lanceren onder zijn bekende merken zoals Chrysler, Dodge, Jeep en Ram, maken de overstap van het bedrijf naar NACS echter steeds meer voor de hand liggend. Stellantis zal er baat bij hebben dit voorbeeld te volgen naarmate NACS snel de norm wordt in Noord-Amerika. Door de strijd aan te gaan met de NACS-stoomwals en een naadloze oplaadervaring te bieden voor de toekomstige reeks elektrische voertuigen, kan Stellantis zich positioneren voor succes wanneer de auto-industrie haar reis naar elektrificatie voortzet.

Geef een reactie