Social Media
Light
Dark

Tesla Model Y: räckvidd, pris och prestanda

Tesla Model Y är en kompakt, 100 % eldriven SUV, precis som de flesta fordon som tillverkas av det amerikanska märket. Medgrundaren Elon Musk har erövrat Frankrike och världen med dessa underverk. De är ofta mycket estetiska, har god autonomi och utmärkta prestanda. Tesla Model Y har utformats i tre olika modeller. Green Drive, specialisten på Tesla-tillbehör, berättar om skillnaderna mellan dessa fordon när det gäller räckvidd, pris och prestanda.

De olika modellerna av den elektriska SUV:n Tesla Model Y

Den nya Tesla Model Y är ett ganska stort fordon som är 4 751 meter långt, 1 921 meter brett och 1 624 meter högt. För denna version har det amerikanska märket utvecklat tre olika modeller:

  • tesla Model Y Propulsion,
  • tesla Model Y Long Range,
  • tesla Model Y Performance.

Om du klickar på denna Tesla-länk hittar du de olika egenskaperna hos denna modell av det amerikanska märket. De två sista modellerna i serien är utrustade med Dual Motor-teknik för fyrhjulsdrift. Alla tre bilarna är kraftfulla och har 5 bekväma säten, 5 dörrar och ett ganska stort bagageutrymme. De har dock alla sina egna särdrag. Låt oss jämföra de tre modellerna.

Tesla Model Y Propulsion SUV-funktioner

Standardversionen av Tesla Model Y har en mycket bra räckvidd. När bilen är väl laddad kan du köra upp till 430 km utan problem. Dess maximala hastighet är 217 km/h och dess maximala lastvolym är 2158 liter. Tesla Model Y Propulsion har 12 360° ultraljudssensorer, en frontradar och 8 kameror, inklusive en backkamera. Den här bilen har ett varningssystem för främre (FWD) och sidokollisioner samt en ganska stor, modern interiör.

Den har uppvärmda framsäten med minnesfunktion. Dessa är utrustade med ett system för elektrisk justering som gör att du kan ändra positioner. Det finns också en 40/60-fällbar bänkstol, ett 12V-uttag och tvåzons luftkonditionering. Den senare kan aktiveras på distans om du har appen. När det gäller kontrollerna har du en 15-tums pekskärm med standardkartor och navigationssystem programmerade på den.

I denna SUV finns också FM/DAB-medier och anslutning till wifi, internet och Bluetooth. Du har också flera röstkommandon, ett 8 HP-ljudsystem och ett uppslukande ljud. Den här bilen har en backkamera, LED-dagsljus och LED-bakljus samt LED-dimljus fram och bak. Den har ett system för övervakning av däcktryck och fälgarna är mellan 19 och 20 tum. Tesla Model Y Propulsion kostar 49 990 euro före bonus i Frankrike.

Specifikationer för Tesla Model Y Grande Autonomy SUV

Tesla Model Y Long Range AWD är lite kraftfullare än den tidigare versionen. Detta återspeglas i priset på 64 990 euro. Den har ett glastak och en räckvidd på 533 km med samma maximala lastvolym. Topphastigheten är också densamma som standardmodellen, 217 km/h, och den har en parkeringshjälp fram och bak. Den här elbilen har en färddator, en ratt i konstläder och uppvärmda och elektriska framsäten.

Tesla Model Y Long Range är utrustad med en 15-tums navigationsskärm och ett navigationssystem för trafikinformation. Detta är ett mycket användbart verktyg när du vill undvika trafikstockningar. Fjärrljusen är utrustade med LED-lampor och du har elektriskt justerbara, uppvärmda speglar. I fordonet finns också ett centralt armstöd fram och bak. Liksom i den tidigare modellen är standardhjulen 19 tum och ett 20 tum stort alternativ finns tillgängligt.

Tesla Model Y Prestanda

Den här versionen av Tesla Model Y har en räckvidd på 517 km och en topphastighet på 250 km/h. Detta innebär att bilen är mycket snabb och är utrustad med 21-tums hjul som standard. Denna elbil har samma system och teknik som Tesla Model RWD och Long Range. Några av funktionerna är annorlunda, som förstärkta och röda bromsar, en mer dynamisk fjädring och en kolspoiler. Tesla Model Y Performance kostar 69 990 euro.

Tesla Model Y, ett bekvämt fordon med stor säkerhet

Den elektriska SUV:n Tesla Model Y är en bil som erbjuder komfort och säkerhet och bidrar till miljöskyddet. Dessa egenskaper och krav är unika för märket och finns i alla deras fordonsmodeller. Det är därför de är så populära i Frankrike och i många andra länder runt om i världen. På alla versioner av Tesla Model Y finns ett frontskydd. Den är tillverkad av en tung metall som fungerar som en sköld i händelse av en olycka.

Bilen är också strukturellt styv, vilket gör den ganska robust. Sätena är mycket bekväma och de bakre kan fällas ner helt vid behov. På så sätt får du mer utrymme att förvara dina saker.

Oavsett om du kör på våta, snöiga eller leriga vägar får du en säker och trygg körning. Den här elbilen är också utrustad med ett autopilotsystem som hjälper dig under körningen. Laddningstiden är mycket snabb, särskilt om du använder en SuperCharger, och det tar ungefär 20 minuter att gå från 20 % till 80 %. Det finns mer än 35 000 av dem i världen och Tesla öppnar minst sex nya anläggningar varje vecka.

Provkör Tesla Model Y

Innan duköper din Tesla Model Y kan du göra en provkörning för att se hur bilen fungerar. Du kan boka en provkörning direkt på Teslas webbplats och ange din region.

Du kan också välja en begagnad Tesla Model Y och spara pengar på köpet. Vi rekommenderar dock att du väljer ett fordon som inte har så många kilometer på klockan. På så sätt kan du vara säker på att den inte har använts så mycket och att den fortfarande är i gott skick.

När du köper en begagnad Tesla och behöver byta delar kan du kontakta Green Drive. Vi är specialiserade på att sälja tillbehör till alla Tesla-modeller. Våra artiklar är kompatibla och alla har 2 års garanti(mattor, fälgar, lampor etc…)


Hitta alla dina Tesla-tillbehör på

www.greendrive-accessories.com

Lämna ett svar