Social Media
Light
Dark

Rabatter på Tesla Model Y och Model 3 driver försäljningen av bränsle i slutet av året

Tesla Model Y and Model 3 Discounts Drive fuel Year-End Sales

Marknadsledaren inom elbilar har börjat ge betydande rabatter på sina Tesla Model Y- och Model 3-fordon i Kanada och USA i ett planerat försök att öka försäljningen och nå målen för årets slut. Detta strategiska beslut, det första på flera månader, är ett försök att väcka kundernas uppmärksamhet och öka försäljningstakten under den sista månaden i kvartalet och året.”

Återgång av rabatter på Tesla Model Y och Model 3

I år har Tesla regelbundet infört rabatter på sina befintliga lagerfordon. Den senaste instansen observerades i augusti, med rabatter som nådde så högt som $ 5,700 på utvalda Model 3-bilar i Kanada. Företaget har återinfört dessa rabatter och utvidgat nedskrivningarna till Model 3-uppställningen och Model Y.

Översikt över rabatter på Model 3

Rabatterna på Model 3 varierar beroende på modell, med rabatter på upp till 4 620 USD tillgängliga i olika versioner. I Vancouver, till exempel, är Long Range-modellen nu tillgänglig för 61 370 USD, en betydande minskning från det ursprungliga priset på 65 990 USD. Liknande prisreduktioner på cirka 4 100 USD kan ses i bakhjulsdrivna (RWD) varianter, till exempel Multi-Coat Red-alternativet som finns tillgängligt i Vancouver för 54 490 USD. Dessa priser inkluderar inte några potentiella federala eller provinsiella incitament, som kan uppgå till totalt $ 12,000 i Quebec och $ 9,000 i British Columbia.

Amerikanska rabatter på modell 3

Under tiden, i USA, når rabatter på Model 3 upp till $ 3,000, exklusive det pågående amerikanska skatteincitamentet på $ 7,500. Teslas försiktighet om en minskning av denna kredit till 3,750 XNUMX dollar nästa år katalyserar potentiella köpare att dra nytta av de befintliga fynden.

Tesla modell Y rabatter

Medan rabatter är tillgängliga för Model Y, är de inte lika betydelsefulla som för Model 3. Den mest betydande rabatten som registrerats i Kanada är 2,260 3,000 dollar, medan nedskrivningar i USA är över XNUMX XNUMX dollar.

Teslas försäljningsmål och marknadsföringsstrategi

Med 1 324 074 levererade bilar under de tre första kvartalen är Tesla fortfarande fast besluten att uppfylla sitt årliga mål på 1,8 miljoner leveranser. Det verkar genomförbart, särskilt med den starka leveranssumman på 435 059 nya bilar över hela världen under Q3, som drivs av kritiska anläggningsändringar som ökade produktionskapaciteten.

Tesla har historiskt varit beroende av prisjusteringar för att generera efterfrågan, men har avstått från direkta fordonsrabatter fram till det senaste skiftet. När slutet av året och kvartalet närmar sig har Tesla medvetet återgått till att erbjuda rabatter, vilket understryker ett kritiskt skifte i deras försäljningsstrategi.

Inverkan av skattekrediter och fokus på slutet av året

Teslas varning om den potentiella förlusten av den fullständiga skattelättnaden för basmodellen Model 3 nästa år är en kraftfull motivator för konsumenterna att överväga att köpa i slutet av året och dra nytta av rabatter och skatteincitament.

Framför allt är rabatterna på nya Model 3- och Model Y-fordon aktiva på Teslas webbplats, där nästan helt nya fordon erbjuds till reducerade priser, kompletterat med tillgången till skattekrediten på 7 500 USD.

Teslas genomtänkta beslut att återinföra fordonsrabatter ligger i linje med dess strategiska mål att nå betydande försäljningsmål i slutet av året. Dessa besparingar, tillsammans med skattelättnaderna, utgör en lockande möjlighet för potentiella köpare att ansluta sig till den elektriska revolutionen och bli stolta ägare av Teslas moderna fordon före årets slut.

Lämna ett svar