Social Media
Light
Dark

Tesla Lithium raffinaderij in Texas

Tesla's Lithium Refinery in Texas

In september 2022 kondigde Tesla zijn plan aan om een geavanceerde lithiumraffinaderij te bouwen aan de Golfkust van Texas. Vandaag vordert dit grote project, Tesla Lithium Refinery, in een razend tempo. Tesla maakt zich op voor de bouw van een lithiumraffinaderij om lithiumhydroxide te maken in Texas. De accu’s voor de elektrische voertuigen van Tesla, met name de auto’s die worden gemaakt in de Gigafactory Texas in Austin, zullen grotendeels worden aangedreven door dit lithium.

Een goedkoper verwerkingssysteem

Een van de belangrijkste doelstellingen van Tesla is het ontwikkelen van een kosteneffectiever verwerkingssysteem voor lithium. Als deze innovatie succesvol is, kan het een revolutie teweegbrengen in de hele industrie, waardoor het voor andere bedrijven gemakkelijker wordt om lithium te produceren en de groeiende vraag naar EV’s te ondersteunen.

Een lithiumimperium bouwen

Elon Musk verklaarde tijdens de openingsceremonie in mei dat de fabriek jaarlijks genoeg lithium zou produceren om ongeveer 1 miljoen elektrische voertuigen te bouwen. Dat is een aanzienlijke bijdrage aan de EV-markt!

Tesla voegt de daad bij het woord met plannen om 365 miljoen dollar te investeren in de lithiumfabriek. Deze investering zal werkgelegenheid creëren, met ongeveer 165 fulltime banen en 250 banen in de bouw over een periode van twee jaar.

Een sneller dan verwachte start

De oorspronkelijke streefdatum voor het einde van de bouw en de start van de productie was 2025. Met de meest recente informatie weten we echter dat Tesla’s lithiumraffinaderij op 1 januari 2024 van start zal gaan.

Inzichten van Jason Bevan

Jason Bevan, Senior Manager of Operations bij Tesla, lichtte onlangs het project toe.

We zullen ongeveer op de eerste dag van volgend jaar beginnen met het in bedrijf stellen van de activa en dat zal in de eerste helft van volgend jaar serieus worden voortgezet. In de tweede helft van volgend jaar wordt de productie opgevoerd.

Met deze raffinaderij aan de kust, zei de manager, kan hij zich voorstellen dat Tesla verder gaat dan zijn aanvankelijke doelstellingen:

We hebben onroerend goed dat zeer geschikt is voor een toekomstige uitbreiding, na deze eerste twee treinen, dus ik denk dat er voldoende mogelijkheden zijn voor verdere economische impact buiten alleen de directe werknemers die we aannemen.

Ter ondersteuning van de fabriek in Robstown is Tesla actief op zoek naar gekwalificeerde kandidaten. Het bedrijf steekt geld in de lokale economie door goedbetaalde banen aan te bieden, zoals coördinatoren mechanische inbedrijfstelling, chemisch operators, veldingenieurs en meer.

Focus op innovatie

Tesla’s zoektocht naar een Sr. Metallurgical Chemical Engineer benadrukt de toewijding van het bedrijf aan innovatie. Hoewel sollicitaties voor deze functie niet meer worden aangenomen, is Tesla nog steeds op zoek naar nieuwe medewerkers voor andere functies, waaronder elektriciens, die nauw zullen samenwerken met het team dat verantwoordelijk is voor de batterijmaterialen.

Een groene benadering van lithiumraffinage

In de documenten die Tesla heeft ingediend bij de Texas Comptroller beloofde Tesla dat zijn lithiumraffinageproces innovatief zou zijn, ontworpen om minder gevaarlijke reagentia te verbruiken en bruikbare bijproducten te produceren in vergelijking met conventionele methoden. Elon Musk, CEO van Tesla, verklaarde zelfverzekerd: “Er is geen giftige uitstoot of iets dergelijks — je zou midden in de raffinaderij kunnen wonen en geen nadelige effecten ondervinden.”

Tesla's Lithium Refinery in Texas

Gebruik van bijproducten

Turner Caldwell, die toezicht houdt op de grondstoffen en recycling voor Tesla’s batterijen, onthulde bij die gelegenheid dat het bedrijf van plan is om “nuttige gebruiksmogelijkheden” te vinden voor het residu van het lithiumraffinageproces, dat naar verwachting voornamelijk uit zand en kalksteen zal bestaan.

