Social Media
Light
Dark

Tesla Model Y: bereik, prijs en prestaties

De Tesla Model Y is een compacte, 100% elektrische SUV zoals de meeste voertuigen van het Amerikaanse merk. Medeoprichter Elon Musk heeft Frankrijk en de wereld veroverd met deze wonderen. Ze zijn vaak zeer esthetisch, bieden een goede autonomie en leveren uitstekende prestaties. De Tesla Model Y is ontworpen in drie verschillende modellen. Green Drive, de specialist in Tesla-accessoires, vertelt u de verschillen tussen deze voertuigen op het gebied van actieradius, prijs en prestaties.

De verschillende modellen van de elektrische SUV Tesla Model Y

Een vrij groot voertuig, de nieuwe Tesla Model Y is 4,751m lang, 1,921m breed en 1,624m hoog. Voor deze versie heeft het Amerikaanse merk drie verschillende modellen ontwikkeld:

  • de Tesla Model Y aandrijving,
  • de Tesla Model Y Long Range,
  • de Tesla Model Y Performance.

Door op deze Tesla-link te klikken, vindt u de verschillende kenmerken van dit model van het Amerikaanse merk. De laatste twee modellen in het gamma zijn uitgerust met Dual Motor vierwielaandrijvingstechnologie. Alle drie de auto’s zijn krachtig en hebben 5 comfortabele zitplaatsen, 5 deuren en een vrij grote kofferbak. Ze hebben echter allemaal hun eigen speciale kenmerken. Laten we de drie modellen vergelijken.

Tesla Model Y Aandrijving SUV kenmerken

De standaardversie van de Tesla Model Y heeft een zeer goede actieradius. Als deze auto goed is opgeladen, kunt u zonder problemen tot 430 km rijden. Zijn maximumsnelheid bedraagt 217 km/u en zijn maximale laadvolume is 2158 liter. De Tesla Model Y aandrijving heeft 12 360° ultrasone sensoren, een voorradar en 8 camera’s, waaronder een achteruitkijkcamera. Deze auto heeft een frontale (FWD) en zijdelingse botsingswaarschuwing en een vrij groot, state of the art interieur.

Hij heeft verwarmde voorstoelen met geheugenfunctie. Deze zijn uitgerust met een elektrisch verstelsysteem waarmee u van positie kunt veranderen. Er is ook een 40/60 klapbank, een 12V stopcontact en dual-zone airconditioning. Deze laatste kan op afstand worden geactiveerd als je de app hebt. Qua bediening heb je een 15-inch touchscreen met daarop standaard kaarten en navigatiesystemen geprogrammeerd.

In deze SUV zijn ook FM/DAB-media en wifi-, internet- en Bluetooth-connectiviteit aanwezig. Je hebt ook meerdere spraakopdrachten, een 8 PK audiosysteem en meeslepend geluid. Deze auto heeft een achteruitrijcamera, LED dagrijverlichting en LED achterlichten en LED mistlampen voor en achter. Hij heeft een bandenspanningscontrolesysteem en de velgen zijn tussen 19 en 20 inch. De Tesla Model Y Propulsion kost in Frankrijk 49.990 euro vóór bonus.

Tesla Model Y Grande Autonomy SUV specificaties

De Tesla Model Y Long Range AWD is iets krachtiger dan de vorige versie. Dit wordt weerspiegeld in zijn prijs van 64.990 euro. Hij heeft een glazen dak en een bereik van 533 km met hetzelfde maximale laadvolume. Zijn topsnelheid is ook dezelfde als die van het standaardmodel, 217 km/u, en hij heeft een parkeerhulp voor en achter. Deze elektrische auto heeft een boordcomputer, een kunstlederen stuurwiel en verwarmde en elektrische voorstoelen.

De Tesla Model Y Long Range is uitgerust met een 15-inch navigatiescherm en een navigatiesysteem met verkeersinformatie. Dit is een zeer nuttig instrument wanneer u files wilt vermijden. De grootlichten zijn uitgerust met LED-verlichting en u beschikt over elektrisch verstelbare, verwarmde spiegels. Binnenin de auto is er ook een centrale armsteun voor en achter. Net als bij het vorige model zijn de standaardwielen 19 inch en is er een optie van 20 inch beschikbaar

De prestaties van de Tesla Model Y

Deze versie van de Tesla Model Y heeft een bereik van 517 km met een topsnelheid van 250 km/u. Dit betekent dat deze auto zeer snel is en standaard is uitgerust met 21-inch wielen. Deze elektrische auto heeft dezelfde systemen en technologieën die al aanwezig zijn op de Tesla Model RWD en Long Range. Sommige kenmerken zijn anders, zoals versterkte en rode remmen, een meer dynamische ophanging en een carbon spoiler. De Tesla Model Y Performance kost 69.990 euro.

Tesla Model Y, een comfortabele auto met grote veiligheid

De Tesla Model Y elektrische SUV is een auto die comfort en veiligheid biedt en bijdraagt aan de bescherming van het milieu. Deze kwaliteiten en eisen zijn uniek voor het merk en zijn terug te vinden in al hun automodellen. Daarom zijn ze zo populair in Frankrijk en in vele andere landen in de wereld. Op alle versies van de Tesla Model Y zit een frontale botsbeveiliging. Het is gemaakt van een zwaar metaal dat als schild dient bij een ongeluk.

De auto is ook structureel stijf, waardoor hij vrij robuust is. De stoelen zijn zeer comfortabel en de stoelen achterin kunnen indien nodig volledig worden neergeklapt. Zo heb je meer ruimte om je spullen op te bergen

Of u nu op natte, besneeuwde of modderige wegen rijdt, u rijdt veilig en zeker. Deze elektrische auto is ook uitgerust met een Autopilot systeem dat je assisteert tijdens het rijden. De oplaadtijd is zeer snel, vooral bij gebruik van een SuperCharger, en het duurt ongeveer 20 minuten om van 20% naar 80% te gaan. Er zijn er meer dan 35.000 in de wereld en elke week opent Tesla minstens 6 nieuwe sites.

Maak een proefrit met de Tesla Model Y

Voordat uuw Tesla Model Y koopt, kunt u een proefrit maken om te zien hoe de auto presteert. U kunt rechtstreeks op de website van Tesla een proefrit boeken, onder vermelding van uw regio

U kunt ook kiezen voor een gebruikte Tesla Model Y en geld besparen op de aankoop. Wij raden u echter aan een voertuig te kiezen dat niet veel kilometers op de teller heeft staan. Zo weet u zeker dat het niet veel gebruikt is en nog in goede staat is.

Wanneer u een gebruikte Tesla koopt en de onderdelen moeten worden vervangen, neem dan contact op met Green Drive. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop van accessoires voor alle Tesla-modellen. Onze artikelen zijn compatibel en hebben allemaal 2 jaar garantie(tapijten, velgen, lichten enz…)


Vind al uw Tesla-accessoires op

www.greendrive-accessories.com

Geef een reactie