Social Media
Light
Dark

Tesla Model Y en Model 3 kortingen zorgen voor brandstofverkoop aan het einde van het jaar

Tesla Model Y and Model 3 Discounts Drive fuel Year-End Sales

De marktleider in elektrische auto’s (EV’s) is begonnen met het verstrekken van aanzienlijke kortingen op hun Tesla Model Y en Model 3 voertuigen in Canada en de Verenigde Staten in een geplande poging om de verkoop te stimuleren en de eindejaarsdoelstellingen te halen. Deze strategische beslissing, de eerste in een aantal maanden, probeert de aandacht van klanten te trekken en de verkoop te versnellen in de laatste maand van het kwartaal en het jaar.”

Terugkeer van kortingen op Tesla Model Y en Model 3

Dit jaar heeft Tesla periodiek kortingen geïntroduceerd op voertuigen uit de bestaande voorraad. De meest recente korting werd in augustus gegeven en liep op tot $5.700 op geselecteerde Model 3-auto’s in Canada. Het bedrijf heeft deze kortingen opnieuw ingevoerd en de kortingen uitgebreid naar de Model 3 line-up en de Model Y.

Model 3 Kortingen Overzicht

Kortingen op de Model 3 variëren per model, met kortingen tot $4.620 voor verschillende versies. In Vancouver is het Long Range-model nu bijvoorbeeld verkrijgbaar voor $ 61.370, een aanzienlijke korting ten opzichte van de oorspronkelijke prijs van $ 65.990. Soortgelijke prijsverlagingen van ruwweg $4.100 zijn te zien in de versies met achterwielaandrijving (RWD), zoals de Multi-Coat Red-optie die in Vancouver verkrijgbaar is voor $54.490. Deze prijzen zijn exclusief eventuele federale of provinciale stimuleringsmaatregelen, die in totaal $ 12.000 kunnen bedragen in Quebec en $ 9.000 in British Columbia.

Kortingen op Model 3 in de VS

Ondertussen lopen de kortingen op de Model 3 in de Verenigde Staten op tot $3.000, exclusief de lopende Amerikaanse belastingvoordelen van $7.500. Tesla’s waarschuwing over een daling van deze korting naar $3.750 volgend jaar katalyseert potentiële kopers om te profiteren van de bestaande koopjes.

Tesla Model Y kortingen

Hoewel er kortingen beschikbaar zijn voor de Model Y, zijn deze niet zo aanzienlijk als die voor de Model 3. De grootste korting in Canada is $2.260, terwijl de afprijzingen in de Verenigde Staten meer dan $3.000 bedragen.

Tesla’s verkoopdoel en marketingstrategie

Met 1.324.074 afgeleverde auto’s in de eerste drie kwartalen blijft Tesla zich inzetten om zijn jaarlijkse doelstelling van 1,8 miljoen leveringen te halen. Het lijkt haalbaar, vooral met het sterke leveringstotaal van 435.059 nieuwe auto’s wereldwijd in het derde kwartaal, gevoed door cruciale fabrieksaanpassingen die de productiecapaciteit verhoogden.

Tesla is van oudsher afhankelijk van prijsaanpassingen om vraag te genereren en heeft tot deze recente verschuiving afgezien van directe kortingen op voertuigen. Nu het einde van het jaar en het kwartaal naderen, is Tesla bewust teruggekeerd naar het aanbieden van kortingen, wat een cruciale verschuiving in hun verkoopstrategie onderstreept.

Invloed van belastingkrediet en focus op het einde van het jaar

Tesla’s voorzichtigheid over het mogelijke verlies van het volledige belastingvoordeel op het Model 3 basismodel volgend jaar is een krachtige motivator voor consumenten om een aankoop tegen het einde van het jaar te overwegen en te profiteren van kortingen en belastingvoordelen.

Op Tesla’s website zijn kortingen op nieuwe Model 3- en Model Y-voertuigen actief, waarbij bijna gloednieuwe voertuigen tegen gereduceerde prijzen worden aangeboden, aangevuld met de beschikbaarheid van $7.500 belastingkrediet.

Tesla’s weloverwogen beslissing om de kortingen op voertuigen opnieuw in te voeren, sluit aan bij zijn strategische doel om belangrijke verkoopdoelstellingen voor het einde van het jaar te halen. Deze besparingen, samen met de verleidelijke belastingvoordelen, vormen een verleidelijke kans voor potentiële kopers om zich aan te sluiten bij de elektrische revolutie en voor het einde van het jaar trotse eigenaar te worden van Tesla’s moderne voertuigen.

Geef een reactie