Social Media
Light
Dark

Evenemanget Tesla Investor Day 2023

Tesla har planerat en officiell presentation den 1 mars 2023 på Investor Day för att tala om företagets kommande projekt och tidsfrister. Detta ser ut att bli en av årets viktigaste händelser med tanke på alla rykten som har cirkulerat den senaste tiden.

Vi gör en inventering av ryktena

Investerare och fans förväntar sig många svar från Elon Musk. Faktum är att kvällens program (början 22:00 Paris-tid) verkar ganska fullspäckat, vi kommer enligt ryktena att ha rätt till :

  • En ansiktslyftning för Tesla Model 3 och Tesla Model Y, en estetisk uppdatering som internt kallas Project Highland för Tesla Model 3 och Juniper för Tesla Model Y.
  • En tidsplan och information om CyberTrucks produktion. Detta förväntas ske i mitten av 2023. Många prototyper har setts på sistone och Elon Musk har meddelat att den går in i betaproduktionsfasen.
  • Ett tillkännagivande om den nya omborddatorn kallad HW4, som kommer att ta över efter HW3. Detta kommer att förbättra beräkningshastigheten och göra det möjligt att hantera fler kameror. CyberTruck, därefter Model S och Model X kommer att utrustas med dessa extra kameror i mitten av året och slutligen kommer Model 3 och Model Y att utrustas i slutet av året.
  • Massiv lansering av Teslas programvaruversion 11 och FSD Beta-rullning. Tesla kommer säkert att tillkännage uppdateringen V11 som kommer att lägga till de nya Tesla Vision-funktionerna. Tesla har faktiskt haft en hel del förseningar på sistone och räknar med att avsluta den brådskande utvecklingen i mars 2023. Tesla kommer också att använda 2023 för att bevisa tillförlitligheten och säkerheten hos sin SDF utanför Nordamerika. Elon Musk har satt 2024 som sitt mål för Europa.
  • Uppdaterat GPS-chip och ny spegelkonstruktion för Tesla Model 3 och Model Y. Ett nytt tribandchip kommer att möjliggöra större noggrannhet och att externa sensorer, t.ex. för temperatur, kan tas bort.
  • Introduktion av den nya plattformen för den tredje generationens bilar. Alla vill gärna se en ny bil men det kanske inte blir så. Faktum är att Elon Musks mål är att lugna sina investerare (och även att göra lite susen som varje år), så han kommer att presentera fortsättningen på sin “Masterplan” som består av produktionsvolym och stordriftsfördelar för att tillverka bilar som blir allt billigare.
  • Nya färgställningar Quicksilver Grey och MidNight Cherry Red kan komma att finnas tillgängliga i Austin för Model Y. Tesla planerar faktiskt att visa upp två Model Y vid ingången till fabriken i Austin, där evenemanget den 1 mars kommer att äga rum. Detta tyder på att den nya fabriken kanske kan producera dessa två specifika färger, precis som i Berlin.
Installation vid ingången till GigaFactory i Austin inför investerardagen
Installation vid ingången till GigaFactory i Austin inför investerardagen

Ovanstående är de mest sannolika ryktena, vissa fans förväntar sig en ny bil eller tillkännagivanden om Optimusroboten, men inget av detta verkar stå på dagordningen. Som varje år använder dock Elon Musk dessa evenemang för att kommunicera.

Elon Musk kommer att använda sig av surret för att kommunicera på Investor Day 2023

Vi minns presentationen av FSD, Roadster 2, Semi, CyberTruck, Optimus-robotten som alltid har varit viktiga mediehändelser och särskilt viktiga för Teslas marknadsföringsstrategi.

I denna mening och enligt vissa rykten kan Elon Musk komma att göra ett av de viktigaste tillkännagivandena under de senaste åren.

Hur följer man investerardagen 2023?

För att följa kvällens Investor Day 2023 finns länken här direkt på Teslas webbplats! Om du har möjlighet, rensa din kalender, det kan vara värt kostnaden!

https://livestream.tesla.com/


Hitta alla dina Tesla-tillbehör

https://www.greendrive-accessories.com/

Lämna ett svar