Social Media
Light
Dark

Tesla Adaptive Headlight Evolution

Tesla Adaptive Headlight Evolution

Tesla-ajoneuvoissa on jo vuosien ajan ollut matriisi-LED-ajovalot, joissa on säädettävät ominaisuudet. Tästä potentiaalista huolimatta mukautuva kaukovalotoiminto oli viime aikoihin asti uinunut. Ohjelmistopäivityksen 2024.2 julkaisun myötä Tesla otti vihdoin käyttöön mukautuvat valonheittimet uudessa Model 3:ssa Euroopassa.

Yllättävä viive

Vaikka tekniikka on ollut Teslalla käytössä lähes kolme vuotta, se on käyttänyt mukautuvia kaukovaloja vasta hiljattain. Ohjelmistopäivityksen 2024.2 julkaisu oli tärkeä virstanpylväs, ja toiminto oli aluksi käytettävissä uudessa Model 3:ssa Euroopassa.

Saavutettavuuden laajentaminen

Onneksi Teslan sitoutuminen monimuotoisuuteen ulottuu uusia malleja pidemmälle. Viime kuussa yhtiö hyväksyi mukautuvien ajovalojen lisäämisen Model Y:hen ja vanhaan Model 3:een, jolloin entistä laajempi joukko Teslan omistajia voi hyötyä parannetuista turvallisuusominaisuuksista.

Model S ja Model X liittyvät joukkoon

Jännittävää kyllä, mukautuvat ajovalot on hyväksytty sekä Model S:ään että Model X:ään. Sertifiointiasiakirjat sisältävät kiehtovia yksityiskohtia, joissa viitataan toimintoon “mukautuvana etuvalojärjestelmänä” Tämä erottelu viittaa siihen, että joissakin malleissa voi olla edistyksellisiä toimintoja, jotka erottavat ne muista. Adaptiivisia ajovaloja koskevissa julkaisutiedotteissa todettiin:

“Kaukovalot säätyvät nyt vähentämään muiden kuljettajien ja pyöräilijöiden häikäisyä. Tunnistamalla muut tienkäyttäjät ja himmentämällä valikoivasti ajovalojen yksittäisiä pikseleitä kaukovalot voivat pysyä päällä pidempään, mikä mahdollistaa paremman näkyvyyden yöllä.”

Asiakirjoissa todetaan:

“Adaptiivisen kaukovalon käyttöönotto, Takaovien lasivaihtoehtojen lisääminen malliin 3H, Tuulilasin ja takaovien lasivaihtoehtojen lisääminen malliin Y, Mallin 3H korkeuden korjaaminen, Jarrutusjärjestelmän kuvaus päivitetty.”

Maailmanlaajuista saatavuutta koskevat huolenaiheet

Vaikka eurooppalaiset Teslan omistajat iloitsevat, adaptiivisten ajovalojen maailmanlaajuiseen saatavuuteen liittyy kysymyksiä. Huolimatta National Highway Traffic Safety Administrationin hyväksynnästä vuonna 2022, pohjoisamerikkalaiset Tesla-kuljettajat odottavat vahvistusta siitä, milloin tai saavuttaako tämä ominaisuus heidän ajoneuvonsa.

Edellisen ja nykyisen sukupolven ajovalojen vertailu auttaa määrittämään, onko Teslassasi matriisi-LED-ajovalot. Arvioimalla näitä muutoksia Model S:n ja Model X:n omistajat voivat todeta ajovalojensa ominaisuudet.

Saavutettavuuden laajentaminen

Viimeaikaisista TTF Forum -asiakirjoista käy ilmi, että Model 3:n ja Legacy Model Y: n adaptiiviset ajovalot on hyväksytty Euroopassa. Tämä kehitys ennakoi tulevaa ohjelmistopäivitystä, joka mahdollistaa ominaisuuden käytön näissä ajoneuvoissa.

Säädettävien ajovalojen käyttö Teslassa osoittaa sen omistautumista turvallisuudelle ja innovaatiolle. Kun käyttöönotto laajenee muihin malleihin ja alueisiin, Teslan käyttäjät voivat odottaa turvallisempia ja tehokkaampia ajokokemuksia.

Vastaa