Social Media
Light
Dark

Teslas litiumraffinaderi i Texas

Tesla's Lithium Refinery in Texas

I september 2022 offentliggjorde Tesla sin plan om at bygge et banebrydende litiumraffineringsanlæg ved Golfkysten i Texas. I dag bevæger dette store projekt, Tesla Lithium Refinery, sig fremad i et hæsblæsende tempo. Tesla gør sig klar til at bygge et litiumraffinaderi til fremstilling af litiumhydroxid i Texas. Batterierne til Teslas elbiler, især dem, der fremstilles på den Austin-baserede Gigafactory Texas, vil i vid udstrækning blive drevet af denne litium.

Et billigere forarbejdningssystem

Et af Teslas hovedmål er at udvikle et mere omkostningseffektivt behandlingssystem til litium. Hvis det lykkes, kan denne innovation revolutionere hele industrien og gøre det lettere for andre virksomheder at producere litium og understøtte den stigende efterspørgsel efter elbiler.

Opbygning af et litiumimperium

Elon Musk gav udtryk for, at fabrikken ville producere nok litium til batterier om året til at samle omkring 1 million elbiler under en ceremoni i maj, hvor det første spadestik blev taget. Det er et betydeligt bidrag til markedet for elbiler!

Tesla sætter penge på visionen med planer om at investere 365 millioner dollars i litiumfabrikken. Denne investering vil skabe jobmuligheder med omkring 165 fuldtidsstillinger og 250 byggejobs over to år.

En hurtigere start end forventet

Den oprindelige måldato for afslutningen af byggeriet og starten på produktionen var 2025. Men med de seneste oplysninger ved vi, at Teslas litiumraffinaderi vil begynde at fungere den 1. januar 2024.

Jason Bevans indsigt

Teslas Senior Manager of Operations, Jason Bevan, kastede for nylig lys over projektet.

Vi begynder at sætte aktiverne i drift omkring den første januar næste år, og det vil for alvor fortsætte i løbet af første halvdel af næste år. De vil begynde at øge produktionen i sidste halvdel af næste år.

Med dette raffinaderi på kysten, sagde direktøren, kunne han godt forestille sig, at Tesla ville nå længere end sine oprindelige mål:

Vi har en ejendom, der er velegnet til en fremtidig udvidelse ud over de første to tog, så jeg tror, der er rig mulighed for yderligere økonomisk indflydelse ud over de direkte medarbejdere, vi ansætter.

For at støtte fabrikken i Robstown søger Tesla aktivt kvalificerede kandidater. Virksomheden skyder penge i den lokale økonomi ved at tilbyde højtlønnede jobs som mekaniske idriftsættelseskoordinatorer, kemiske operatører, feltingeniører og meget mere.

Fokus på innovation

Teslas søgen efter en senior metallurgisk kemiingeniør understreger virksomhedens engagement i innovation. Selvom det ikke længere er muligt at søge denne stilling, er Tesla stadig på udkig efter nye medarbejdere til andre stillinger, herunder elektrikere, som skal arbejde tæt sammen med det team, der er ansvarligt for batterimaterialerne.

En grøn tilgang til litiumraffinering

I en ansøgning til Texas Comptroller’s Office lovede Tesla, at deres litiumraffineringsproces ville være innovativ og designet til at forbruge færre farlige reagenser og producere brugbare biprodukter sammenlignet med konventionelle metoder. Teslas CEO, Elon Musk, udtalte selvsikkert: “Der er ingen giftige emissioner eller noget – du kan bo lige midt i raffinaderiet uden at lide nogen overlast.”

Tesla's Lithium Refinery in Texas

Udnyttelse af biprodukter

Turner Caldwell, som fører tilsyn med råmaterialer og genbrug til Teslas batterier, afslørede ved lejligheden, at virksomheden har til hensigt at finde “gavnlige anvendelsesmuligheder” for restprodukterne fra lithiumraffineringsprocessen, som primært forventes at bestå af sand og kalksten.

Teslas donation på 3,8 millioner dollars til vejforbedringer

Tesla har lovet en donation på 3,8 millioner dollars til at forbedre vejinfrastrukturen omkring deres litiumraffinaderi i Robstown. Dette tiltag afspejler virksomhedens engagement i lokalsamfundet og bæredygtig drift.

Donationen vil forbedre County Roads 30, 79 og 81, som er vigtige adgangsveje til Teslas litiumfabrik i Corpus Christi. Disse veje vil blive udvidet og belægningen ændret, så de kan rumme de tunge køretøjer og det udstyr, der er nødvendigt for raffinaderiets drift.

Kommissærens godkendelsesproces

Godkendelsen af Teslas generøse donation er ikke en simpel formalitet. Den skal igennem Nueces County-kommissærernes gennemgang og acceptproces. Nueces County-kommissæren kommenterede, at han håber, at de andre kommissærer vil modtage ideen, fordi han opfattede Teslas donation i et positivt lys. Kommissær John Marez understregede, at denne proces sikrer gennemsigtighed og overensstemmelse med samfundets interesser.

Kommissær Marez udtrykte optimisme og troede på, at Teslas forslag ville få positiv respons fra de andre kommissærer. Vejforbedringerne ses som nødvendige og som en mulighed for at opfylde Teslas driftsmæssige behov og samtidig gavne lokalsamfundet.

Med kommissær Marez’ ord er dette projekt en “win-win” Vejforbedringerne, som måske ville have været uden for amtets økonomiske rækkevidde, er på linje med Teslas transportbehov og støtter til gengæld lokalsamfundets infrastrukturudvikling.

Teslas voksende tilstedeværelse i Robstown

Teslas engagement i Robstown rækker længere end til blot at reparere vejene. Litiumraffinaderiprojektet til 375 millioner dollars, som virksomheden for nylig påbegyndte byggeriet af i Corpus Christi, forventes at give skatteindtægter til Robstown Independent School District (ISD).

Bæredygtig litiumraffinering

Teslas litiumraffinaderi sætter en ny standard for bæredygtige raffineringsprocesser. Det bruger en sulfatfri spodumen-raffineringsproces, som giver lavere omkostninger, eliminerer behovet for syre eller kaustiske reagenser og sænker det samlede energiforbrug. Desuden producerer den et værdifuldt biprodukt, der kan finde nyt liv i byggematerialer.

Baglino udtaler:

“Raffinaderiet bruger den sulfatfrie spodumenraffineringsproces med reducerede procesomkostninger, ingen syre eller kaustiske reagenser, lavere indbygget energi. Det producerer faktisk et gavnligt biprodukt, der kan genanvendes i byggematerialer. Vi diskuterede alle disse koncepter på Batteridagen.”

Tesla har ambitiøse mål for sit litiumraffinaderi. Planen er at tage anlæggets dele i brug inden årets udgang, og kort tid efter forventes hele anlægget at være i drift. Anlægget forventes at have en årlig kapacitet på 50 GWh litium.

Teslas donation på 3,8 millioner dollars til forbedring af lokale veje i nærheden af deres litiumraffinaderi er et eksempel på deres engagement i bæredygtighed og samfundsudvikling og baner vejen for en grønnere og mere sammenkoblet fremtid. Teslas tilstedeværelse i Robstown er ikke kun en investering i virksomhedens succes, men også en investering i lokalsamfundets velstand. Desuden er Teslas litiumraffinaderi mere end bare et anlæg; det er et fyrtårn af håb for elbilindustrien, der skubber til grænserne for, hvad der er muligt, og forfiner fremtidens transport.

Skriv et svar