Social Media
Light
Dark

FSD Beta V12 Elon Muskin suorassa koeajossa

FSD Beta V12 in Live Test Drive by Elon Musk

Teslan arvoituksellinen toimitusjohtaja Elon Musk piti hiljattain lupauksensa toteuttaa reaalimaailman koeajo, jossa hän esitteli Full Self-Driving FSD Beta V12:n mahdollisuuksia. Musk esitteli FSD-ohjelmiston poikkeuksellisia kykyjä huikealla 45-minuuttisella lennolla. Hän korosti sen kykyä navigoida monimutkaisissa tilanteissa ja tehdä päätöksiä liikkeellä ollessaan helposti. Tämä FSD Betan suora esittely tarjosi katsauksen liikenteen tulevaisuuteen ja edusti keskeistä käännekohtaa matkalla kohti täysin autonomista ajamista.

FSD Betan teknologianäytös

Elon Musk lupasi kertoa omakohtaisesti FSD Beta V12:n ominaisuuksista noin kaksi viikkoa ennen esittelyä. Musk piti sanansa, ja hän antoi 45 minuutin mittaisen, leikkaamattoman reaaliaikaisen ajon. Ajo oli todiste ohjelmiston kyvyistä, sillä se ohjasi auton asiantuntevasti erilaisten esteiden yli, mikä osoitti sen merkittävät mahdollisuudet.

Vaikka FSD Beta V12 on vielä keskeneräinen, se osoitti erinomaiset ajotaidot, sillä se ohitti vaivattomasti odottamattomat esteet. Tämä esitys korosti Teslan omistautumista itseohjautuvan teknologian edistämiseen ja liikenteen luonteen uudelleenmäärittelyyn tulevaisuudessa.

Sujuva matka, poikkeuksellinen suorituskyky

Yhtä kuljettajan osallistumista vaativaa tilannetta lukuun ottamatta auto ajoi koko koeajon ajan ilman ongelmia. Elon Musk korosti, että tämä väliintulo oli oppimiskomponentti ja auttaisi hiomaan ohjelmiston kykyjä edelleen. Reitillä törmättiin polkupyöriin, nopeusesteisiin, rakennustyömaille ja liikenneympyrään. Yllättävää kyllä, ohjelmisto hoiti nämä haasteet kokeneen ihmiskuljettajan tarkkuudella.

Musk huomautti, että FSD Beta V12:n päätöksentekotaidot opittiin laajojen videoharjoitusaineistojen avulla sen sijaan, että ne olisi kovakoodattu. Tekoälyn vahvuus näkyi ohjelmiston kyvyssä ymmärtää teiden tilaa ja reagoida asianmukaisesti.

FSD Beta: Paikallinen älykkyys ja vaikuttava kuvanopeus

FSD Beta V12:n kyky toimia ilman jatkuvaa internet-yhteyttä on yksi sen merkittävimmistä ominaisuuksista. Ohjelmisto käsittelee tarvittavat tiedot paikallisesti, minkä ansiosta se voi tehdä päätöksiä reaaliaikaisesti ilman, että se tarvitsee ulkopuolisia tietolähteitä. Elon Musk korosti, että keskeinen tekijä ohjelmiston tehokkuudessa on sen kyky tehdä paikallisia päätelmiä.

Musk korosti myös ohjelmiston erinomaisia teknisiä ominaisuuksia. Ajoneuvon kahdeksan kameraa toimivat 36 fps:n kuvataajuudella, ja puhdasta tekoälyä hyödyntävien laskutoimitusten avulla käsittely voi olla vieläkin nopeampaa. Tiesuunnitelmat tukevat normaalisti 24 kuvaa sekunnissa. FSD Beta V12:n monipuolisuus osoittaa kuitenkin, että se voi toimia nopeammin.

“Emme ohjelmoineet… ei ole koodiriviä, jossa sanotaan, että nopeus hidastuu nopeuskuoppien takia. Se tekee tämän täysin videokoulutuksen perusteella”, Musk sanoi.

Autonomisen pysäköinnin lisäksi

FSD Beta V12 osoitti kykynsä pysäköidä autonomisesti saavuttuaan määränpäähän valitsemalla huolellisesti reunakivipaikan. Elon Musk ja hänen kollegansa käyttivät myös Mark Zuckerbergin kotiosoitetta vitsinä esimerkkinä siitä, miten hyvin ohjelmiston navigointikyky toimi. Tämä hyödyllisyyden lisätaso vahvisti ohjelmiston sovellettavuutta todellisessa maailmassa.

Matkalla pyöräilijän ohi Teslan toimitusjohtaja sanoi, että ajoneuvo “tekee päätöksiä” siitä, miten kulkea.

“Ja siellä on pyöräilijä. Jälleen kerran, ei ole mitään koodiriviä, joka sanoo, että anna tilaa pyöräilijöille. Se vain tekee niin kuin ihmiset tekevät. Se osaa lukea merkkejä ilman, että sitä on koskaan opetettu lukemaan. Jälleen kerran, ei ole olemassa mitään säännöstöä, joka käskee pysähtymään stop-merkin kohdalla tai odottamaan toista autoa. Ei ole mitään “odota x sekuntia”, ei mitään sellaista. Tämä on pelkkää verkkoa, beibi, pelkkää verkkoa.”

Sääntelyyn liittyvät esteet ja FSD Betan tulevaisuudennäkymät

Elon Musk ja hänen tiiminsä myönsivät sääntely-ympäristön vaikutuksen FSD Beta V12:n luomiseen. He kävivät läpi tilastoja ihmisten ajokäyttäytymisestä ja korostivat samalla kevytmielisesti vaikeuksia luoda ohjelmistoja, jotka ovat standardien mukaisia ja samalla hyödyllisiä.

Autoteollisuus odottaa innokkaasti National Highway Traffic Safety Administrationin (NHTSA) johtopäätöstä Teslan autonomisen ajamisen ohjelmistokäyttäytymistä koskevaan tutkimukseensa. Tulokset vaikuttavat todennäköisesti siihen, miten autonomista ajamista koskevat lait kehittyvät, ja ne antavat suuntaa ohjelmistojen jatkokehitykselle.

FSD Beta V12 on ratkaiseva askel eteenpäin, kun maailma lähestyy tulevaisuutta, jossa on itseohjautuvia autoja. Se osoitti, että tie autonomisuuteen on päällystetty luovuudella, sopeutumisella ja omistautumisella liikenteen normien muuttamiseen.


Vastaa