Tesla’s donatie van $3,8 miljoen voor wegverbetering

Tesla heeft een aanzienlijke donatie van $3,8 miljoen toegezegd om de weginfrastructuur rondom zijn lithiumraffinaderij in Robstown te verbeteren. Deze stap weerspiegelt de toewijding van het bedrijf aan lokale gemeenschappen en duurzame activiteiten.

Met de donatie worden de County Roads 30, 79 en 81 verbeterd, essentiële toegangswegen naar Tesla’s lithiumfabriek in Corpus Christi. Deze wegen zullen worden verbreed en het wegdek zal worden aangepast om plaats te bieden aan de zware voertuigen en apparatuur die nodig zijn voor de raffinaderijactiviteiten.

Goedkeuringsproces van de commissaris

De goedkeuring van Tesla’s genereuze donatie is geen eenvoudige formaliteit. Het moet door het beoordelings- en acceptatieproces van de commissarissen van Nueces County. De commissaris van Nueces County merkte op dat hij hoopt dat de andere commissarissen het idee zullen ontvangen, omdat hij de donatie van Tesla in een gunstig daglicht zag. Commissaris John Marez benadrukte dat dit proces zorgt voor transparantie en afstemming op de belangen van de gemeenschap.

Commissaris Marez toonde zich optimistisch en dacht dat Tesla’s voorstel op positieve reacties van de andere commissarissen zou kunnen rekenen. De wegverbeteringen worden gezien als noodzakelijk en als een kans om tegemoet te komen aan de operationele behoeften van Tesla en tegelijkertijd de lokale gemeenschap ten goede te komen.

In de woorden van commissaris Marez is dit project een “win-win” De wegverbeteringen, die voor de provincie financieel buiten bereik hadden kunnen liggen, sluiten aan bij de transportbehoeften van Tesla en ondersteunen op hun beurt de ontwikkeling van de infrastructuur van de gemeenschap.

Tesla’s groeiende aanwezigheid in Robstown

Tesla’s toewijding aan Robstown gaat verder dan alleen het repareren van de wegen. Het lithiumraffinaderijproject van 375 miljoen dollar, waarvan de bouw onlangs is gestart in Corpus Christi, zal naar verwachting belastinginkomsten opleveren voor het Robstown Independent School District (ISD).

Duurzame lithiumraffinage

Tesla’s lithiumraffinaderij zet een nieuwe standaard voor duurzame raffinageprocessen. De raffinaderij maakt gebruik van het sulfaatvrije spodumeenraffinageproces, waardoor de kosten dalen, er geen zure of bijtende reagentia nodig zijn en het totale energieverbruik daalt. Bovendien levert het een waardevol bijproduct op dat een nieuw leven kan krijgen in bouwmaterialen.

Baglino verklaarde:

“De raffinaderij maakt gebruik van het sulfaatvrije spodumeenraffinageproces met lagere proceskosten, geen zuur of bijtende reagentia en een lagere ingebedde energie. Er wordt zelfs een nuttig bijproduct geproduceerd dat kan worden hergebruikt in bouwmaterialen. We hebben al deze concepten besproken op Battery Day,” aldus Tesla

Tesla heeft ambitieuze doelen voor zijn lithiumraffinaderij. Het plan is om de onderdelen van de faciliteit voor het einde van het jaar in gebruik te nemen en kort daarna zullen ze volledig operationeel zijn. De faciliteit zal naar verwachting een jaarlijkse capaciteit van 50 GWh lithium hebben.

Tesla’s donatie van 3,8 miljoen dollar om de lokale wegen in de buurt van de lithiumfabriek te verbeteren, is een goed voorbeeld van Tesla’s inzet voor duurzaamheid en gemeenschapsontwikkeling en effent het pad voor een groenere en meer onderling verbonden toekomst. Tesla’s aanwezigheid in Robstown is niet alleen een investering in zijn succes, maar ook een investering in de welvaart van de lokale gemeenschap. Bovendien is Tesla’s lithiumraffinaderij meer dan alleen een faciliteit; het is een baken van hoop voor de industrie van elektrische voertuigen, het verlegt de grenzen van wat mogelijk is en verfijnt de toekomst van transport.

Geef een reactie