Social Media
Light
Dark

Tesla Investor Day 2023 evenement

Tesla heeft een officiële presentatie gepland op 1 maart 2023 tijdens de Investor Day om te praten over de volgende projecten en deadlines van het bedrijf. Dit wordt een van de belangrijkste evenementen van het jaar, gezien alle geruchten die de laatste tijd de ronde doen.

Wij maken de balans op van de geruchten

Beleggers en fans verwachten veel antwoorden van Elon Musk. Het programma van de avond (aanvang 22:00 uur Parijse tijd) lijkt inderdaad behoorlijk druk, we zullen volgens de geruchten recht hebben op :

  • Een facelift voor de Tesla Model 3 en de Tesla Model Y, een esthetische update die intern bekend staat als Project Highland voor de Tesla Model 3 en Juniper voor de Tesla Model Y.
  • Een schema en informatie over de productie van de CyberTruck. Deze zal naar verwachting medio 2023 plaatsvinden. Er zijn de laatste tijd veel prototypes gezien en Elon Musk heeft aangekondigd dat het de bèta-productiefase ingaat.
  • Een aankondiging van de nieuwe boordcomputer genaamd HW4, die het stokje van de HW3 zal overnemen. Hierdoor zullen de rekensnelheden verbeteren en kunnen meer camera’s worden beheerd. De CyberTruck, vervolgens de Model S en Model X zullen halverwege het jaar met deze extra camera’s worden uitgerust en ten slotte zullen de Model 3 en Model Y tegen het einde van het jaar worden uitgerust.
  • Massale uitrol van Tesla software versie 11 en FSD Beta uitrol. Tesla zal zeker de V11-update aankondigen die de nieuwe Tesla Vision-functies zal toevoegen. Tesla heeft de laatste tijd namelijk veel vertraging opgelopen en verwacht de dringende ontwikkelingen in maart 2023 af te ronden. Tesla zal 2023 ook gebruiken om de betrouwbaarheid en veiligheid van zijn SDF buiten Noord-Amerika te bewijzen. Elon Musk heeft 2024 als doel gesteld voor Europa.
  • Bijgewerkte GPS-chip en nieuw spiegelontwerp voor de Tesla Model 3 en Model Y. Een nieuwe tri-band chip zorgt voor een grotere nauwkeurigheid en het verwijderen van externe sensoren zoals die voor temperatuur.
  • Introductie van het nieuwe platform voor de 3e generatie auto’s. Iedereen wil graag een nieuwe auto zien, maar dat is misschien niet het geval. Het doel van Elon Musk is namelijk om zijn investeerders gerust te stellen (en ook om een beetje buzz te maken zoals elk jaar), dus zal hij de voortzetting van zijn “Master Plan” presenteren dat bestaat uit het productievolume en de schaalvoordelen om auto’s steeds minder duur te produceren.
  • Nieuwe Quicksilver grey en MidNight Cherry red kleurstellingen zullen mogelijk beschikbaar zijn in Austin voor de Model Y. Tesla is namelijk van plan om twee Model Y’s te tonen bij de ingang van de fabriek in Austin, waar het evenement van 1 maart zal plaatsvinden. Dit suggereert dat deze nieuwe fabriek mogelijk deze twee specifieke kleuren kan produceren, net als Berlijn.
Installatie bij de ingang van de GigaFactory in Austin voor Investor Day
Installatie bij de ingang van de GigaFactory in Austin voor Investor Day

Bovenstaande zijn de meest waarschijnlijke geruchten, sommige fans verwachten een nieuwe auto, of aankondigingen over de Optimus robot, maar dat lijkt allemaal niet op de agenda te staan. Maar zoals elk jaar gebruikt Elon Musk deze evenementen om te communiceren.

Elon Musk gebruikt de buzz om te communiceren op de Investor Day 2023

We herinneren ons de presentatie van de FSD, de Roadster 2, de Semi, de CyberTruck, de Optimus-robot die altijd belangrijke media-evenementen waren en vooral belangrijk voor de marketingstrategie van Tesla.

In die zin en volgens sommige geruchten zou Elon Musk een van de belangrijkste aankondigingen van de afgelopen jaren kunnen doen.

Hoe de Investor Day 2023 volgen?

Om de Investor Day 2023 van vanavond te volgen staat de link hier direct op de website van Tesla! Als u kunt, maak dan uw agenda vrij, het kan de kosten waard zijn!

https://livestream.tesla.com/


Vind al uw Tesla-accessoires

https://www.greendrive-accessories.com/

Geef een reactie