Social Media
Light
Dark

FSD Beta V12 i live-testkørsel af Elon Musk

FSD Beta V12 in Live Test Drive by Elon Musk

Elon Musk, den gådefulde Tesla-direktør, holdt for nylig sit løfte om at gennemføre en testkørsel i den virkelige verden for at vise potentialet i Full Self-Driving FSD Beta V12. Musk demonstrerede FSD-softwarens ekstraordinære evner i en forbløffende 45 minutter lang flyvetur. Han understregede dens evne til at navigere i komplekse situationer og nemt foretage vurderinger på farten. Denne live-demonstration af FSD Beta gav et indblik i fremtidens transport og repræsenterede et vigtigt vendepunkt på vejen mod fuldt autonom kørsel.

En teknologisk fremvisning af FSD Beta

Elon Musk lovede at give en førstehåndsberetning om FSD Beta V12’s evner omkring to uger før demonstrationen. Musk holdt sit ord og gav en 45 minutter lang, uredigeret køretur i realtid. Kørslen var et bevis på softwarens evner, for den navigerede bilen over forskellige forhindringer og viste dens bemærkelsesværdige potentiale.

Selvom FSD Beta V12 stadig er under udvikling, viste den fremragende køreegenskaber og manøvrerede ubesværet uden om uforudsete forhindringer. Denne demonstration understregede Teslas dedikation til at fremme selvkørende teknologi og omdefinere fremtidens transport.

En problemfri rejse, exceptionel ydeevne

Bortset fra én situation, der krævede førerens indgriben, kørte bilen uden problemer under hele testkørslen. Elon Musk understregede, at denne indgriben var en læringskomponent og ville hjælpe med yderligere at finpudse softwarens evner. Ruten involverede at køre ind i cykler, fartbump, byggepladser og en rundkørsel. Overraskende nok håndterede softwaren disse udfordringer med samme præcision som en erfaren menneskelig chauffør.

Musk påpegede, at FSD Beta V12’s beslutningsevner blev lært gennem omfattende videotræningsdata i stedet for at være kodet ind. Styrken ved kunstig intelligens blev demonstreret af softwarens evne til at forstå vejenes tilstand og reagere hensigtsmæssigt.

FSD Beta: Lokal intelligens og imponerende billedhastigheder

FSD Beta V12’s evne til at fungere uden en kontinuerlig internetforbindelse er en af dens mest bemærkelsesværdige funktioner. Softwaren behandler de nødvendige data lokalt, så den kan foretage bedømmelser i realtid uden at være afhængig af eksterne datakilder. Elon Musk understregede, at et nøgleelement i softwarens effektivitet er dens evne til at udføre lokal inferens.

Musk fremhævede også softwarens fremragende teknologiske funktioner. Otte kameraer på køretøjet arbejder med en billedhastighed på 36 fps, med potentiale for endnu hurtigere behandling ved hjælp af rene AI-beregninger. Vejdesign understøtter normalt 24 billeder i sekundet. Men FSD Beta V12’s alsidighed viser, at den kan køre hurtigere.

“Vi har ikke programmeret… der er ingen kodelinje, der siger, at den skal sætte farten ned ved vejbump. Den gør det udelukkende baseret på videotræning,” sagde Musk.

Ud over selvstændig parkering

FSD Beta V12 demonstrerede sin evne til at parkere selvstændigt efter ankomsten til destinationen ved omhyggeligt at vælge en kantstensposition. Elon Musk og hans kolleger brugte også Mark Zuckerbergs hjemmeadresse som et sjovt eksempel på, hvor godt softwarens navigationsfunktioner fungerede. Dette ekstra niveau af anvendelighed styrkede softwarens anvendelighed i den virkelige verden.

På vej forbi en cyklist sagde Teslas CEO, at bilen “træffer beslutninger” om, hvordan den skal køre.

“Og der er en cyklist. Igen, der er ingen kodelinje, der siger, at vi skal give plads til cyklisterne. Den gør bare, hvad mennesker gør. Den kan læse skilte uden nogensinde at have lært at læse. Igen er der ikke noget kodeord, der siger, at man skal stoppe ved et stopskilt eller vente på en anden bil. Der er ikke noget “vent x antal sekunder” eller noget i den stil. Det hele er net, skat, intet andet end net.”

Lovgivningsmæssige forhindringer og fremtidsudsigter for FSD Beta

Elon Musk og hans team erkendte, at de lovgivningsmæssige rammer havde indflydelse på udviklingen af FSD Beta V12. De gennemgik statistikker om menneskelig køreadfærd, mens de med et glimt i øjet understregede vanskelighederne ved at skabe software, der overholder standarderne og samtidig er nyttig.

Bilindustrien venter spændt på National Highway Traffic Safety Administrations (NHTSA) konklusion på deres undersøgelse af Teslas softwareadfærd i forbindelse med selvkørende biler. Disse resultater vil sandsynligvis påvirke, hvordan lovgivningen om autonom kørsel udvikler sig og give retning for yderligere softwareudvikling.

FSD Beta V12 repræsenterer et kritisk skridt fremad, når verden kommer tættere på en fremtid med selvkørende biler. Det viste, at vejen til autonomi er brolagt med kreativitet, tilpasning og en dedikation til at ændre transportnormer.


Skriv et svar