Social Media
Light
Dark

Tesla adaptiv forlygteudvikling

Tesla Adaptive Headlight Evolution

I årevis har Tesla-biler været udstyret med matrix-LED-forlygter med justerbare funktioner. På trods af dette potentiale har den adaptive fjernlysfunktion ligget i dvale indtil for nylig. Med udgivelsen af softwareopdateringen 2024.2 aktiverede Tesla endelig adaptive highlights til den nye Model 3 i Europa.

En overraskende forsinkelse

Selvom Tesla har haft teknologien i næsten tre år, har de først brugt adaptive highlights for nylig. Udgivelsen af softwareopdateringen 2024.2 var en vigtig milepæl, hvor funktionaliteten i første omgang var tilgængelig for den nye Model 3 i Europa.

Udvidelse af tilgængeligheden

Heldigvis rækker Teslas dedikation til mangfoldighed ud over nye modeller. I sidste måned godkendte virksomheden at tilføje adaptive forlygter til Model Y og den ældre Model 3, så et bredere spektrum af Tesla-ejere kan drage fordel af forbedrede sikkerhedsfunktioner.

Model S og Model X kommer med i folden

Spændende nok er adaptive forlygter blevet godkendt til både Model S og Model X. Certificeringspapirerne indeholder spændende detaljer, der henviser til funktionen som et “adaptivt forlygtesystem” Denne skelnen antyder, at nogle modeller kan have avancerede funktioner, der adskiller dem. I udgivelsesnoterne til de adaptive forlygter står der:

“Fjernlyset justeres nu for at reducere blænding for andre bilister og cyklister. Ved at registrere andre trafikanter og selektivt dæmpe individuelle pixels i forlygterne, kan fjernlyset forblive tændt længere, hvilket giver bedre udsyn om natten.”

I dokumenterne står der:

“Introduktion af adaptivt fjernlys, Tilføjelse af bagdørsglas til Model 3H, Tilføjelse af en forrude og et bagdørsglas til Model Y, Korrektion af højden på Model 3H, Beskrivelse af bremsesystemet opdateret.”

Bekymringer om global tilgængelighed

Mens europæiske Tesla-ejere glæder sig, er der stadig spørgsmål om den globale tilgængelighed af adaptive forlygter. På trods af godkendelse fra National Highway Traffic Safety Administration i 2022 venter nordamerikanske Tesla-chauffører på bekræftelse af, hvornår eller om denne funktion vil nå deres biler.

En sammenligning af tidligere og nuværende generation af forlygter er nyttig til at afgøre, om din Tesla har matrix LED-forlygter. Ved at evaluere disse ændringer kan ejere af Model S og Model X finde ud af, hvad deres forlygter kan.

Udvidelse af tilgængeligheden

Nylige TTF Forum-dokumenter viser, at adaptive forlygter til Model 3 og Legacy Model Y er blevet godkendt i Europa. Denne udvikling varsler en kommende softwareopgradering, der vil gøre det muligt at bruge funktionen i disse biler.

Teslas brug af justerbare forlygter viser deres dedikation til sikkerhed og innovation. Efterhånden som udrulningen udvides til at omfatte andre modeller og områder, kan Tesla-brugere forvente sikrere og mere effektive køreoplevelser.

Skriv et svar