Social Media
Light
Dark

FSD Beta V12 i live testkörning av Elon Musk

FSD Beta V12 in Live Test Drive by Elon Musk

Elon Musk, Teslas gåtfulle VD, höll nyligen sitt löfte om att genomföra en verklig testkörning för att visa upp potentialen i Full Self-Driving FSD Beta V12. Musk demonstrerade FSD-programvarans extraordinära kapacitet under en fantastisk 45-minuters flygning. Han betonade dess förmåga att enkelt navigera i komplexa situationer och göra bedömningar i farten. Denna live-demonstration av FSD Beta gav en inblick i framtidens transporter och utgjorde en viktig vändpunkt på vägen mot helt autonom körning.

En teknikvisning av FSD Beta

Elon Musk lovade att ge en förstahandsinformation om FSD Beta V12:s kapacitet cirka två veckor före demonstrationen. Musk höll sitt ord och gav en 45 minuter lång, oredigerad realtidskörning. Körningen gav bevis på programvarans förmåga eftersom den skickligt navigerade bilen över olika hinder och visade dess anmärkningsvärda potential.

Även om FSD Beta V12 fortfarande är ett pågående arbete visade det prov på enastående körförmåga och manövrerade utan problem runt oförutsedda hinder. Denna demonstration underströk Teslas engagemang för att utveckla självkörande teknik och omdefiniera framtidens transporter.

En smidig resa, exceptionell prestanda

Med undantag för en situation som krävde förarens inblandning körde bilen utan incidenter under hela testkörningen. Elon Musk betonade att detta ingripande var en inlärningskomponent och skulle bidra till att ytterligare finslipa programvarans förmågor. På rutten mötte bilen cyklar, farthinder, byggarbetsplatser och en rondell. Överraskande nog hanterade programvaran dessa utmaningar med samma precision som en erfaren mänsklig förare.

Musk påpekade att FSD Beta V12:s beslutsförmåga inte var hårdkodad utan hade lärts in genom omfattande videoträningsdata. Styrkan i artificiell intelligens demonstrerades av programvarans förmåga att förstå väglaget och reagera på lämpligt sätt.

FSD Beta: Lokal intelligens och imponerande bildfrekvens

FSD Beta V12:s förmåga att fungera utan kontinuerlig internetanslutning är en av dess mest anmärkningsvärda egenskaper. Programvaran bearbetar de data som krävs lokalt, vilket gör att den kan göra bedömningar i realtid utan att förlita sig på externa datakällor. Elon Musk betonade att ett nyckelelement i programvarans effektivitet är dess förmåga att utföra lokal inferens.

Musk lyfte också fram programvarans utmärkta tekniska funktioner. Åtta kameror på fordonet arbetar med en bildhastighet på 36 bilder per sekund, med potential för ännu snabbare bearbetning med hjälp av rena AI-beräkningar. Vägkonstruktioner har normalt stöd för 24 bilder per sekund. FSD Beta V12:s mångsidighet visar dock att det går snabbare.

“Vi har inte programmerat in… det finns ingen kodrad som säger att man ska sakta ner för farthinder. Den gör detta helt baserat på videoträning”, säger Musk.

Bortom autonom parkering

FSD Beta V12 demonstrerade sin förmåga att parkera autonomt efter att ha anlänt till destinationen genom att noggrant välja en kantstensposition. Elon Musk och hans kollegor använde också Mark Zuckerbergs hemadress som ett skämtsamt exempel på hur väl programvarans navigeringsfunktioner fungerade. Denna ytterligare nivå av användbarhet stärkte programvarans tillämplighet i den verkliga världen.

På sin väg förbi en cyklist sa Teslas VD att fordonet “fattar beslut” om hur det ska färdas.

“Och där är en cyklist. Återigen, det finns ingen kodrad som säger att man ska lämna företräde för cyklister. Den gör bara vad människor gör. Den kan läsa skyltar utan att någonsin ha lärt sig att läsa. Återigen finns det ingen kod som säger att man ska stanna vid en stoppskylt eller vänta på en annan bil. Det finns inget “vänta x antal sekunder”, ingenting sådant. Det här är bara nät, baby, inget annat än nät.”

Regulatoriska hinder och framtidsutsikter för FSD Beta

Elon Musk och hans team var medvetna om den inverkan som regelverket hade på skapandet av FSD Beta V12. De gick igenom statistik om mänskligt körbeteende samtidigt som de var lättsamma och underströk svårigheterna med att skapa programvara som uppfyller standarder samtidigt som den är användbar.

Bilindustrin väntar med spänning på att National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) ska komma fram till resultatet av sin undersökning av Teslas mjukvara för autonom körning. Dessa resultat kommer förmodligen att påverka hur lagar om autonom körning utvecklas och ge vägledning för vidare mjukvaruutveckling.

FSD Beta V12 är ett viktigt steg framåt när världen närmar sig en framtid med självkörande bilar. Den visade att vägen till autonomi är kantad av kreativitet, anpassning och ett engagemang för att förändra transportnormer.


Lämna ett svar