Social Media
Light
Dark

Tesla Cybertruck Veiling: Een verrassende verkoop van $400.000

Tesla Cybertruck Auction: A Surprising $400,000 Sale

In een verrassende wending is onlangs een vroege Tesla Cybertruck geveild voor maar liefst $400.000 in het gerenommeerde Petersen Automotive Museum in Los Angeles. Aangezien Tesla nog niet officieel is begonnen met de levering van zijn langverwachte elektrische pick-uptruck, heeft deze onverwachte transactie velen geïntrigeerd.

Galaveiling van het Petersen Museum

Tijdens het jaarlijkse gala-evenement van het Petersen Museum, dat bekend staat om zijn nauwe banden met Tesla, werd een “low-VIN Cybertruck”-veiling gehouden. De publieke lancering van de Cybertruck vond plaats in dit museum in 2020 en het heeft zijn partnerschap met Tesla behouden door middel van tentoonstellingen. Tesla lijkt geen directe betrokkenheid te hebben gehad bij deze veiling, en het museum is van plan om de Cybertruck van Tesla te kopen en op een niet nader gespecificeerd later tijdstip aan de succesvolle bieder te leveren. Aangezien “low-VIN” niet goed gedefinieerd is, is het onduidelijk wat deze Cybertruck precies onderscheidt van andere voertuigen.

De details van het gala

Om het gala bij te wonen moesten gasten $1700 per ticket betalen en het museum accepteerde ook biedingen van externe partijen. Deelnemers aan het evenement hebben verklaard dat het winnende bod voor de Tesla Cybertruck een verbazingwekkende $400.000 bedroeg. De officiële veilingresultaten zijn nog niet openbaar gemaakt. De oorspronkelijke prijs van de duurdere Cybertruck, die naar verwachting meer dan $80.000 zal kosten, is ongeveer vijf keer hoger dan deze prijs.

Waar gaat het geld naartoe?

Het Petersen Museum, een non-profit organisatie, zal naar verwachting de opbrengst van deze veiling ontvangen. Het is niet bekend of de winnende bieder een vroege Cybertruck van Tesla heeft gekregen of alleen een reservering heeft waarvan hij denkt dat het een vroege is, ondanks de hoge prijs. Deze veiling is des te mysterieuzer omdat Tesla in het verleden nieuwe voertuigen niet altijd precies in volgorde van reservering heeft geleverd.

Tesla Cybertruck Duurzaamheidstest

Twee Tesla Cybertrucks hebben vorige week een verbazingwekkende reis naar Mexico gemaakt, een plezier voor Tesla-fans en off-road avonturiers. Tesla maakte optimaal gebruik van de Starlink-verbinding door een livestream te verzorgen vanuit een van de auto’s terwijl deze door de woestijn bij Cabo San Lucas reed. Dit spannende avontuur begon bij de grens tussen de VS en Mexico en liep over het ruige schiereiland Baja, over een afstand van ongeveer 2.092 kilometer.

Onderweg opladen voor Tesla Cybertruck

Je zou je kunnen afvragen hoe de Cybertruck zo’n grote afstand heeft afgelegd zonder gebruik te maken van Tesla’s Supercharger-infrastructuur. De sleutel hiervoor ligt in het netwerk van Level 2 laders, Destination Chargers genaamd, dat steeds vaker gebruikt wordt. Deze Destination Chargers zijn wijd verspreid over het schiereiland Baja, waardoor de Cybertruck kon tanken en zijn reis kon voortzetten.

Elon Musk, CEO van Tesla, heeft ooit gezegd dat de Cybertruck op zo’n route een “schop onder zijn kont” moest geven, en uit wat een ingenieur op de passagiersstoel vertelde, lijkt hij precies dat gedaan te hebben. De ingenieur zei dat deze Cybertrucks hardcore en opmerkelijk duurzaam waren en hun terreinvaardigheid bewezen. Geen reis is echter zonder uitdagingen, en de Cybertruck kreeg onderweg te maken met een paar lekke banden, een test die elke vrachtwagen kan doorstaan in uitdagend terrein.

In deze wervelwind van Tesla-nieuws zijn we getuige geweest van de verbazingwekkende veiling van $400.000 van een vroege Tesla Cybertruck in het Petersen Automotive Museum, waarbij we vraagtekens zetten bij de mysterieuze bieder en het unieke “low-VIN” voertuig dat ze hebben aangeschaft. Deze onverwachte transactie heeft een laag van intrige toegevoegd aan de langverwachte release van de Cybertruck.

Ondertussen begonnen twee Tesla Cybertrucks aan een opwindende reis in Mexico, waarbij ze de grenzen van de elektrische off-roadcapaciteiten verlegden. Tijdens een live uitgezonden woestijnavontuur van 1.300 mijl toonden deze elektrische beesten hun duurzaamheid en veerkracht door het uitdagende Baja-terrein snel te bedwingen.

Geef een reactie