Social Media
Light
Dark

Stellantis utforskar Tesla NACS-laddaren

Stellantis, en global fordonsjätte med 14 ledande varumärken och två mobilitetsföretag, har påbörjat en revolutionerande resa mot avancerad teknik och hållbar mobilitet. Stellantis strävar efter att uppnå ett koldioxidavtryck på noll senast 2038 och leverera ett betydande mervärde till alla intressenter. Detta mål är en del av företagets strategiska plan Dare Forward 2030.

Stellantis är dedikerat till att skapa innovationer inom elfordon, mjukvaruutveckling och olika områden inom hållbar transport. Företaget har uttryckt intresse för att utvärdera och eventuellt anta detta laddningssystem mot bakgrund av de senaste tillkännagivandena från Ford och General Motors om att anta Teslas nordamerikanska laddningsstandard (NACS), vilket visar dess åtagande att ge sina kunder en exceptionell laddningsupplevelse.

Stellantis vision om hållbar mobilitet

Den ambitiösa Dare Forward 2030-planen är grunden för Stellantis vision när företaget utvecklas till ett teknikföretag för hållbar mobilitet. Företaget strävar efter att vara ledande inom mjukvaruutveckling och elektrifiering genom att integrera spjutspetsteknik i sina produkter och tjänster.

Stellantis har som mål att återuppfinna mobilitet i alla dess former, med fokus på oberoende, uppkopplade, elektriska, delade, begagnade, mikromobilitet och kommersiella fordon.

Vikten av laddningsinfrastruktur

Stellantis strävar efter att erbjuda sina kunder en optimal laddningsupplevelse och inser den avgörande betydelsen av en robust laddningsinfrastruktur. Genom att samarbeta med laddningsleverantörer ser Stellantis till att kunderna har tillgång till tillförlitliga och allmänt tillgängliga laddningslösningar, både hemma och när de reser.

Teslas North American Charging Standard (NACS) har vuxit fram som ett föredraget alternativ när fordonsindustrin står inför en ökande användning av elfordon, med ledande biltillverkare som Ford och General Motors som redan stöder den.

Stellantis bedömning av Tesla NACS

Nyligen släppte Stellantis ett uttalande som uttryckte sitt övervägande för Tesla NACS.

“För närvarande fortsätter vi att utvärdera NACS och ser fram emot att diskutera det ytterligare. Vårt mål är att ge kunden den bästa möjliga laddningsupplevelsen. Vårt varumärke Free2Move Charge kommer att erbjuda enkla, sömlösa lösningar hemma eller på resande fot genom partnerskap med leverantörer av laddningstjänster.

Stellantis Dare Forward 2030-program, som främjar elektrifiering, inkluderar Free2MOve. Företaget har tillkännagivit sitt åtagande att bli koldioxidneutralt senast 2038. Koncernen har också uttryckt sin entusiasm för att introducera konceptet i USA.

Stellantis avser att analysera denna laddningsstandard och utforska potentiella diskussioner för framtida samarbete, med tanke på att NACS har antagits av andra biltillverkare. Stellantis har för avsikt att förbättra sin laddningsinfrastruktur med hjälp av fördelarna med Teslas NACS som en del av sitt åtagande att leverera den mest meningsfulla laddningsupplevelsen. Stellantis kan sömlöst integrera sina elfordon i laddningsekosystemet genom att följa branschstandarder och ansluta sig till andra ledande tillverkare som har infört NACS.

Följer exemplet från Ford och General Motors

Fords och General Motors val av Tesla NACS visar på det växande stödet för denna laddningsstandard. Stellantis upptäcker att det är ett förnuftigt nästa steg att anta NACS när man utvärderar sina alternativ. Även om Stellantis fortsätter att arbeta med oberoende laddningsföretag, visar Fords och General Motors framgångar fördelarna med att ansluta sig till Teslas NACS. Stellantis kan etablera sig som en dominerande kraft på marknaden för elfordon genom att följa dem och påskynda sina elektrifieringsinsatser.

Sammanfattningsvis kommer förhandlingar mellan Tesla och potentiella NACS-användare sannolikt att äga rum, men Stellantis har kanske inte inlett dessa samtal ännu. Stellantis framtida ambitioner att lansera olika elfordon under sina välkända varumärken som Chrysler, Dodge, Jeep och Ram gör dock företagets antagande av NACS alltmer uppenbart. Stellantis kommer att dra nytta av att följa efter när NACS snabbt blir normen i Nordamerika. Genom att ta sig an NACS och erbjuda en sömlös laddningsupplevelse för sitt framtida utbud av elfordon kan Stellantis positionera sig för framgång när fordonsindustrin fortsätter sin resa mot elektrifiering.

Lämna ett svar